Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutaja
ja TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

23.3.2016

Novan kuulumisia ja Gava Niinun agilityssa

Novan punnitseminen ja treeni (sunnuntailta)

- Novalla oli painoa 17,1kg ja korkeus on kohta aikalailla 50cm (Ruutin korkeus).

Treenattiin vähän seisomaan pysähdyksiä. Näytin kuinka niitä voi opettaa, lähinnä namilla pysäyttämällä näin alkuun. Sen jälkeen voi häivyttää pelkkään käsiapuun ja nami tulee toisesta kädestä. Jne. Näitä ei nyt hirveästi vielä tarvitse miettiä, muttei se haittaa vähän pohjia tehdä. Ja auttaapahan jos mätsäriin joskus menee.

Vasempaan käännöksiä äiti sai harjoitella Novan, Gavan ja Rasmuksen kanssa. Että oppii kävelemään käännöksen napakasti ja tehden hyvän 90 asteen käännöksen sekä, miten alkeisvaiheessa imutetaan käännös. Mun kanssa Nova teki hienosti, mutta pienelläkin käden liikkeellä on merkitystä ja korkeudella.

Noutokapulan pitoa testattiin. Edelleen Nova ei meinaa kuin äkkiä koskea eikä tarjoa mitään kunnollista otetta. Jokaisen koiran kanssa alkuun tuntuu oppiiko ne koskaan pitämään. :D

Vielä viikonlopulta pari sisäkuvaa
Gava liiteli taas Niinun treeneissä keskiviikkona 
Intoa löytyi taas ja Gava kiskoi heti aidan viereen halliin tultua. Kyllä siitä poveria agilityssa löytyy. :D En ollut ehtinyt hirveästi rataa katsomaan ja opettelin tutustumisessa esteelle 25 asti. Gava aloitti ja tehtiin edellisen ryhmän maxin jäljiltä 55cm hyppyjä. Tällä kertaa en pyytänyt videolle.

Itse radassa vaikein kohta oli 7-9. Hypyllä 3 taas ajoissa käännöksen kertominen. Puomin erottelu 15. 17-19 lähinnä ohjausvalinta, että koiran sai oikeaan putkeen. 

Alussa 1-3 olin liian lähellä suoraa putkea kutsuen sen päädystä paikaltaan. Gava kääntyikin nopeasti ja tiukasti putkesta ja en ehtinyt tarpeeksi ennakoiden viedä hypylle 3. Lähtöriman tiputti! Toisella kerralla kolautti taas lähtörimaan, mutta ehdin hyvin kuljettaa hypylle 3. Sitten taas ajattelin vaikka pääsin liikkumaan hyvin pyörityksestä, että odotan 4-5 hyppyjen välillä vähän ja sitten lähetän putkeen. Gavan linja olikin sieltä lähinnä hypylle 7 ja sinnehän se meni, kun en ollut viemässä putkeen. Toistolla taas liikuin ja kuljetin putkeen. En tiedä miksi välillä jätän ohjaamatta selkeätkin jutut.. Noteerasin, että tulee huonolla kulmalla, mutten ajatellut että niin huonolla. Vaatii vain rohkeutta ohjata ja liikkua..


6-9 pätkä oli jo ratapiirroksesta katsottuna hankalin. Tein ensin jaakotuksen hypylle 7 ja otin vedolla välistä. Gava tulin hyvin, mutta hyppäsi hypyn 8 huonosta kulmasta ja osui siivekkeseenkin, joten rima. Testattiin tähän sitten pakkovalssimaisesti vetoa ja kun tuli mun vasemman käden ohjaukseen ja parempaan linjaan seuraavaa hyppyä nähden niin ekalla kertaa tein siihen valssin ja sitten vahingossakin persjätön mikä oli tarkoitus. Persjättö ohjaus vähän epäilytti, mutta se lähti hyvin sujumaan ja pääsi paremmin jatkoon. Otin siihen toistoja, että onnistui monesti. Riitti tehdä se 1-2m välillä hypystä, ei tarvinnut olla esteessä kiinni. 
Sitten sainkin Gavan putkeen 9 hypyn sijaan. Niin yksinkertainen kikka eli kun koira meni hypyn 8 valssia sivuttaissuuntaan, joka käänsi koiran sopivasti hypylle. En ajatellut että pitäisi niin kaukana valssata, mutta se riippuu vain koiran sijainnista. Hyvä fiilis, kun koko pätkän sai sujumaan! Alkuun tosin keskittin valssiin ja olin viemässä hypylle 10 huonossa linjassa. 

6-12: otettiin kertaalleen koko pätkä ja A:kin onnistui hyvin. Palkkasin A:n jälkeen. Juoksi sen selkeästi. 

Kepit: tehtiin nämä kerran että jätin Gavan helppoon kohtaan seisomaan noin 2m päähän. Kun katsoi keppejä (alkuun vilkuili lähellä olevaa hyppyäkin) lupa pujotella. Meni tosi lujaa Gavaksi ja kepit ekalla oikein! Jes! Kepit oli myös eri kepit kuin edellisissä Niinun treeneissä. Kohta vois uskaltaa ottaa toiston yhden esteen kautta. 

Puomi-putki erottelu 14-15: putki tuli noin 0,5-1m puomin suun ohi ja oli 15-20cm päässä puomista. Noin vaikeata ei oltu tehtykään. Gava ei hahmottanut puomia vieressä, tuli kyllä vetoon eikö mennyt putkeen. Jätin suoraan linjaan puomia kohti ja kävin taputtamassa puomia. Sitten sujui. Parin toiston jälkeen hypyn kauttakin sujui pikku vedolla, jos liikaa vetoa niin tuli molempien ohi. Ja ohi tullessaan juoksi A:lle :D Gava teki A:n ehkä kolmesti ja joka kerta hyvin. 

16-19: oli aikaa johonkin yhteen asiaan. Jatkettiin sitten vain. Olin ajatellut juosta suoran oikealla puolen, mutten ehtinyt kertoa putkeen 19 kääntymistä joten G meni suoraan putkeen. Tämä sujui täydellisesti takaaleikkauksella hyppyjen väliin. 

Edelleen jäi fiilistreenien jälkeen, ettei osaa jotain selviä juttuja pistää merkille ja ohjata riittävän hyvin heti alkusta lähtien. Mutta saatiin vaikeatkin lopulta onnistumaan ja löytyi taas kohtia omatoimitreeneihin. Noissa radoissa on sen verran ansoja ja monta kinkkistä kohtaa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!