Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

3.12.2016

Jipii kakkosluokka kutsuu!

Tänään kisailtiin vuoden viimeiset 1 lk agilitykisat Vantaalla Gavan kanssa. Löytyi seuraakin Tiiasta ja Pikistä. Kolmen startin verran kisoissa oli tuomariharjoittelija Tommi Raita-aho (mudi Satiainen) ja sitä tarkkailemassa tuomari Markku Kaukinen.

Ensimmäisen rata (hyl) oli täynnä ansaesteitä ja tiukkoja kääntymisiä sekä vauhtia. Peli oli menetetty jo 2 esteen jälkeen, kun renkaan käännös ei onnistunut tai oli lähellä onnistua mutta en saattanut ja auttanut yhtään putkeen hakemisessa. Renkaalla käännös treeniin! Kepeillä sitten taas tultiin niin, että kepeille oli aika helppo kulma ja syötti suoraan sisään. Mutta valui sitten väärin. Toisella kerralla taas lähdin liian ajoissa kääntymään ja tuli kesken pois juoksi lyhyen putken ja hypyn. :D Kolmannella kerralla saatiin kepit loppuun asti ja sielti tuli pientä lenkkiä kohti väärää putkea. Kontaktit toimi tosin itse hidastin aika paljon A:lla, kun valssasin. Puomi oli hieno.

Toinen rata hyl (videolla toisena) oli jo aika lähellä. Vaikein kohta muurilta tiukempi käännös ja hyppykaari onnistui vastakäännös + takaaleikkaus. Takaaleikkauksessa vähän venähti. Mutta kepeillä ei ollut mun hiljaa takaviistossa juostessa huomannut, että olinkin siellä vähän takana. Luuli ilmeisesti mun leikanneen takaa. Kääntyi lenkin keppien läpi ja hyl. Toisaalta myös varoin liikaa vedättämästä tai ottamasta sivuttaisetäisyyttä, mutta pakko ne on treenata kuntoon. Helpossa kohtaa jäin ilmeisesti vain liikaa paikallaan odottamaan ja Gava melkein ehti A:lle kunnes tuli hypyn kautta mukaan. Tuli putkesta jotenkin niin lujaa enkä itse osannut kertoa käännöstä.

Kolmas hyppyrata (0) tämä oli kivan näköinen, tosin tosi vauhdikas. Mietin tässä alkua, keppejä ja muurin käännöstä. Myös tuota toista hyppyä ekan hyppykaaren jälkeen. Alku meni hyvin vastakäännöksellä, varmin ja helpoin vaikka muut ei näyttänyt tutustumisessa siihen päätyvän. Täytyy vain luottaa siihen, mitä oma koira vaatii. Kepeille meno sujui hyvin. Gavalle ei tee tiukkaa irrota ekaa mutkaa, kuten osalle koirasta taas teki. :D Tosin niillä on siitä apua muilla radoilla. Sain vähän katsoa, että tuli hypylle kun ajautui kulmaan, mistä olisi voinut tulla ohi. Pituudella olin aika jäljessä samoin muurilla mihin olin suunnitellut vastakäännöksen. Gava valui muurilla aikas pitkälle ja meinasi jo katsella alun putkea. Sain kalasteltua takaisin, onneksi ei ollut esteitä matkalla. :D Sitten jatkettiin loppuun asti nollalla! Hieman huimasi katsella vauhtia millä juoksi esteitä. Nyt oli hyötyä siitä että irtoaa ja osaa juosta esteitä mun perässä tullen, koska vaikka juoksin täysiä en pysy läheskään vauhdissa mukana.
Tällä suorituksella irtosi 0-voitto, sert ja nousu 2-luokkaan! Jipii! Radalta tullessa epäilin oliko nolla ja sitten taas mihin aika riittäisi, kun tuli niin pitkä lenkki. Hyvin se riittikin etenemä oli 5,24m/s meidän ennätys ja -15s.

Vuoden vika startti ja niin Gava sai vikan nollan ykkösistä. Ruutin kanssa oli sama juttu aikoinaan.

Suorituksella irtosi euronjuusto :)


Ruutikin kävi tokoilemassa tuolla ihan alussa ja sitten vikaa rataa ennen. Tehtiin kehääntuloja sekä vähän seurausta, jääviä ja kaukoja. Dobopallot oli tosi vaikeat pitää kontaktia, kun mentiin kohti. Sekä kun tehtiin siirtymä kulman taakse "uudelle alueelle". Ruuti on sen verran herkkä häiriölle, joten menee tosi helposti tollaiseen että täytyy katsoa mitä siellä on, jolloin unohtaa olla kuulolla.
Kehääntuloja vaihdellen palkkauksen kohtaa.
- Ekan liikkeestä istumisen mokasi. Tehtiin palkintopussien viereen liikkeestä istu ja nousi mun tullessa takaisin kurottelemaan pussiin! Mur! Seuraavissa ei mennyt ansaan. Seisominen myös ok.
- Kaukoissa taas ekat seisomaan nousut istui, kun tehtiin niitä useampi toisto ja toisella kerralla tehdessä onnistui jo. Kerran vähän muutakin kaukoa sarjana ja teki tosi kivasti.
- Seuraamisessa olin tarkkana oikean jalan siirrosta ja ettei silloin liikuta. Kahdesti lähti ennen kuin vasen liikkui. Suht hiljaista tehtiin vähän hidastakin. Ruutille teki tosi hyvää treenata tuolla ja mulle myös häiriössä (ja että uskaltaa käskyttää normaalisti).


6 kommenttia:

  1. Hienon näköistä! On kyllä kaunis koira. Ja tykkää mm. teidän keinusta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) On meidän prinsessa kauniskin. Keinusta tuli tollainen aika itsestään. Joutuu usein päädyssä toteamaan, että nyt on pakko jarruttaa. :D Tossa radalla varmistelin että varmasti pysähtyy ja jarruttelin.

      Poista

Kiitos kommentistasi!