Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutaja
ja TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

4.9.2018

Paimennusta ja hakua

MA ESINEET


- tein polkuavuilla 60m päähän heijastin-esineen. Hyvin upposi, kun oli nähnyt viennin.
- tarkkuusruutu: olikin Ruutille ja Gavalle aika helppo. Laitoin muovisen esineen 3x3m ruutuun, mutta esine oli muovinen putki 5cm x 1cm eli ei mikään mini.

Novalle vietiin dami 50m. Oli niin täpinöissään, että sai tehdä tokoa/tottelevaisuutta ehkä 15min ajan ennen noutamista. Ja häiriönä myös damin osoittelua, seurausta.. Luoksetuloja, maahanmenoja..


MA PAIMENNUS LILLGÅRD

Hakukaari alussa ja lopussa, osassa lampaat vähän rinteen takana. Alussa menin niin, että Gava sai kiertää mut flankille eli sisäflankin puolelle. Ja sitten niin, että piti kääntää katse ennen. Lopussa ojan ylitykset flankillä ja matkaa 100-150m.

Ajaen tolppien läpi, vähän mutkittelevaa oli ja ehtivät pois linjaltakin. Lyhyitä flankkejä, etäisyyttä lampaisiin ja muistaa että saisi ne kävelemään!

Peruskuljetusta tolppien läpi. Ekalla yrityksellä annoin koiran rynniä ja lampaat oli mun kannoilla tai meni aavistuksen ohikin. Toisella kerralla ihan täydellistä, lampaat pysyi linjalla, mun takana ja koira oli riittävän takana. Lampaat siis käveli hyvin mukana. Kun alkoivat jäädä musta enemmän jälkeen koira sai liikkua tai jos piti jostain suunnasta työntää.

Häkkitreeniä ja koiraa häkin sisälle laitettavaksi pitää myös treenata seuraavalla kerralla.
TI HAKUTREENIT PETIKKO

5 pistoa, 2 irtorullaa, 2 ilman apuja "valmiit pistot". Klo 18 aloitus, Gava vikana ja juuri ehdittiin ennen pimeää. Vähän alkoi jo hämärtyä, kun Gava pääsi metsään. Alkoi vähän huonosti kun murisi ensin keskilinjalle seisovalle uudelle ihmiselle, joka mustissa vaatteissa seisoi ihan paikallaan ja hiljaa.

Kallion päältä tai vierestä lähetykset ja piiloille oli toiseen loiva kumpareen ylitys ja toiseen loiva "kuoppa". Näköyhteyttä ei ollut varsinkaan 2 ja 4 piston puolella, kun tiheää kuusikkoa oli.

1. pisto: Ei apuja tähän, lähti ihan hyvin. tässä matkalla kevythäkki pressulla. Maalimies noin 70m ellei tullut lähemmäksi. Ei tallausjälkiä tossa kohdin. Irtorullan haku, tuonti ja näytölle. Gava oli vähän jännittänyt maalimiestä jo rullaa hakiessa, oli ollut paikallaan eikä äkkiliikkeitä. Söi kuitenkin hyvin ja vähän rentoutui.
Sanoin puhelimeen käskyn "näytä" ja oltiin sovittu, että saa kehua. Kehut tuli noin puoliväliin, jollon Gava jo aika varmasti oli juoksemassa ukolle suorinta reittiä. :) Ihan hyvä päästä tekemään irtorullilla vieraita ihmisiä!

2.pisto: kuusipöheikön läpi. Otettiin tähän ääni. Lähetin sen jälkeen. Olisin voinut katsoa parempaa kujakohtaa? Juoksi 15m suoraan ja väisti puita etuviistoon, kuitenkin oli maalimiehelle tullut seläntakaa eli suoristi sitten kun katosi näkyvistä.

3. pisto: Ei apuja pistoon, vähän epävarmaa laukkaa lähti, mutta upposi kuitenkin. Toki voi olla, että haluaa juosta rauhassa ja nuuskia, kun vertaan vain vauhtiin verrattuna niihin missä avut. Kallion päädyssä, irtorullalla. Nyt haki hyvin rullan ja pistokin ok. Näytölle taas kehut puolivälissä ja lähti varmasti. Käytettiin tässä itsetehtyä pientä rullaa, joka samanlainen kuin Reijalta ostettu.

Otettiin muistikuvaparina ääniavut, 4 pistoon ja 5 pistoon (tehtiin vaikeammin päin). Sitten tehtiin
4. pisto: vaikea ja kaukana kuusikossa, matkalla kaatunutta puutakin. Hyvin muisti äänen suunnan ja hetken aikaa odoteltua löysi maalimiehen! Gava oli vähän sitä mieltä, että loppuiko tämä jo. Namit ehti loppua ennen mun saapumista, kun koukkasin merkin matkalta ja Gava odotteli seisten maalimiehen luona.

5. pisto: vähän epävarmasti lähti, vähän etuviistoon korjasi näköyhteyden katkettua suuntaa ja löysi maalimiehen. Tässä suorapalkka. Gava ei ollut syönyt kovin ahneesti ja meinasi jättää purkin pohjalle ruokaa. Aina ei olla kaikkia syötettykään. Kokeiltiin kalapyöryköitä. Ja Gava kyllä söi ruuan neljän maissa ja sitten tuli varmaan 200g pullia palkaksi.. Paras jättää ehkä iltaruoka pois, kuten agilitynkin kanssa tehdään. Voi olla myös, että vierasti vähän maalimiestä ja söi huonommin?

Jos aikoisi kisoihin niin mitä pitäisi opetella - lista:
- kiintorulla
- tyhjät pistot
- pistot suoria ja eteenpäin kääntyen
- metrinen hyppy ja A-este
- eteenmeno tottiksessa

(- 50m seuraus suora tai reilu 100m edes takaisin)
(- esineruutu "sokkona" )

Seuraaviin ideoita: 
- Sisääntulot jäi tekemättä, ei suju tuolla maastossa järkevästi. Voisi tehdä myös avut kaikille samaan kertaan ja sitten ne ja flying lähetykset. Tarvitsee vain enemmän näkyvyyttä ja keskilinja oli kapea polku.

- Tyhjä pisto ja jos ok niin keskilinjalta maalimies lähelle.

Nyt vaan, kun pääsisi säännöllisesti treeneihin! Monesti aina jotain muuta menoa. :D Tein uusia hakumerkkejä huomioliiveistä, osa ehti valmiiksi ne löysikin helpommin vähän hämärästä. Vanhat oli kadota.. Eikä niistä välimerkeistä oikein ollut hyötyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!