Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

23.9.2018

Novan agilityuran korkkaus!

Sunnuntaina aamusta kisaamaan agilitya Sipooseen, tuomarina Sari Mikkilä. 2 agilityrataa ja loppuun hyppyrata. Novan ensimmäiset 1luokan kilpailut. Pääsi ensin mitattavaksi, sirun etsintä ja sitten pöydälle mittaukseen. Tuomari sai sen pikku maksiksi, muutaman millin vajaa. Väliaikainen mittaus on voimassa max 6kk. Tarkoitus mennä joulukuussa, jolloin näkee varmaan sitten 5 tuomarin mittauksen jälkeen mihin menee. Maksejahan (50-55cm) ollaan treenattu ja varmaan niillä jatketaan.

Videot 


Ekalla radalla mietitytti putki puomin alla. Ne on aina vaikeita ja harvemmin sujunut ekalla. Sain korjattua puomille, mutta tuli niin sivusta että ylösmeno jäi koskematta. Alasmeno oli hyvä, ei nyt ihan täydellinen 2on-2off mutta pysähtyi ja tassu taisi osua maahan. Keinulle viennissä varmistelin aiemman esteen eli muurin, kun siitäkin tullut välillä ohi. En sitten ehtinyt viemään keinulle ja Nova lähti kohti A:ta. Keinulle hakemisiakin pitää treenata itsenäiseksi. Keksin ekana vetää koiran keinulle ja vaihdoin puolta, tästä tuli vain ylimääräistä lenkkiä. Ja jatko vaikeutui parilla takaaleikkauksella + pyörähdyksellä.
Eli 5vp ylösmenosta, aika 36,56s ja -13,44s sillä ajalla olisi ollut tokana, mutta virheillä ei.

Toisella radalla keinulle vienti sujui! Renkaalla valssasin sen edessä, mutta arviointi virhe tai muu ja hajotti renkaan. Puomilla nätti ylösmeno ja varmistelin saattaen sen. En ehtinyt sitten jatkoon ja jarrut toimi Novalla vasta maassa ja hyppäsi puomilta pois ennen kontaktia. Korjasin takaisin 2on-2offiin ja hetken siinä pysyttyä jatkettiin maaliin.
Hyl (ilman kontaktin korjausta 10).


Kolmannella radalla (hyppyrata) käännöskohdat sujui, rengas myös. Tein putken jälkeen persjätön ja tuli seuraavan hypyn mun perässä ohi. Olisi pitänyt selkeämmin huitoa ja käskyttää hypylle, kiirehdin vain alta pois. Eli kielto ja korjasin laittaen taakse. Takaaleikkaus sujui hypyllä ja kepeillä.
5vp kielto, 35.93s, -17.07s, 4.6m/s(?)

Kepit oli hienot joka radalla. Lähestymiset suoria tai loivia. A:n juoksarikin oli hyvä!

Oli kivaa kisata pitkästä aikaa tollerin kanssa ja tosi tyytyväinen Novan ratoihin. Alkuun mietin silloin pelkkää hyppyrataa. Ja kontakteja ei olla radalla tehty hirveän paljon ja möllitkin jäi käymättä. Mitä nyt omia epis ratoja testasi. Seurakaverit kävi myös palkinnoilla. :) Jossain luokissa myös 5vp oli palkinnoilla, mutta pikku makseissa ottivat nollia. :D

Treenaa: 
- itsenäisesti kontakteille
- kovasta vauhdista puomin 2on-2off
- luottoa muurilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!