Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

11.9.2018

Pk-puolta ja agilitya omatoimisesti

SU ESINEET, HAKUILMAISU ja TOTTISTA 

ESINEET
Esine polkuavulla, autosta näki osittain esineen viennin. Se oli vihreä muovinen cd-telineen osa. Hyvä Gavalle ettei erotu. Paristi taisi saada hajun, muttei löytänyt. Ihan alkuun mietti kohtaa missä metsä muuttui pelloksi. Esine ehkä 40m? Sain lähettää kolmeen kertaan? Ei silti masentunut.
Ruuti 10v teki myös kolme esinettä ja vähän lyhyempi matka. Lelu leikin jälkeen haukkui lähetyksessä. Virettä vähän liikaa, vaikka aiemmin päivällä käytiin 6km lenkillä Lasse Wirenin hölkässä (käveltiin). Ja seurauksen tarjoamista ministi. Ruuti räyhäsi Gavan treenin ajan.

KIINTORULLA
Ekaa kertaa makaavat maalimiehet ja pressut.
- Toinen kiintorullatreeni.
- Matkat n. 10-20m.
- Vaati käden liikutusapua ja osalla käskyn "tuo" maalimieheltä. Vähän enemmän katseli mua. Kerran nappasi rullan keskilinjalla, käytiin katsomassa yksi kohta ja unohti sitten valeilmaisun.
- Parissa ekassa meinasi lähteä ilman rullaa maalimieheltä. Muissa malttoi miettiä mikä oli homman nimi.

Tokon evl paikkikseenkin osallistuttiin, siitä ei tullut mitään kun kävelin 20m niin Gava lösähti maahan. Sama juttu oli viime treeneissä missä Gava otti paikkista, se olikin 11.5 ja silloin oli sama ongelma että meni aina maahan. Edellisvuonna vielä paikkis oli kunnossa tai talvella?
(Nova on muuten aina osallistunut paikkamakuihin..) Gava teki siis lopulta pelkkää istumista. Myös naapurin maahankäskyistä meni maahan, paitsi 3 kerralla. Täytyy ottaa istumista myös arjessa, koska aina jätän odottamaan käy siihen- maahan.. Agilityn lähdössä istuu :D Maaliskuussa Gava vielä osasi tehdä paikkiksen.

TOTTISTA
- seuraus 50m ja 80m
- eteenmeno
- hyppynouto 70-80cm ja 85-90cm.
Gava teki myös vähän hanhipaimennusta. Sen jälkeen totteli silti tehdä tottista. :D

Valokuvausmallit Wanda & Mindy, www.tiiahoo.com


Maanantai
AGILITY NOVA

Keinu: ekassa korjasi 2on-2offia. Muut hienoja, keinu putken ja muurilla kääntymisen kautta. Haki itsenäisesti.

Puomi: pallo etupalkalla (hypyn takana) tai ilman. Hyviä ja huonoja. Kerran teki huonon juoksarin, ei toki kelpaa (koska siitä seuraava olisi varmaan loikka).
- Tehtiin pahat häiriöt että heitin pallon ja sitten puomi. Ja paristi suoraan vapautus.
- Kisoissa periaatteessa on "suoraan vapautus". Voisi tehdäkin siis puomi + este ja palkka.
- Jäljessä juosten ja edellä juosten. Eka kerta edellä, juoksi maahan asti ja missasi 2on-2offin. Joskus sallin noi koska korjasi siitä, mutta nyt vaadin että pitää pystyä pysähtyä heti ekalla oikein. Mustavalkoisesti! Seuraava oli upea!
- Vaikein ollut Gavan jälkeen, että voin korjata takaisin tai sanoa ettei kelpaa tai että nyt keskity. Tai ettet saa karata lelun perään, jos piti pysähtyä. Gavalle riittää jo se, että huomaa itse mokanneensa. Nova ei tajua, paitsi kun palkka jää pois ja tekeminen loppuu siihen.

Kepit kerran ja meni oikein, annoin Novan edeltä hakea.

Eteenmeno: lelulle kun pallo odotti edessä. Putki, muuri ja 3 hyppyä. Käskin jättämään lelun maahan, oli vaikeata irrottaa ja luopua.

A:n juoksari: pallo jätetty salaa. Putkeen ja juoksin sillä aikaa persjätön ja menin edellä. Putkesta 7m ja syötti aalle. Ekalla yksi laukka alasmenolle, keskeytin. Toistolla oikein. Sitten tuli taas "yliastuttu". Seuraava ok, pallo kädessä ja sai sen putken jälkeen.

Puomi toisella kentällä: tahalleen putkierottelu aiemmin menty lähimpään putken suuhun. Ekat 3-4 kertaa meni putkeen? Näytin ohjauksen ylöspäin ja kerran puomi yksittäisenä. Sitten hypyn takaakierrosta.
Pahoin häiriö oli alastulolla lentävä pallo (2on-2off) ja namit ja vapautus. Se alkuun pelkällä alastulolla.

Treenin välissä ja jälkeen oli hyvä pötkähtää lätäkköön! Ja juoda siitä. En minä vaan Nova siis! ;)

Nova ilmoitettu ekoihin agilitykisoihin 23.9 Sipooseen makseihin. Kaikille radoille. Siksi tehokuuri kontakteihin ja toki kepitkin vaatisi vahvistusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!