Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutaja
ja TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

22.3.2016

Uusi objektiivi 35mm, trimmausta ja ilmaisutreenit

LA: KUVAILUJA

Kun kerran on tullut pohdittua 35mm ja 50mm eroista niin pitihän tuo objektiivi tilata kerran sattui olemaan Rajalalla hyvä tarjous. Ajatuksena oli lähinnä, että sisäkuvauksessa siitä voisi olla hyötyä ja ehkäpä jossain muuallakin valovoimaisena. Tykkään siitä, että tuo sumentaa vähän paremmin taustan.

Sisäkuvia juhlista:
Lenkiltä kuvia:
puolet kuvista valmiina
Osassa kuvissa tarkennus oli osunut hieman väärään kohtaan (sen ollessa automaatilla)..

SU RUUTIN TRIMMAUS

Toisena asiana niin koirat pääsi su iltana shampoopesulle ja Ruuti sai vähän trimmausta ma päivänä. Lyhensin vatsa-, tassu- ja häntäkarvoja ettei olisi niin paha kurakeleillä ja vähentää sisälle tulevaa hiekan määrää.Ennen siistimistä: 
MA HAUN ILMAISUTREENIT

Treffattiin Pian ja Speedyn kanssa Malminkartanon Sirkuskentällä ja tehtiin taas ilmaisusulkeiset. Mä olin ennen kisoja autoa siivotessa laittanut hakupussukan sitten pois autosta ja Gava sai pärjätä Ruutin valjailla, isoilla pk liiveillä ja Speedyn mokkaisilla hakurullilla. Paristi otin yksittäisenä rullan tuonnin ja palkkasin siitä.

Gavan ilmaisutreeni
1 rullatreeni: Tehtiin kolme toistoa ekassa setissä ja palkat juustoa paitsi vikassa lelu ruuan jälkeen. Kahdella ekalla ehti tiputtaa rullan ennen kuin käskin irroittamaan. Kertasin maalimiehen luona taas, sivulletulon että saa tiputtaa vasta kun käsken. Sitten tuli onnistunut suoritus ja Gava sai myös leikkiä. Ekassa toistossa Gava yritti napata rullan, muttei saanut otetta ja juoksi ilman rullaa mua kohden. Sitten tajusi hakea sen. Muut kerrat poimi paikallaan olevan aavistuksen korotetun rullan hyvin.

2. rullatreeni: Nyt jokainen rullan tuonti sujui ja taisi sivullakin pitää rullaa lupaan saakka. Otin kahdella vikalla hihnan mukaan, kevyt treenitalutin, kun en ole sitä liinaa vielä hommannut tai etsinyt. Ekalla niistä vähän nykäisin vahingossa hihnasta ja Gava reagoi siihen hidastamalla, mutta jatkoi kuitenkin matkaa maalimiehelle. Vikalla päästin hihnan nätisti perään. Nyt tein niin, että otin rullan ja kytkin hihnan. En jotenkin halunnut että joutuu odottamaan niin pitkään rulla suussa. Mutta ehkä se hihna pitäisi ekana kytkeä, täytyy katsoa miten se yleensä tehdään. Aiemmin kun katsoin yhtä videota siinä koira tiputti rullan ihan itsenäisesti eikä ohjaaja koskenut siihen kädellä. Irtorullan kanssa ehkä vähän eri.


Ruuti pääsi tekemään merkkimeressä rallya. Alkuun vähän mietti onko tokon merkeistä kyse ja niitä bongaili sillä silmällä. Intoa ja virettä oli muillekin jakaa. Oikean puolen seuruu jutuissa tuli ääntäkin. Olin merkannut 3-4m väleillä merkeillä kyltin suorituspaikat ja kyltit keksin päästä.
- istu, seiso, maahan: hyvin
- liikkeestä seiso ja kierrä koira: aluksi Ruuti ehti istua etenkin kun aiemmalla kertaa kyltillä istuttiin
- molemmat oikeaan: yritin samanaikaisesti, hankalaa! Kun myöhemmin hätäilin ja yritin nopeammin niin Ruuti tuli väärin puolta vaihtamatta.
- täykkärin jälkeen vasempaan käännöksessä Ruuti meinasi paristi vaihtaa puolta oikealta, jos en muistuttanut käskyllä pysymään siellä
- puolenvaihto takaa: muistettava pikku käsimerkki + seurauskäsky. Yhdessä törmäsi, muut hyvin.
- pujottelu oikealla, suht hyvää kerran meinasi väljetä.
- oikealla istu, askel vasempaan, istu (jos oli samanlaista kylttiä kuin on vasemman seuruussa oikealle)

Käytösruudun treenauskin kävi mielessä, mutta sitten se ehti jo unohtua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!