Siirry pääsisältöön

Tavoitteet 2017 ja mennyt vuosi

Taas olisi aika käydä läpi kuinka vuosi toteutui ja mitä asettaa tavoitteiksi seuraavalle vuodelle. Tietty mennään aina koiran mukaan eikä mikään tavoite oli "must have", että siitä ottaisi stressiä. Välttämättä en edes muista, mitä tulikaan yhtenä päivänä laitettua. Suurimmaksi osin mennään fiilispohjalta, jos ei jaksa kisata ei kisata tai sitten keskitytään kuureina yhteen lajiin. 


TAVOITTEET 2016
Laitan alle kuinka toteutuivat.

Yhteenvetona Gava agilityssa 1lk korkkaus-> 2lk. Rallyssa RTK1. Tokossa AVO1. BH. Haussa ja paimennuksessa kohti kisavalmiutta.
Ruutista FIN TVA. Yksi kisa rallyssa ja yksi tokossa.

Agility, Gava: kisauran starttaus. 2- luokkaan nousu? Tai ainakin yksi nolla ja pidetään lähtö ja kontaktit kasassa.
-> Noustiin vikoissa kisoissa 2-luokkaan joten tavoite toteutui. Tosin kesäkuussa oli vasta ekat kisat. :)

Toko, Gava avosta ja voittajasta 1-tulokset. Mietitään halutaanko esim koularia jommasta kummasta.. Käydään välillä aina huippujen opeissa ja treenataan myös liikkeiden välejä.
-> Gavan kanssa käytiin keväällä hakemassa hallikokeessa AVO1. Isompien kisojen päivät ei käyneet niin koularin yrittäminen jätettiin väliin. Voittajaluokkaa tuli testattua yhdet kisatreenit (loka) ja tuomarikolleegiossa (marras). Hiomista vaille.. Oltiin vähän laiskempia tokon parissa, kun käytettiin aikaa paimennukseen kesällä ja osa vapaista illoista taas hakuun.

Toko, Ruuti käydään uusilla säännöillä kisoissa. Ei mitään tulostavoitteita, vaikka toiveena olis saada vika evl1.. Ruuti ja tulostavoite ei sovi yhteen lauseeseen :D
-> joulukuussa käytiin yksi ja ensimmäinen uusien sääntöjen kisa. Ruuti oli koko vuoden silti treenannut aina ohessa. Evl1 tuli Lohjalla! Fin TVA Ruuti. :)

Haku, Gava: Maastotreenejä ja ilmaisua pitäisi lähteä opettamaan vaikka jo talvella. Pk-tottis on ihan auki, jos saataisiin opetettua hyppyä ja eteenmenoa.. Bh- kokeeseen meno. Esineitä paremmalle mallille.
-> Maastotreenejä kertyi muutamia, kerran tyhjä pisto ja lähetyksiä ilman apuja. Ilmaisua treenattiin ja alkoi sujua täydeltä matkalta. Myös niin että rulla maassa ja eri rullalla.
BH-koe suoritettiin kesällä. Esineitä ehkä parit treenit ja muuten tottista vain bh treeniä parit kerrat. Vaatii jonkin verran työtä. Hiljaa hyvä tulee ja kun kyseessä on 3.-5. laji prioriteetilla.

Paimennus, Gava: Käydään taas suhteellisen säännöllisesti paimentamassa. En tiedä voiko vielä ensi vuonna kisata tai sitten seuraavana. Kisavalmius kuitenkin tähtäimenä. Laji vaatii itseltä sen verran opettelua ja lampaiden lukutaitoa.
-> paimennettiin kenttäkausi ahkerasti. Marraskuussa käytiin vieraassa paikassa osittain koemaisesti tekemässä. Sujui paremmin kuin osasin olettaa. Ensi vuodelle kisojen korkkaus. :) ohjaajalta vaatii tosin paljon opiskelua. Tosi tyytyväinen vaikkei kisoihin päästykään.

Rally-toko, koiratanssi, jälki:
Ruuti: Ruutin kanssa tavoitteena rally-tokossa voittajassa kisaaminen. Ainakin yksi hyväksytty.
-> yksi kisa vuoden alussa ja ei hyväksyttyä tulosta. Sen enempää ei ollut motivaatiota tehdäkään vaikka vähän treenattiin.

Gava:
- Rally-tokossa
voitaisiin käydä piipahtamassa alossa, jos aikaa riittää ja kisapaikkoja.
-> alkuvuodesta Gava haki hyväksytyt tulokset eli RTK1.

- Koiratanssia halutaan joskus tulevaisuudessa harrastaa, opetellaan ainakin jotakin temppuja siihen liittyen tai seurauspositiot esim oikean puolen seuruu ilman apuja ja jalkojen välissä.
-> ei tehty, ehkä joskus myöhemmin kun nykyisistä lajeista jää aikaa. Ehkä yksi temppu harjoiteltiin.

- Jälkiä tehdään jos jaksetaan, ilmaisussa vielä tekemistä..
-> Melkein ehdin kirjoitaa, että laji on hylätty eikä olla tehty. Mutta tehtiin juuri kaksi treeniä. Jatkossakin laji, jota tehdään jos jaksetaan. Ja pidetään ovi auki mahdollisesti etsintäkoetta ajatellen. Kunhan treenaaminen on hauskaa. :) 

Näyttelyt
Gava: käydään metsästämässä H:ta, jos sopiva tuomari löytyy.
-> näyttelystä ei tullut haluttua tulosta, T ja HYL.

Novan kantilta: opettelee hyväksi koirakansalaiseksi. Ehkäpä osallistuu joihinkin huippujen tokokoulutuksiin ja kimppatreeneihin. Tavoitteena alon liikkeitä kasaan. Mätsäreissä tai virallisessa näyttelyssä, kun ikää riittävästi. Käy harjoittelemassa taipparijuttuja välillä kasvattajien luona ja kotona. Terveyskuvaukset syksyllä/loppu vuodesta.
-> Nova kävi muutamat tokokurssit sekä Jessicalla, Korrien ja Sirken opissa. Alo vielä kesken, mutta asenne on paras. Muutamat mätsärit. Näyttelyistä 3* JUN ERI. Taipparitreeneissä melkein kisavalmis ja löysi treeniseuraa pk-seudulta. Kerran käytiin yhdessä kasvattajilla. Kaikki aiemmat pääosin siis äitini Riitan kanssa, osassa itsekin mukana. Nova aloitteli mun kanssa agilitya loppu syksystä.
Lonkat ja kyynärät oli priimaa. :)

 


TAVOITTEET VUODELLE 2017

Agilityssa 
Gava: nousu 3-luokkaan, ehkäpä noll(i)a myös sieltä
Nova: harjoitellaan möllivalmiiksi tai kisojen korkkaus loppuvuodesta?

Tokossa 
Gava: voittajasta 1-tulos. Mahdollisesti koulari? Evl:ää kuntoon, mahdollisesti korkkaus?
Nova: möllikisat ja virallisten korkkaus eli alo

Haku, Gava: ilmaisun siirto metsään, esineitä, tottiksen esteitä yms.. Ehkä kohti kisavalmiutta tai vuoden lopussa käydään kokeilemassa? 
Jälki, Gava: jokuset treenit ja hyvä keppimotivaatio. 

Paimennus, Gava: kisojen korkkaus, tavoitteena ppr1. 

Rally-toko: Ruuti mahdollisesti käy voittajassa, 1-3 hyväksyttyä rataa? Gavalle avo ja oikean puolen seuraus.. Jos saadaan kaivettua rallymotivaatio esille..

Novalle myös jotkut näyttelyt ja taippareihin meno. 

Gavalla tosin erilainen vuosi, jos sille tulee pentuja kennel Mithrandir- kautta, mistä on sijoituksessa. :)


Blogin banneri sai myös muutoksen.
Hyvää uutta vuotta!


Kommentit

Luetuimmat:

Uudet tokon säännöt 2021

Päivitys 28.2.2021 Voimaan kevät/kesä 2021  ->1.1.22 alkaen?  - Virkussa luonnos uusista säännöistä (5.5) - Suomen muutosehdotukset  (13.4) -  FCI:n  Sääntömuutos ehdotusten mukaan kirjattu. Virallisia uusia sääntöjä ei ole vielä. Luin tokon sääntömuutoksista, ne tulisivat voimaan Suomessa vuonna 2021 keväällä tai kesällä.  Tällä hetkellä FCI:n säännöistä löytyy muutoksista tietoja, muttei valmiita sääntöjä. Suomessa on oma kansallinen alo-luokka. FCI:n sääntöjen class1 on avoin, class2 voittaja ja class3 erikoisvoittaja. Joten FCI:n sääntömuutoksella ne kohdistuvat avo-evl luokkiin ellei Suomessa päätetä muuttaa kansallisia sääntöjä, joita muutettiin aloonkin viimeksi 2015 sääntöjen muuttuessa. Suomen säännöt voi poiketa FCI:n säännöistä muissakin luokissa. Alustavat muutokset sinisellä. -  FCI:n esityksestä  luin muutoksista ja siinä oli piirrokset uusista liikkeistä.  (Linkistä löytyy pdf-tiedosto englanniksi.) - S...

Tee-se-itse pujottelukepit ja ohjurit

Kun useampaan kertaan on vinkannut koulutettaville niin ajattelin laittaa tännekin. Kuinka tehdä itse pujottelukepit tai hankkia sellaiset edullisesti? Agilityn viralliset pujottelukepit maksaa paljon ja harvemmalla on pihaa mihin mahtuu 12kpl metallirungollista keppiä. Kepit voi tehdä itse tai ostaa esimerkiksi metallipiikilliset kepit, jotka voi iskeä nurmeen tai pehmeään hiekkaan. Riippuen pujottelukeppien opetusmetodista pärjää alkuun 2-6 kepin määrälläkin tai sitten voi ottaa kepit mukaan jonnekin yleiselle nurmikolle, jos omaa pihaa ei löydy. Keppien opetus vaatii jonkin verran toistoja, joten jos kenttä ei ole vieressä tai keneltäkään tutulta ei saa keppejä lainaan niin hyvä vaihtoehto on hankkia ne itselle. Kotitreenissä ja muussa pitäisi muistaa samalla tapaa koiran lämmittely ja jäähdyttely. Esimerkiksi lenkin jälkeen tai lenkkeilee johonkin treenaamaan. Sääntöjen (2014) mukaan keppien välinen etäisyys on 60cm, paksuus 3-5cm ja korkeus 100-120cm. Treenikepit voi tietyst...

Pennun ja aloittelevan, tottelevaisuustreenejä video esimerkein

Pennun ja aloittelevan tokokouluttamisesta videoita ja teoriaa Tässä koottuna, mitä pentutreenejä on tehty. Numeroin helpottamaan lukemista, mutta vaikea määrittää mikä olisi tärkein. Pennut onneksi omaksuu monia asioita. Tokoon, rallyyn, koiraharrastukseen tai kotikoirankin kanssa kivaa puuhasteltavaa ja arjessa hyödyllisiä asioita. Paljon mahtuu tekemään myös kotona alkeita.  Videot on meidän Youtube Tollerwich2 - kanavalta ja muutamia linkkejä muidenkin videoihin, jotka olen kokenut hyödyllisinä. Youtuben meidän top tokotreenit listaus täällä  pennusta aikuiseksi (lisäys 19.3.2020).  Suosittelen myös menemään pentukurssille, tottelevaisuuden alkeisiin, arkitokoon, kilpailevaan tähtääviin tai muuhun, koska silloin saa koirahäiriössä ja treenitiloissa harjoitusta (Linkkejä alhaalla). Lisäksi pääsee tekemään kouluttajan silmien alla. Vierailkaa myös kilpailuissa, osallistuu match showhun (epävirallinen näyttely), tekee harjoituksia vieraassa paikassa, kaupan tai ko...

Hoopers lajin esteitä ja tee-se-itse hooppi 2021

Hoopers agilityn tyyppisestä lajista tuli esittelyä seuroille. Suomessa ei ole virallinen laji ja vasta viime vuonna törmäsin treeneihin siihen liittyen. Laji on virallinen usessa Eurooppalaisesas maassa: Iso-Britanniassa, Ranskassa, Ruotsissa, Saksassa, Belgiassa, Italiassa, Sveitsissä, Alankomaissa ja Tanskassa. Säännöissä pieniä eroja. Esteinä on hooppi, tynnyri (esim kevyt kankainen), 1m putki ja n. 1.5-2m (valkoinen) verkkoaita/ veräjä.  Koiraa ohjataan tietyn alueen sisältä, radasta riippuen merkitty mihin asti ohjaaja saa liikkua 3-16m2. Radalla on esteitä 10-25. Estevälit 5-14m. Kilpailukenttä on samankokoinen kuin agikisoissa, mutta treeneissä voi olla pienikin tila. Koiran ohjaus suullisin käskyin ja ohjauksin. Laji sopii monenlaiselle koiralle, ei ole liian rankka fyysisesti.  Kaarien "hoop" tekemisestä löytyi ohje  ja video alla .  UK:n säännöissä  korkeus 91-96cm,  leveys 86-91cm,  tukijalka maahan molemmille puolille 30-35cm.  ylö...