Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

26.9.2018

Hakua, tilannekatsaus ja Novan fyssari

TI HAKU Gava

Hakuiltiin neljän porukalla Vantaalla asutuksen lähellä, joten välillä meni lenkkeilijöitäkin. Ei tosin tiheälle puolelle metsää. :D Neljä treenaajaa Päivi & sakemanni Jekku, Sari & mudi Harri sekä Maria & labbis Milli.

Ääniavut muistikuvaparina ensin 1 ja sitten 2 pisto.
1. pisto: tässä irtorulla, jommassa kummassa oli kääntynyt radiopuhelimen äänestä minkä laittoi rullan nostosta. Mulle toi rullan samaa reittiä kuin juoksi piilolle ja lähti sitä samaa näytölle. Itse juoksin/kävelin viistosti piilolle. Söi hyvin piilolla ja oli rohkea. Matkaa tässä n. 50-60m vastatuuleen. Polun ylitys ja ei nähnyt koiraa loivan mäen yli.

2. pisto: Kuusikkoon, ei taaskaan näkyvyyttä koiraan. Maalimies 30m? Tässä suorapalkka.

3. pisto: ilman apuja n. 40-50m, tässä näki piilolle asti. Hyvin upposi ja meni polunkin yli (joka hämäävästi lähti etuviistoon). Rulla tuli hyvin ja ehdin huudella "täällä päin". Kun koira oli liinassa näin pyöräilijöitä paikallaan mäellä. Gava lähti juoksemaan niitä kohti, mutta sitten kurvasi siitä metsään. Mun oli pakko roikkua perässä, kannustin Gavaa vain "näytä" hyvä mennään tms. Meinaa aina alkuun pysähtyä tai jarruttaa, kun tietää ettei saisi kiskoa. Hyvä harjoitus toisaalta siihen, että oli pakko roikkua perässä ja pienen empisimen jälkeen lähti näyttämään hyvin. Päästin pyöräilijöiden ohi juostua Gavan irti niin sai juosta pätkän vapaanakin.


Kiintorulla ilmaisua 2kpl alueen alussa saman maalimiehen kanssa. 10m ei apuja vain käsi maassa kyykyssä. Hyvin toi. 15m matkalta toinen, tässä vähän kyseli multa kun ei ollut niin hyvä näkyvyys. Lisää lyhyellä matkalla näitä ja varmaan 15-30m. Pressu myös vaikeuttaa.

Ihan kisavalmiiksi tänä vuonna ei saatu Gavan hakua (jo olemassa olevien kisojenkin puolesta ja keskeneräistä on). Mutta enemmän pistoja tehty jo ilman apuja (lähinnä kuitenkin 1-2 per treeni). Lisäksi irtorulla ilmaisut metsään. Talven treeniksi jää kiintorullaharkat. Tottiksessa hyppy aika kivassa kunnossa, mutta seuraus, A-este, eteenmeno ja paukut treenaattavia. Esineruudussa myös hiottavaa takaesineissä. Vieraita maalimiehiä on myös saatu ja umppareita sekä niiden ohitusta. Eri maastoja.

Kotitreeninäkin muistutella
- eteenmenot
- esine 60m
- seuraus 100m
- hyppy 1m
- kiintorulla ilmaisu

Treenejä 17kpl tänä vuonna tähän mennessä laskien ilmaisutreenit ja maastossa (11). Varmaan ennätysmäärä jo tähän mennessä. Treenien suunnittelu on myös enemmän omilla harteilla paitsi yksi leiripäivä.. Taustalla on vain Ruuti, jonka kanssa saatiin haukkuilmaisu metsään.

Ideoita: Ilman apuja maalimiehet lähelle, muistikuvapari ja koira autoon. Tallaamaan ja ei apuja.KE FYSSARI Nova

Fysiopetralla käytiin Tapiolassa. Oli hyvässä kunnossa ja edelliset jumit saatiin pois. Novaa ei häirinnyt rakennusmiesten käynti eteisessä, miehen töihin lähtö tai ylhäällä haukkuva koira. Osaa myös rauhoittua kivasti. :) Vaikka alkuun oli paljon super hyviä hajuja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!