Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

19.12.2016

Valokuvausta kavereiden kesken ja vähän tokoa

Maanantaina ekana lomapäivänä tokoa sekä valokuvausta Annen, aussie Jedin ja norwichi Loten kanssa. Treffattiin Leppävaaran urheilupuistolla. Tänään tuli hoitoon myös Ada parson.

Mun kuvaamia:

Ruuti, pikku Lotte ja Jedi


Ja Annen kuvaamia, ihana saada toisenkin kuvaamia kuvia. Ja sai vähän eri tavalla olla koiria ohjaamassa. :D


Gava ja bodyguardit
 
Nova, Gava& Jedi sekä Ruuti & Jedi

Tokoa aamulenkillä Gavalle 
- kaukot: nämä sujui eka hyvin. Sitten yksi seiso-maahan ei sujunut, tuli epävarmuutta ja sitten ei sujunut enään istu-seiso etäisyydellä. Tehtiin sitten molempiin yksittäin muutamia toistoja vaihdellen 2m tai 5m. Gava myös ehkä vähän otti häiriötä Adasta, joka tolpassa kiinni 5m päässä. Seiso- maahan vaihto yksittäisenä olikin vaikea myös. Alkuun teki ihan väärää tekniikkaa.

- seuraus: namipalkalla, mitä löytyi taskusta ja naksuttelin hyvää paikkaa. Ennen liikkeelle lähtöä "seuraa". Eka askel myös rauhassa, joten näin jos lähtee rynnimään, jolloin otettiin alusta. Kun saatiin nätti liikkeelle lähtö oli paikkakin tosi hyvä. Koitin kävellä vähän lyhyempää askelta enkä niin lujaa. Näytti oikeastaan siistimmältä. Täytyy testailla tai pyytää jotakin katsomaan. Ja alkuun ehkä helpompi hitaammassa vauhdissa kerrata oikeaa paikkaa.

Päivällä tokoa nurtseilla Gavalle (muu neljän kööri odotti aidassa)
-  eteenmeno: vietiin pallo yhdessä aidan reunaan. Hyvin juoksi sinne, vähän pälyili väärään suuntaan, kun pallo oli metrin takapuolen takana. Toisen kerran jätin pallon salaa sinne, heittäen Gavalle namin toiseen suuntaan. Juoksi taas hyvin. :)
- kaukot: tehtiin yksittäisiä siirtoja. Istu-seiso ja seiso-maahan. Testasin tennispalloa Gavan edessä, hyvin toimi niinkin. Parempi onnistumistiheys nyt. Jopa 10m matkalta onnistuneita.
- seuraus: pallo palkalla naksuttelin taas hyvää paikkaa. Ihan lyhyttä treeniä, noin 3-5m jolloin naksautin paikasta. Pää ei ollut kiinni jalassa vaan pieni rako välissä. Noin kun se pysyisi häiriössäkin (silloin taas petraa ja liimautuu herkemmin).

Tunnari ja jäävät voisi olla myös hyvä treenin aihe. Sekä peruutus, tai käännöksien vahvistaminen.. Ohjattu nurtsilla, jotka oli nyt hyvässä treenikunnossa.

Novakin sai tehdä urheilukentällä
- katsekontakti: naksuttelin kontaktia heti kun tulee sivulle. Vaihtelevaa aikaa. Vaihdoin aina namin annettua paikkaa, joten alkoi aina "alusta". Hyvin tarjosi nopeasti kontaktin. Huomautin paristi jos tiputti sen.
- seuraus: katsekontaktista, seuraa, sitten liikkeelle rauhassa. Nyt pysyi paremmin kontakti jo liikkeelle lähdössä ja paikkakin oli aika hyvä. Ei myöskään niin paljoa reagoinut käteen. Nova on saanut treenata liikkeelle lähtöjä ja seurausta myös vasen käsi seläntakana. Sekä luopumisen kautta nami tai lelu pään toisella puolella. Lelua testasin tänään ekaa kertaa itse. Kahdesti kuului myös nyt ekaa kertaa ääni treenissä, kun sanoin seuraa ja lähdettiin liikkeelle. Ihan lyhyt pieni ääni kertaalleen molemmissa, mutta Ruutin jälkeen kiinnittää huomiota ihan pieneenkin. Keskeytin heti. Palkkasin lelun kanssa, kun keskittyi katsekontaktiin sivulla. Itse seurauksessa kannattaa pysyä namilinjalla. Nova on tehnyt paremmin seurausta äidin kanssa, tietty se on sen opettanutkin. Kun kerroin jotain mitä huomasin sen kanssa treenatessa niin ei pätenyt niin selkeästi äidin kanssa. :D

Nova kävi nyt toistamiseen HSKP:n toko1 kurssin äitin kanssa, seuraavaksi pitäisi katsoa kai jotain muuta. :) Helpottaa, että käy viikottaisessa ohjauksessa ainakin joitakin kursseja.

Novalla tuntuu olevan vähän jotain murkkuikää (1v 3kk) tai muuta, kun nyt muutamaan kertaan sitä komentaessa alkaa haastamaan murisemalla takaisin. Ruutilla oli nuorempana joskus sohvalta tms häätäessä samaa.

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos :) Jotain saatiin aikaiseksi vaikka oli pilvinen päivä. Lightroom oli myös vähän ennakko joululahja itselle. ;D

      Poista

Kiitos kommentistasi!