Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutaja
ja TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

2.3.2016

Ma-ti tokotreenejä ja Ruutin 8v synttärit!

MAANANTAINA oli luvassa pitkä päivä töissä  ja tokoiltiin aamulenkillä ihanassa auringonpaisteessa, kelikin oli pakkasen puolella. Läheisellä parkkiksella, jossa sopiva lumikerros ja vain yksi auto (sama kuin viimeksi).

Gavan kanssa:
- merkin kierto 15m: ekassa vauhtipalkka kun oli keskivälillä tulossa takaisin. Palkkasin jalkojen välistä. Seuraavassa toistossa eteentulolla ja tuli lujaa. Vapautin suoraan siitä leikkimään. Nyt oli hieno kierto. 

- ruutu: tehtiin noin 15m matkalta, tällä kertaa helpotin ja kävin näyttämässä. Juoksi hyvin ja merkkasin "jes" sanalla paikan. Sitten vielä hetsattuna toinen toisto noin 10m ja heitin palkan, vielä kun juoksi suoraan kohti täydellistä paikkaa. 

- tauko

- kaukot: sivulta maahanmenot hyviä. Istumaan nousut myös ja sai namipalkan. Mutta taas istumasta maahanmenot oli ihan surkeita! Vaihtelin matkaa ja palautin istumaan jos huono. Heti, kun pariin treeniin ei muistutellut näitä niin on huonoja. Voitais kuurina tehdä vain istumasta maahanmenoja. 

Ruutin kanssa:
- Merkin kierto 20m. Ei mitään häiriötä. Luki hyvin merkin ja varmasti kiersi. Tehtiin istumiset näihin. Ekat huonoja eikä aina istunut. Sitten tuli riittävän hyviäkin. 

- eteenmeno oli helppo, kun Ruuti ehti bongata lelun heiton. Ei tosin haittaa vaihteeks näin päin. 

Treenaa 
- Gava: kauko istu-maahan
- Ruuti kierto istu TIISTAINA tokoiltiin päiväkodin parkkiksella

Gava:
- merkin kierto: ensin noin 10m (kapuloiden tasalta). Vähän katse pyöri eikä niin selkeästi fokusoidu tötsään. Saa vielä työstää merkkiä imeväisemmäksi. Lähti kuitenkin hyvin, puolivälissä paluumatkaa näytin lelun jalkojen välistä. Peruutettiin taas vähän ottaen lisää matkaa ja kierto sujui hyvin. Vielä noin 17m matkalta niin, että hyppykin oli Gavan nähtävissä kierto niin, että menin käskemään kapuloiden tasalta kiertämään. Varmasti juoksi sinne.

- tauko

- nouto: ensin vain kapulan heitto ja palkkasin. Sitten ihan lyhyellä matkaan nouto, kun ei ollut parhain kenttä noutaa. Sitten vielä kapulan heitto ja palkka. Ei yhtään nytkähdellyt, mutta ei tosin ollut liikkuriakaan.

- kaukot: en jaksanut ottaa Gavan lämpöpaitaa pois, joten se saattoi vaikuttaa. Gava teki suht hyvät maahanmenot istumasta, mutta heti maahan päästyään oli pakko nousta. Joko kylmyys tai se takki ärsytti makuulla tai molemmat.. Pari toistoa, kunnes tajusin että takki saattaa vaikuttaa.


Ruutin kanssa:
- kierto-ohjattu: ehkä vähän vaikeampi paikka tänään, kun tein ylämäkeen, joka ei ollut ihan tasaisen suora eli en ole varma näkyikö merkki yhtä hyvin. Lisäksi otin häiriöksi talon seinää ja merkki oli siitä noin 5-8m. Nyt oli yksi hyppykin häiriönä. Ekalla kertaa Ruuti oli bongannut kapulan ja yritti samalle kapulalle kahdesti. Yritin stopata ja näytin käsimerkin kiertoon, juoksi toiselle väärälle kapulalle, vielä toiselle väärälle kapulalle ja sitten vasta totteli lähteä kauemmas kiertämään tötsä. Kisoissa olis varmaan nollaantunut jo kolmesta lisäkäskystä. Istuminenkaan ei sujunut ekalla, vaan Ruuti meni maahan. Sitten erillisenä vasen kapula, jonka nouto sen sijaan sujui heti ekalla. Nyt Ruutin mielestä oli niin hauskaa juosta kiertämään niin sain paristi käskeä sen takaisin, kun teki lähetyksessä vinkaisun. Jos taas sivulla tuli pientäkin ääntä niin käskin pois sivulta.

Siirtymää muistin treenata aina, kun Ruutin vuoro tuli hommiin. Sillä Ruutilla oli intoa mennä kierto-ohjatun lähetyskohdalle, joten pysähdyin odottamaan että tarjoaa tulla edessä juoksemisen sijaan sivulle. Sivulletulosta tai seurauksesta palkkasin heittämällä frolicin maahan. Sen jälkeen Ruuti sai taas itse tulla seuraamaan, jolloin lähdin liikkumaan. Periaatteessa näin tarjottuna palkintoa on myös liikkuminen eteenpäin kivaan liikkeeseen, mutta myös Ruuti sai hyvästä siirtymästä palkkaa. Olisi Ruutin kanssa hyvä muistaa hyödyntää tuota tarjoamista, jolloin kaikki ei tapahdu aina mun käskiessä.
Muutenkin olis hyvä välillä päättää pitää treenit vaikka yksinkin tehdessä kisamaisempana. Tehdä hallitut siirtymät, käyttää välillä vaikka pelkkiä kehuja tai muistaa ainakin ennen palkkaa tehdä kisoissa tehtävä kehu. Ruutin kanssa jotenkin, kun se on niin hektinen niin tulee palkattua äkkiä ennen kuin se hermostuu siitä, kun ei ollutkaan hyvä koska ei tullut palkkaa tai tehdään "toistoja". Sen kanssa, kun kisat on vaikeita niin pitäisi muistaa pitää treenitkin niitä lähempänä.

Eteenmeno: jätin lelun hankeen, mutta Ruuti aika hyvin hoksasi sen eteenmenossa. Seuraavaksi lelu oli toisella puolen pienen vallin takana. Nyt Ruuti juoksi noin 4m ja sen jälkeen mietti vähän ja suuntasi kohti ruutua ja hyppyä. Toiseen suuntaan vielä uusiksi, nyt juoksi hyvin vaikkei tiennyt lelun paikkaa. Ei halunnut tosin tätä toista lelua, joka ei vingu. :D Täytyi antaa toinen lelu palkaksi.

Keskiviikkona oli Ruutin synttärit. Koirat sai vapaapäivän vain lenkkeillen. Torstainakin luvassa vapaapäivä mun töiden takia.

ONNEA RUUTI 8v! 


Saako jo syödä?

2 kommenttia:

  1. Myöhästyneet onnet Ruutille! Hurjaa, miten nopeasti tää aika oikein menee :D En voi uskoa, että Nerakin täyttää tänä keväänä 8 vuotta! Ja yhtä kauan on tullut teidänkin blogia seurattua :O

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Joo nopeasti aika menee kyllä. Ei Ruutia mieltäisi vielä veteraaniksi. :D

      Poista

Kiitos kommentistasi!