Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

23.9.2018

Kenraalit, kivaa kimppatokoa ja kuvia

PE AGILITY

Päivällä AST:n kentälle Annen ja aussie Leian kanssa. Nova teki viimeistelytreenit ja Gava lepakkojuttuja verkon kanssa.

Nova kertasi kontaktit ja osassa tuli palkka apparilta. Puomilla häiriönä lelun tiputus ja ekassa ei pysähtynyt. Keinulla olin jäljessä ja tuli sivusta keinulle. Toisella epävarmuutta, loput meni ilman apuja. Kepit hyvin. 

Gava teki käännöksiä verkkojen kanssa. Tosi hyviä! Jenkkikäännöksellä, valssilla, niistolla, peruskäännöstä.. Myös ansan ohitus ja loivempaa käännöstä (mikä vaikeampi). Ja käännös esim putkiansan edessä, mun liikettä ollessa mukana jne. 
Seuraavalle kerralle vuorotella verkolla ja ilman. Ja testata kuuntelua, että käännös vs irtoaminen ansalle. 


LA TOKO @ Malmi
Treeniseurana Kati & Tria belgi sekä Wilman & pon:it Bina ja nuorijäbä Stallone.

Nova, ruutu: vähän taukoa viime kerrasta. Alusta ruudussa, appari meni 10m ruudun taakse lelu kädessä. Muistutin ensin läheltä alustaan koskemista ja siellä pysymistä. Sitten lisättiin matkaa, alkuun meni niin lujaa että alusta lenteli. En kelpuuttanut niitä, jos surffasi alustalla pois ruudusta. Muutamissa yritti juosta suoraan avustajalle. Alkupäässä takapalkka. Sitten monta multa palkattuna, alkoi muistua myös paikallaan alustalla seisominen! Ja sitten selkeällä vapautuksella ja käsimerkillä sai hakea hyvästä takapalkan. Ajatuksia tuli, että pitäisikö olla samat palkat apparilla ja mulla. Nyt ajattelin että nami rauhoittaisi alustalla. Viimeksi tosin oli kaksi lelua (21.8, hups). Ja yleisempi tapa on appari sivussa, mutta siinä en tykännyt siitä että katseli kovasti apparia, kun ei luovu lelusta. Ja yksinään ilman käy hätäisesti alustalla tai steppaa siellä. 
Toki se stoppikin pitää opettaa erikseen, vähän jo kokeiltukin. Nova on loistava treenikaveri, harmi vain kun ollut nyt niin paljon kaikkea muuta! 

Nova, kierto-ohjattu: ekalla kertaa pelkkä kierto 12m, hyvä! Sitten kapulat laitettiin meidän molemmille sivuille, taas hyvä. Kapulat vähän etuviistoon, vähän virittelyssä katsoi niitä, kehuin merkkiin katsomisen. Lähti hyvin! Sitten hypyt n. 3m niiden ohi ja kapulat valmiina maassa. Ohitti molemmat epävarmasti ja sanoin sen jälkeen jes ennen merkkiä niin toki alkoi katsomaan missä on palkka ja sai lelun. Seuraavalla osasin olla hiljaa ja kehuin vasta merkin kierrosta tullessa. Näitä pitää ottaa mukaan kiertoon niin saa lähemmäs evl:ää! Äitin läksyjen teko pihalla näkyi, tehnyt hypyn lähellä yms. Piti myös eri tavalla focuksen kiertoon.


Gavan treenit

Evl-paikkis, Gava: 30sek piilossa ja palkkasin. Sitten 1,5min istuminen ohjaajat piilossa, ennen maahan käskyä palkkaus. Maahanmenot kaikilta hyvin. Palkka. Luoksetulo myös hyvä. Ajattelin kokeilla kutsua sivulle, mutta focus oli niin eteentuloon luoksetulossa kuten pitääkin.. Palkkasin leluun vatsanpäältä. Ongelmana, kun väljyys niin prinsessa saa hyppiä päälle.

Gava, kierto-ohjattu: Ekalla yrityksellä meni kapuloille. Sitten tajusi ja kiersi loput hienosti. Kapulan tuonnissa sujui umpieste oikea, noutokäskyllä muisti myös hypätä. Hyvä Gava! Loppuun kapuloiden viennin jälkeen kierto, pysäytin istumaan ja palkka. Paloja, mutta pidempi taukokin liikkeessä.

Ruutu ja eteenmeno: olin jättänyt lelun jo ennen Gavan vuoroa (saattoi nähdä kyllä, kun odotti kentän laidalla). Fokusoi hyvin eteen ja piikki suora. Saattoi kyllä nähdäkin. Treenikaverit hämmästyi kunnes huomasivat, että siellä olikin myös lelu. :D Annoin lelun vietäväksi ruutuun, katsottiin sen vienti. Sitten eteenlähetys ja meni niin hyvin että vaikka olin ajatellut laittaa suoraan ruutuun, oli pakko palkata. Kävelin luokse ja leikittiin. Sitten odottamaan ja juoksin paikalleni. Lähetys ruutuun eikä epäröinyt yhtään (joskus lähtenyt etsimään eteenmenon alustaa/lelua).

Ohjattu: liikkuri vei kapulat (Gava näki kun vein alustan merkille). Lähti ensin hakemaan vikaksi laitettua kapulaa, pysäytin ja korjasin merkille. Sujui ja sanoinkohan kehut tai palkka? Sitten hetsattuna merkille, nyt hyvä. Alustalle suoristus vaati vähän muistuttelua, silloin myös kun jää kapuloihin kiinni ei ole niin nätti. Vaadin joka kerta tassut alustalle, osassa oli vähän vino. Mutta merkille menot oli nopeita! Oikean kapulan kirous tulikin ruudun merkeissä, 90 astetta sivussa ohjaajan lähellä oli ruutu, mihin Gava lähti. Kun läheltä näytin niin meni oikein. Vikalla kaksoiskäskyllä juoksi ruudun läpi ja sieltä noutamaan (tajusi itse korjata). Vasemman kanssa ei ongelmaa, paitsi korjasin merkin. Pelkässä merkissä työtä jo liikkurin viedessä kapuloita, virittely oli myös noutoon. Mutta saisi yhdistää ensin merkki, sitten nouto. Jos ei katso kapuloita niin pitää tietää, että tehdään nouto.. Ja saa kyllä hoksata, kuten yleensä muistuttelun jälkeen että ohjattuun kuuluu myös merkki. Se on kaikille aluksi vaikea. Se hyvää, että merkillä Gava piti paremmin kontaktia eikä reagoinut käskytyksiin. Välillä on hirveästi vilkuillut kapuloita ja ollut nenä niitä kohti.

Suora merkki, tosin aina ei ollut näin kiinni merkissä (joka hyvä)
Olipa taas kivaa tokoilla seurassa! Talvella ehtii taas enemmän, nämä oli oikeastaan samalla HSKP:n nuorten koirien ringin vuosimallia 2015-2017 prinsessatreenit, ja evl:ää kaikille. Toiset toki enemmän kisanneet kuin me. 


PAIMENNUSKUVIA Iitistä (laitoin myös aiempaan julkaisuun)

Fizz

Puhti
Taika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!