Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

30.12.2016

Tavoitteet 2017 ja mennyt vuosi

Taas olisi aika käydä läpi kuinka vuosi toteutui ja mitä asettaa tavoitteiksi seuraavalle vuodelle. Tietty mennään aina koiran mukaan eikä mikään tavoite oli "must have", että siitä ottaisi stressiä. Välttämättä en edes muista, mitä tulikaan yhtenä päivänä laitettua. Suurimmaksi osin mennään fiilispohjalta, jos ei jaksa kisata ei kisata tai sitten keskitytään kuureina yhteen lajiin. 


TAVOITTEET 2016
Laitan alle kuinka toteutuivat.

Yhteenvetona Gava agilityssa 1lk korkkaus-> 2lk. Rallyssa RTK1. Tokossa AVO1. BH. Haussa ja paimennuksessa kohti kisavalmiutta.
Ruutista FIN TVA. Yksi kisa rallyssa ja yksi tokossa.

Agility, Gava: kisauran starttaus. 2- luokkaan nousu? Tai ainakin yksi nolla ja pidetään lähtö ja kontaktit kasassa.
-> Noustiin vikoissa kisoissa 2-luokkaan joten tavoite toteutui. Tosin kesäkuussa oli vasta ekat kisat. :)

Toko, Gava avosta ja voittajasta 1-tulokset. Mietitään halutaanko esim koularia jommasta kummasta.. Käydään välillä aina huippujen opeissa ja treenataan myös liikkeiden välejä.
-> Gavan kanssa käytiin keväällä hakemassa hallikokeessa AVO1. Isompien kisojen päivät ei käyneet niin koularin yrittäminen jätettiin väliin. Voittajaluokkaa tuli testattua yhdet kisatreenit (loka) ja tuomarikolleegiossa (marras). Hiomista vaille.. Oltiin vähän laiskempia tokon parissa, kun käytettiin aikaa paimennukseen kesällä ja osa vapaista illoista taas hakuun.

Toko, Ruuti käydään uusilla säännöillä kisoissa. Ei mitään tulostavoitteita, vaikka toiveena olis saada vika evl1.. Ruuti ja tulostavoite ei sovi yhteen lauseeseen :D
-> joulukuussa käytiin yksi ja ensimmäinen uusien sääntöjen kisa. Ruuti oli koko vuoden silti treenannut aina ohessa. Evl1 tuli Lohjalla! Fin TVA Ruuti. :)

Haku, Gava: Maastotreenejä ja ilmaisua pitäisi lähteä opettamaan vaikka jo talvella. Pk-tottis on ihan auki, jos saataisiin opetettua hyppyä ja eteenmenoa.. Bh- kokeeseen meno. Esineitä paremmalle mallille.
-> Maastotreenejä kertyi muutamia, kerran tyhjä pisto ja lähetyksiä ilman apuja. Ilmaisua treenattiin ja alkoi sujua täydeltä matkalta. Myös niin että rulla maassa ja eri rullalla.
BH-koe suoritettiin kesällä. Esineitä ehkä parit treenit ja muuten tottista vain bh treeniä parit kerrat. Vaatii jonkin verran työtä. Hiljaa hyvä tulee ja kun kyseessä on 3.-5. laji prioriteetilla.

Paimennus, Gava: Käydään taas suhteellisen säännöllisesti paimentamassa. En tiedä voiko vielä ensi vuonna kisata tai sitten seuraavana. Kisavalmius kuitenkin tähtäimenä. Laji vaatii itseltä sen verran opettelua ja lampaiden lukutaitoa.
-> paimennettiin kenttäkausi ahkerasti. Marraskuussa käytiin vieraassa paikassa osittain koemaisesti tekemässä. Sujui paremmin kuin osasin olettaa. Ensi vuodelle kisojen korkkaus. :) ohjaajalta vaatii tosin paljon opiskelua. Tosi tyytyväinen vaikkei kisoihin päästykään.

Rally-toko, koiratanssi, jälki:
Ruuti: Ruutin kanssa tavoitteena rally-tokossa voittajassa kisaaminen. Ainakin yksi hyväksytty.
-> yksi kisa vuoden alussa ja ei hyväksyttyä tulosta. Sen enempää ei ollut motivaatiota tehdäkään vaikka vähän treenattiin.

Gava:
- Rally-tokossa
voitaisiin käydä piipahtamassa alossa, jos aikaa riittää ja kisapaikkoja.
-> alkuvuodesta Gava haki hyväksytyt tulokset eli RTK1.

- Koiratanssia halutaan joskus tulevaisuudessa harrastaa, opetellaan ainakin jotakin temppuja siihen liittyen tai seurauspositiot esim oikean puolen seuruu ilman apuja ja jalkojen välissä.
-> ei tehty, ehkä joskus myöhemmin kun nykyisistä lajeista jää aikaa. Ehkä yksi temppu harjoiteltiin.

- Jälkiä tehdään jos jaksetaan, ilmaisussa vielä tekemistä..
-> Melkein ehdin kirjoitaa, että laji on hylätty eikä olla tehty. Mutta tehtiin juuri kaksi treeniä. Jatkossakin laji, jota tehdään jos jaksetaan. Ja pidetään ovi auki mahdollisesti etsintäkoetta ajatellen. Kunhan treenaaminen on hauskaa. :) 

Näyttelyt
Gava: käydään metsästämässä H:ta, jos sopiva tuomari löytyy.
-> näyttelystä ei tullut haluttua tulosta, T ja HYL.

Novan kantilta: opettelee hyväksi koirakansalaiseksi. Ehkäpä osallistuu joihinkin huippujen tokokoulutuksiin ja kimppatreeneihin. Tavoitteena alon liikkeitä kasaan. Mätsäreissä tai virallisessa näyttelyssä, kun ikää riittävästi. Käy harjoittelemassa taipparijuttuja välillä kasvattajien luona ja kotona. Terveyskuvaukset syksyllä/loppu vuodesta.
-> Nova kävi muutamat tokokurssit sekä Jessicalla, Korrien ja Sirken opissa. Alo vielä kesken, mutta asenne on paras. Muutamat mätsärit. Näyttelyistä 3* JUN ERI. Taipparitreeneissä melkein kisavalmis ja löysi treeniseuraa pk-seudulta. Kerran käytiin yhdessä kasvattajilla. Kaikki aiemmat pääosin siis äitini Riitan kanssa, osassa itsekin mukana. Nova aloitteli mun kanssa agilitya loppu syksystä.
Lonkat ja kyynärät oli priimaa. :)

 


TAVOITTEET VUODELLE 2017

Agilityssa 
Gava: nousu 3-luokkaan, ehkäpä noll(i)a myös sieltä
Nova: harjoitellaan möllivalmiiksi tai kisojen korkkaus loppuvuodesta?

Tokossa 
Gava: voittajasta 1-tulos. Mahdollisesti koulari? Evl:ää kuntoon, mahdollisesti korkkaus?
Nova: möllikisat ja virallisten korkkaus eli alo

Haku, Gava: ilmaisun siirto metsään, esineitä, tottiksen esteitä yms.. Ehkä kohti kisavalmiutta tai vuoden lopussa käydään kokeilemassa? 
Jälki, Gava: jokuset treenit ja hyvä keppimotivaatio. 

Paimennus, Gava: kisojen korkkaus, tavoitteena ppr1. 

Rally-toko: Ruuti mahdollisesti käy voittajassa, 1-3 hyväksyttyä rataa? Gavalle avo ja oikean puolen seuraus.. Jos saadaan kaivettua rallymotivaatio esille..

Novalle myös jotkut näyttelyt ja taippareihin meno. 

Gavalla tosin erilainen vuosi, jos sille tulee pentuja kennel Mithrandir- kautta, mistä on sijoituksessa. :)


Blogin banneri sai myös muutoksen.
Hyvää uutta vuotta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!