Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutaja
ja TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

12.3.2016

Nolla rataa..

Ruutin kanssa mentiin tänään korkkaamaan rally-tokon voittajaluokka. Radalla oli jonkin verran meille hankalia liikkeitä, kun avossa oli yleensä vain 1-2 niin nyt 4-6 riskialtista + käytösruutu. Lisäksi vain muutamia pysäyttäviä. Ruutilla oli jotenkin hirvee hoppu radalle, rapsutteli väliaitaa paristi, että voisko jo mennä. Tuomarina Iiris Harju, joka näytti miten kyltit tehdään.
Käytösruudun neuvoi myös hyvin. Mennään kyltille, kuten säännöt sanoo ja koiran sai ohjata siinä eteen vaikka koskien. Sitten, kun radalle lähtevä koira saa "ole hyvä" luvan niin aika lähtee (eikä saa enään koskea tai korjata). Ja ajanloppuessa tulee "aika". Käytösruudusta saa lähteä vasta, kun radan suorittanut koira on kytketty. 

Agimesta oli aika kuuma rally-tokoonkin.


Treenailtiin juttuja useampaan otteeseen, sivulta seisomaan nousuissa osassa meni heti takaisin istumaan.
Liikkeestä seisomisessa taas istui jotkut, meidän peruskäskyllä. Taas odota tai seiso käskyllä ne onnistui, riski oli vaihtaa käskyä radalle, missä käytin "odota", joka ei sitten niin toiminut. Täyskäännös molemmat oikeaan sujui yllättävän hyvin. 


Radalla taas Ruuti oli aika kierroksilla, ainakin alkusuoran jälkeen. Viivettä joissakin käskyissä, joten jotkut ajoittui rajalta ennen kylttiä. 
Sitten häsläys molemmat oikeaan kyltillä, ekalla Ruuti kiersi kyltin. Sitten hyppäsi sen yli. Tokassa pakotin pysähtymään ja sitten vasta käännyin. Siinäkin Ruuti oli menossa kiertämään kylttiä. Vähän yhtä tyhjän kanssa ton uusiminen, koska noista kertyi sama -10. Tässä hiipi pieni paniikki itselle, kun ei vaan sujunut. 
Oikealla tuli ainakin ääntä, mutta pysyi siellä. Takaata puolenvaihdossa Ruuti vähän törmäsi muhun. Kontrollivirheet (-1p) saatiin 270 astetta vasen ja 90 astetta vasen, musta ne oli siistejä.. Peruutus ei sujunut ja näköjään ehti istuakin ennen taakse lähtöä ja myös sekosin askeleissa. Tämän Ruuti teki kehän ulkopuolella täydellisesti.

Video


Käytösruudussa Ruuti jaksoi olla skarppina ennen kuin tuli "ole hyvä" ja heti ajan alettua lösähti lonkalleen maahan. Se tuijotti herkeämättä myös radalle tullutta koiraa tai sitten tuomaria, joka alkoi silloin vasta puhua. Olin selkä sinne päin. En tajunnut muistuttaa käskyllä istumisesta. Ei olla tehty radan jälkeen käytösruutua enkä ole oikein tajunnut miten se menee. -10p siis. 

-10p virheitä kertyi 2kpl
- 3p virheitä 6kpl
-1p virheitä 4kpl
Eli voi 0 tulos. 

Tutuilla onneksi meni paremmin. Radalla onneksi sopivan lyhyet oikean puolen seuruut, mitä on jännittänyt eniten. 


Nova pääsi hallille. Hirveästi kiskoi joka suuntaan. Mihin pieni kuuliainen poika kadonnut? Rupesin radan laidalle istumaan maahan ja hengailtiin siinä niin kauan, että Nova ehti ihmetellä paikkaa ja meni makuulle. 

- seuraus ja sivulletulot: ihan lyhyitä parin askeleen pätkiä. Välillä keskittyminen katkesi. 
- leikkiä ja maahan: maahanmenot sujui yksittäisenä pelkällä käskyllä, liikkeestä käsimerkkiä avuksi. 


2 kommenttia:

  1. Samat jutut on näköjään vaikeita sekä Ruutille että Saralle (eli just toi molemmat täyskäännös oikeaan ja peruutus). Etenkin toi molemmat täyskäännös oikeaan on jotenkin tosi vaikea meille, en saa sitä edes treeneissä toimimaan kivasti! Peruutusta treenattiin muutama viikko ahkerasti seinän vieressä, niin alkoi sujumaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo toi molemmat täyskäännös oikeaan on ollut hankala saada varmaksi. Treenattu sitä paljon, mutta riippuu että kuunteleko vai keskittyykö vain niin kovasti seuraamaan. Peruutuksissa on viime treenit ja kisapaikalla tehnyt hyvin, mutta silloin vire on ollut matalempi joten täytyy saada noita ratatreeneihinkin. Lisäksi en tiedä miksi peruutuksissa olin jalat vierekkäin, en normaalisti niin lähde peruuttamaan.. Jotenkin jännitti kauheasti noi kisat ja vielä, kun on räjähdysvalmis koira siinä. :D Mua ei koetta edeltävät viikot rally-toko jotenkin innostanut ollenkaan ja ahkerammin olis pitänyt treenata.

      Poista

Kiitos kommentistasi!