Siirry pääsisältöön

Valokuvausta kavereiden kesken ja vähän tokoa

Maanantaina ekana lomapäivänä tokoa sekä valokuvausta Annen, aussie Jedin ja norwichi Loten kanssa. Treffattiin Leppävaaran urheilupuistolla. Tänään tuli hoitoon myös Ada parson.

Mun kuvaamia:

Ruuti, pikku Lotte ja Jedi


Ja Annen kuvaamia, ihana saada toisenkin kuvaamia kuvia. Ja sai vähän eri tavalla olla koiria ohjaamassa. :D


Gava ja bodyguardit
 
Nova, Gava& Jedi sekä Ruuti & Jedi

Tokoa aamulenkillä Gavalle 
- kaukot: nämä sujui eka hyvin. Sitten yksi seiso-maahan ei sujunut, tuli epävarmuutta ja sitten ei sujunut enään istu-seiso etäisyydellä. Tehtiin sitten molempiin yksittäin muutamia toistoja vaihdellen 2m tai 5m. Gava myös ehkä vähän otti häiriötä Adasta, joka tolpassa kiinni 5m päässä. Seiso- maahan vaihto yksittäisenä olikin vaikea myös. Alkuun teki ihan väärää tekniikkaa.

- seuraus: namipalkalla, mitä löytyi taskusta ja naksuttelin hyvää paikkaa. Ennen liikkeelle lähtöä "seuraa". Eka askel myös rauhassa, joten näin jos lähtee rynnimään, jolloin otettiin alusta. Kun saatiin nätti liikkeelle lähtö oli paikkakin tosi hyvä. Koitin kävellä vähän lyhyempää askelta enkä niin lujaa. Näytti oikeastaan siistimmältä. Täytyy testailla tai pyytää jotakin katsomaan. Ja alkuun ehkä helpompi hitaammassa vauhdissa kerrata oikeaa paikkaa.

Päivällä tokoa nurtseilla Gavalle (muu neljän kööri odotti aidassa)
-  eteenmeno: vietiin pallo yhdessä aidan reunaan. Hyvin juoksi sinne, vähän pälyili väärään suuntaan, kun pallo oli metrin takapuolen takana. Toisen kerran jätin pallon salaa sinne, heittäen Gavalle namin toiseen suuntaan. Juoksi taas hyvin. :)
- kaukot: tehtiin yksittäisiä siirtoja. Istu-seiso ja seiso-maahan. Testasin tennispalloa Gavan edessä, hyvin toimi niinkin. Parempi onnistumistiheys nyt. Jopa 10m matkalta onnistuneita.
- seuraus: pallo palkalla naksuttelin taas hyvää paikkaa. Ihan lyhyttä treeniä, noin 3-5m jolloin naksautin paikasta. Pää ei ollut kiinni jalassa vaan pieni rako välissä. Noin kun se pysyisi häiriössäkin (silloin taas petraa ja liimautuu herkemmin).

Tunnari ja jäävät voisi olla myös hyvä treenin aihe. Sekä peruutus, tai käännöksien vahvistaminen.. Ohjattu nurtsilla, jotka oli nyt hyvässä treenikunnossa.

Novakin sai tehdä urheilukentällä
- katsekontakti: naksuttelin kontaktia heti kun tulee sivulle. Vaihtelevaa aikaa. Vaihdoin aina namin annettua paikkaa, joten alkoi aina "alusta". Hyvin tarjosi nopeasti kontaktin. Huomautin paristi jos tiputti sen.
- seuraus: katsekontaktista, seuraa, sitten liikkeelle rauhassa. Nyt pysyi paremmin kontakti jo liikkeelle lähdössä ja paikkakin oli aika hyvä. Ei myöskään niin paljoa reagoinut käteen. Nova on saanut treenata liikkeelle lähtöjä ja seurausta myös vasen käsi seläntakana. Sekä luopumisen kautta nami tai lelu pään toisella puolella. Lelua testasin tänään ekaa kertaa itse. Kahdesti kuului myös nyt ekaa kertaa ääni treenissä, kun sanoin seuraa ja lähdettiin liikkeelle. Ihan lyhyt pieni ääni kertaalleen molemmissa, mutta Ruutin jälkeen kiinnittää huomiota ihan pieneenkin. Keskeytin heti. Palkkasin lelun kanssa, kun keskittyi katsekontaktiin sivulla. Itse seurauksessa kannattaa pysyä namilinjalla. Nova on tehnyt paremmin seurausta äidin kanssa, tietty se on sen opettanutkin. Kun kerroin jotain mitä huomasin sen kanssa treenatessa niin ei pätenyt niin selkeästi äidin kanssa. :D

Nova kävi nyt toistamiseen HSKP:n toko1 kurssin äitin kanssa, seuraavaksi pitäisi katsoa kai jotain muuta. :) Helpottaa, että käy viikottaisessa ohjauksessa ainakin joitakin kursseja.

Novalla tuntuu olevan vähän jotain murkkuikää (1v 3kk) tai muuta, kun nyt muutamaan kertaan sitä komentaessa alkaa haastamaan murisemalla takaisin. Ruutilla oli nuorempana joskus sohvalta tms häätäessä samaa.

Kommentit

  1. Vastaukset
    1. Kiitos :) Jotain saatiin aikaiseksi vaikka oli pilvinen päivä. Lightroom oli myös vähän ennakko joululahja itselle. ;D

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Luetuimmat:

Uudet tokon säännöt 2021

Päivitys 28.2.2021 Voimaan kevät/kesä 2021  ->1.1.22 alkaen?  - Virkussa luonnos uusista säännöistä (5.5) - Suomen muutosehdotukset  (13.4) -  FCI:n  Sääntömuutos ehdotusten mukaan kirjattu. Virallisia uusia sääntöjä ei ole vielä. Luin tokon sääntömuutoksista, ne tulisivat voimaan Suomessa vuonna 2021 keväällä tai kesällä.  Tällä hetkellä FCI:n säännöistä löytyy muutoksista tietoja, muttei valmiita sääntöjä. Suomessa on oma kansallinen alo-luokka. FCI:n sääntöjen class1 on avoin, class2 voittaja ja class3 erikoisvoittaja. Joten FCI:n sääntömuutoksella ne kohdistuvat avo-evl luokkiin ellei Suomessa päätetä muuttaa kansallisia sääntöjä, joita muutettiin aloonkin viimeksi 2015 sääntöjen muuttuessa. Suomen säännöt voi poiketa FCI:n säännöistä muissakin luokissa. Alustavat muutokset sinisellä. -  FCI:n esityksestä  luin muutoksista ja siinä oli piirrokset uusista liikkeistä.  (Linkistä löytyy pdf-tiedosto englanniksi.) - S...

Tee-se-itse pujottelukepit ja ohjurit

Kun useampaan kertaan on vinkannut koulutettaville niin ajattelin laittaa tännekin. Kuinka tehdä itse pujottelukepit tai hankkia sellaiset edullisesti? Agilityn viralliset pujottelukepit maksaa paljon ja harvemmalla on pihaa mihin mahtuu 12kpl metallirungollista keppiä. Kepit voi tehdä itse tai ostaa esimerkiksi metallipiikilliset kepit, jotka voi iskeä nurmeen tai pehmeään hiekkaan. Riippuen pujottelukeppien opetusmetodista pärjää alkuun 2-6 kepin määrälläkin tai sitten voi ottaa kepit mukaan jonnekin yleiselle nurmikolle, jos omaa pihaa ei löydy. Keppien opetus vaatii jonkin verran toistoja, joten jos kenttä ei ole vieressä tai keneltäkään tutulta ei saa keppejä lainaan niin hyvä vaihtoehto on hankkia ne itselle. Kotitreenissä ja muussa pitäisi muistaa samalla tapaa koiran lämmittely ja jäähdyttely. Esimerkiksi lenkin jälkeen tai lenkkeilee johonkin treenaamaan. Sääntöjen (2014) mukaan keppien välinen etäisyys on 60cm, paksuus 3-5cm ja korkeus 100-120cm. Treenikepit voi tietyst...

Pennun ja aloittelevan, tottelevaisuustreenejä video esimerkein

Pennun ja aloittelevan tokokouluttamisesta videoita ja teoriaa Tässä koottuna, mitä pentutreenejä on tehty. Numeroin helpottamaan lukemista, mutta vaikea määrittää mikä olisi tärkein. Pennut onneksi omaksuu monia asioita. Tokoon, rallyyn, koiraharrastukseen tai kotikoirankin kanssa kivaa puuhasteltavaa ja arjessa hyödyllisiä asioita. Paljon mahtuu tekemään myös kotona alkeita.  Videot on meidän Youtube Tollerwich2 - kanavalta ja muutamia linkkejä muidenkin videoihin, jotka olen kokenut hyödyllisinä. Youtuben meidän top tokotreenit listaus täällä  pennusta aikuiseksi (lisäys 19.3.2020).  Suosittelen myös menemään pentukurssille, tottelevaisuuden alkeisiin, arkitokoon, kilpailevaan tähtääviin tai muuhun, koska silloin saa koirahäiriössä ja treenitiloissa harjoitusta (Linkkejä alhaalla). Lisäksi pääsee tekemään kouluttajan silmien alla. Vierailkaa myös kilpailuissa, osallistuu match showhun (epävirallinen näyttely), tekee harjoituksia vieraassa paikassa, kaupan tai ko...

Hoopers lajin esteitä ja tee-se-itse hooppi 2021

Hoopers agilityn tyyppisestä lajista tuli esittelyä seuroille. Suomessa ei ole virallinen laji ja vasta viime vuonna törmäsin treeneihin siihen liittyen. Laji on virallinen usessa Eurooppalaisesas maassa: Iso-Britanniassa, Ranskassa, Ruotsissa, Saksassa, Belgiassa, Italiassa, Sveitsissä, Alankomaissa ja Tanskassa. Säännöissä pieniä eroja. Esteinä on hooppi, tynnyri (esim kevyt kankainen), 1m putki ja n. 1.5-2m (valkoinen) verkkoaita/ veräjä.  Koiraa ohjataan tietyn alueen sisältä, radasta riippuen merkitty mihin asti ohjaaja saa liikkua 3-16m2. Radalla on esteitä 10-25. Estevälit 5-14m. Kilpailukenttä on samankokoinen kuin agikisoissa, mutta treeneissä voi olla pienikin tila. Koiran ohjaus suullisin käskyin ja ohjauksin. Laji sopii monenlaiselle koiralle, ei ole liian rankka fyysisesti.  Kaarien "hoop" tekemisestä löytyi ohje  ja video alla .  UK:n säännöissä  korkeus 91-96cm,  leveys 86-91cm,  tukijalka maahan molemmille puolille 30-35cm.  ylö...