Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

9.9.2018

Agilityn talvikauden korkkaus ja muuta

KE Saijan agility

Gava treenasi pitkästä aikaa rataa. Virtaakin oli sen mukaan. Oli liitely fiiliksin mukana, otti liikehäiriötä ja rimoja tuli paljon. Pysäytin jokaisesta. Ehkä paremminkin olisi voinut sanoa, kun kiirehtiin perään ja tippuu. Ja 4-7 ohjasin alkuun Nova ohjausta ollen kokoajan vähän myöhässä ja ehkä siitä että jäi tahmeasti ohjaamaan tiputti rimoja, kun en ehtinyt alta pois. Piti katsoa vain oikeaan suuntaan ja juosta, toki päällejuoksu 5 hypylle ja katse laskeutumiseen, mutta siivekkeen läheltä niin ei juokse ihan koiran reittiä.

Muistuteltiin kontaktit. Muutamia käännöksiä, ansan ohitukset meni hyvin. Kepit upeet! Leijeröin hypyn 21.
Jarruja muistuteltava ja kokoamista ja palkata jarruun. Lepakkoläksyjä siis katsastukseen..KE kiintorulla äiti auttoi. Tein ensin parit rullan nostot pannasta ja sivulle tuonnit. Palkkasin ne lelulla. Osoitin ja ekalla kertaa vähän nostin rullaa. Sitten niin että laitoin käden kämmenylöspäin jalan viereen ja Gava nosti rullan, kun se tippui viereen.
Sitten sama 5m matkalta maalimiehen kanssa. Käsiapu ja maalimieheltä "tuo". Sitten käsiapu. Ja vikassa käsi oli paikallaan eikä apuja. 10-15m matkalta sujui. :) Hoksasi äkkiä!
Seuraavalla kerralla lisätä matkaa. Ja pressu/sadesuoja kenttätreeniin.

TO tottis hyppy 70-95cm
Rimallisella hypyllä. Jos kutsuin tai hypyn vieressä käytin käsimerkkiä sujui. Ensin yksinään 70cm. Sitten kapulan kanssa 70, 80 ja 95cm että kutsuin Gavan ohjatun kapulan kanssa. 70cm sujui noutona. Ylemmissä ei hypännyt jos lähetin kaukaa. Täytyy saada lisää itseluottamusta. Alussa rima rippui pariin kertaan 80cm, palkkasin nekin. Seuraavassa hyppäsi paremmin.
LA Nova kokeili agilityssa kisaavien rataa (mun suunnittelema)

Keinulla hyppäsi keskikohdalla pois, otettiin uudestaan, kerran kielsi? Näytin "namikättä" nenän edessä ja tuli. Tehtiin pariin kertaan. Oli unohtunut?

Puomilla jäin taakse ja ennen kontaktia hyppäsi/horjahti maahan, kun katseli taaksepäin ja siitä korjasi 2on-2offiin. Siitä muistinkin, että mun piti juosta sivulla tai etuviistossa että voi juosta eteenpäin. Ajattelin vain, että sitten pysähtyy.. Hyvällä tuurilla hyl noin (jos kaikki jalat tippuu). Uusinnat hyviä ja haki puomin aika itsenäisesti! Jätettiin pallo etupalkaksi, sillä hyviä. Palkkasin kuitenkin namilla.

Itse ratapätkät ja kepit hyvät sekä A-este! Nätit käännökset, mitkä toki Novalta normaalia. Tuli hiki aika helteisenä päivänä molemmille. :D

Videotakin tuli... mutta pystysuunnassa en tiedä saako siitä järkevää pelastettua, ainakin näkee itse. :)

https://youtu.be/WtvREuOEkos


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!