Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

21.9.2018

Paimennusta ja agilitya, kahdet korkkaukset tulossa

PAIMENNUS @ IITTI
Käytiin tällä viikolla Sannalla paimentamassa Iitissä Shantin & aussie Taikan sekä Emmin & bc Fisun kanssa. Gava lähti siis tyttöjen kesken paimentamaan. ;) Sää suosi ja alkoi paistaa aurinko ja oli lämmintä.


KUVIA (Emmille kiitos meidän kuvista!)


Gava teki hakukaaria ekalla ja tokalla kierroksella. Toiset lampaat oli aidan takana ja jäi välillä flankkäämään niitä kohti ja siitä korjasi meidän lampaille. Oikoi vähän lopussa ja lampaat lähti jo liikkeelle ajautuen pois linjalta. Muistuttelin sitten, että pitää flankätä eikä saa pysähtyä kun tuijottaa lampaita. Sekä että voin kävellä vastaan ja pitää pysyä flankillä (ei voi pysäyttää laumaa tasapainoon). Nämä tepsi taas ja lähti melkein aidan viertä.


Häkitys nurkkahäkkiin 4 lammasta. Siellä ekalla kertaa vain lampaiden otto pois, täytyi avittaa. Seuraavalla kerralla sai flankätä lampaita ympäri ja mennä aidan viertä. Itse olin portilla katsomassa ettei aukea. Sitten myös molemmilla kierroksilla lampaiden ulosottaminen. Ekalla kierroksella meni paremmin mutta lampaat ehti vähän karata, otin silloin eri suuntaan flankillä eli Gava meni oikealta ja haki oikelta lauman (missä veto).
Toisella kierroksella laitoin vasemman kautta ja siitä sen piti mennä oikealle flankillä hakemaan lampaat. Koira ei ollut silloin vedon puolella ja joutui portin reunalle.
En ole hahmottanut kumpaa kautta kannattaa koira ottaa hakemaan lampaat, mutta ilmeisesti niin että tulee vedon puolelta ulos vaikka lampaat ehtii kyllä sitä ennen ulos.
Näissä käskin lampaiden taakse maahan. Sitten tulikin päästettyä koira perään ja ekalla kertaa hajotti lauman (ekalla kierroksella haki lampaat nätisti). Sitten tehtiin niin, että piti pysähtyä portille ja hakea siitä lampaat. Itse täytyy muistaa jäädä häkille ja sulkea ovi. Koiran koottava lampaat takaisin.Katsottiin myös lampaiden jakamista, sekin näytti kivalta ja täytyi katsoa paljon lampaita. Gavan kanssa tehtiin vielä sen tyylinen harjoitus. Lampaat häkissä ja Gava sai nyt mennä häkin ulkopuolella reunaan, jotta 2 lammasta tuli ulos, sitten portti kiinni ja 2 jäi sisälle. Käskeä koira väliin ja ajamaan 2 pois. Tämä sujui hyvin. Sama paristi että 2+2 lammasta oli vierekkäin, mutta aita välissä. Ja vähän rakoa tullessa koira pyydettiin siihen ja työstämään 2 pois. Nämä lähti aika nätisti pois. Viime kerralla isolla porukalla oli samaa asiaa, mutta Gava ei tajunnut että osa pitäisi saada pois ja vetoakin enemmän. Eikä häkki ollut ihan nurkassa.

Vähän ajoakin, missä vaati suuntia ja pysäyttämistä. Sitten peruskuljetustakin tehtiin ihan alkuun. Tehtiin myös kuvitteellinen tolpan kierto.

Puhti

Gava ilmoitettu myös paimennuskokeeseen 26.9! Hui!
Ja Nova korkkaa agilityuran Sipoossa su 23.9 aamulla.

Retkiaamun Gava

SAIJAN AGILITY
Keskiviikkona oli kaksi vuoroa Saijan treeneihin, Novalle ja Gavalle siis.

Nova teki rataa ja palkkasin kontaktit ja hyvistä pätkistä. Puomi sujui kaikilla! Ekan ylösmeno rajalta, kun hyppäsi vähän sivusta siihen. Keinulla olin jäljessä ja korjasi vähän viime tinkaan. Yhdellä toistolla tuli ohi, kun jäljessä en ohjannut, juoksin vaan. Täytyy muistaa, että tulee ohi jos en ohjaa. Kepit hyvät.

7-8 takaaleikkauksessa tai poispäin käännössä se ongelma, että hidastin vähän = Nova kääntyy mua kohti. Kun jätin rytmityksen pois niin meni hyvin. Samoin 22-23 takaaleikkaus jyräten.

Nova teki kahteen osaan.


Gava teki lepakkoläksyjä ja muutamia kohtia radasta. 
- jenkkikäännös, pari toistoa ja olin vähän epävarma oliko ne nyt ok, hyppäsi ja kääntyi maassa. Päätin laittaa verkon ettei tarvitse miettiä. Niin, että mun makuun oli kuitenkin reilusti tilaa n. 3m päähän? Nyt Gava melkein teki äkkijarrutuksen ja meni niin pienestä kuin pystyi. Seuraavilla vähän sulavammin, hauska oli nähdä niin selkeä ero milloin pakko kääntyä vs on tilaa vähän lenkityksen puolelle mennä.

- persjätöt: kahdessa kohtaa katsottiin niin, että otin etumatkaa. Kaksi ekaa kertaa rima alas, ei kestänyt mun puolenvaihtoa edessä. Sitten sujuikin. kun lähetin 6-7-8 niin kun käännyin peruskäännöksellä karkasi 19 hypyn myös (vaikka sanoin käännöskäskyn.. ja lähdin liikkeelle). Vastakäännöksellä kääntyi nätisti. Periaatteessa pitäisi tulla kyllä ohjaukseen! Ansojen ohitusta siis ja käännöksiä ansojen edestä..

- 17-20 olikin haastava, olin aina 18 takaakierrossa vähän liian kaukana että jäi melkein hypätä hyppy suoraan. Sai myös 19 hypyllä olla tarkkana, että koira kääntyy.
Nova taas 18 hypyssä taas purki lukituksen jos lähdin liian aikaisin tai jätin ohjaamatta ponnistukseen asti.

Gava teki kivasti ja oli kuulolla. Hyvä, kun tuli käännöksiäkin muistuteltua! Persjättökohdassa ainoat rimat? Saksalaista ei tehty tai päällejuoksua.

Ruka muistoja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!