Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

11.11.2018

Kolmosista kokemusta

Tänään kisasi Gava maxi3 luokassa Ojangossa Vantaalla. Hyviä ratoja vaikka ne näytti aika monimutkaisilta, onneksi kuitenkin mun vauhtiin sopivia eikä mitään ihan pikajuoksua. Oltiin yhdessä radalla ja Gava teki parhaansa. Itse mokasin kahdesti pakkovalssissa, toinen lähtötilanteessa ja Gava tuli hypyn ohi kun lähdin liikkeelle enkä kääntynyt niin jyrkästi ja luotin vähän liikaa in-in käskyyn. Toinen videollakin missä ponnisti liian läheltä (?) ja rima tippui. Ja kahdella radalla ärsyttävästi rimat, toinen oli suoralla missä oli jäljessä ja toinen aiemmin mainittu pakkovalssi. Kepit päin seinää hylkäytti meidät, toistollakaan ei onnistunut, mun olisi pitänyt juosta rinnalla loppuun asti vaikken kääntynyt yhtään ei mennyt vikaa koukkausta. Kovasta vauhdista teräväkulma ei myöskään sujunut, tarkoitus oli ottaa haltuun ja poispäin käännöllä, mutta Gava halusi yrittää mennä ihan suorinta reittiä..

Hyppyrata, Anne Saviojan tuomaroimana 10vp: kielto pakkovalssissa, putken leijeröinti sujui, takaakierto päällejuoksu (kaarratti), kepeille meno, silmukkahyppy. Rima tuli joko pyörityksen jälkeisellä missä vedätin tai valssi hypyllä. Tästä kuitenkin tyytyväinen ja tuntui kivalta. :) Muutamia vaihtoehtoja mietin, mutta loppujen lopuksi tuli valittua parhaat mahdolliset. Tarkkuutta vain.

Agilityrata, Markku Kaukinen, hyl, video: tässä hyllytettiin kepeillä mitkä mentiin seinään. Itse sisäänmeno oli haastava, varmistelin sen tekemällä takaaleikkauksen, sylkkärityylinen ohjaus treeniin. Se onnistui. Mutta sitten Gava ei mennyt loppuun asti. Tätä on tapahtunut treeneissäkin, täytyy oppia menemään riippumatta mun sijainnista tai vaikka seinä tulisi vastaan tai putken suu/keskikohta.
Okserin rima tippui ja suoralla ehti pinkaista takaaleikkaus hypyn ohi. Ekan 5 hypyn jälkeen loppurata sujui "nollana" 19sek lähtien. Siinäkin oli haastetta kaikilla ennen puomia olevissa kuvioissa. Kun ohjaaja oli tehnyt takaakierron "silmukkamaisesti" ja lähti liikkumaan jos se yhtään vilkaisi vasemmalle missä lähellä oleva hyppy oli, koira meni sille lukien sen persjättönä. Osa koirista jäi myös lenkittämään. Tai sitten persjätön tai takaaleikkauksen jälkeen meni pitkäksi ja kävi kepeillä (5m?). Kaikki ei takaaleikkauksella irronnut muurille asti joka puomin toisella puolella. Käännöskäsky ja käännös ennen A:ta sujui kivasti. A:n tuli ravilla.

Gavalla meni aikaa kiellossa 2-3sek
Agilityrata, Markku Kaukinen, 10vp, video: tässä keinu oli tosi lähellä, armoa saatiin. Gava tuli lujaa ja teki jarrutusta keinun lopussa. A:n jälkeisellä hypyllä pakkovalssissa rima. Tätä mietin, osa pyöritti, teki backläpin tai viskileikkauksen ja jäi toiselle puolen okseria. En ollut niitä miettinytkään. Puomi ok. Vaikka tiesin että "pyörityksessä" voi venähtää ja osa luki väärää hyppyä niin tuli sama. Aika lenkityttynä. Putkijarru ja taas pyöritys, osa teki tämän ristiin ja toimi isoille koirille, ohjaaja pääsi niissä vähän aiemmin ja vaikka leijeröiden liikkeelle. Rimat kesti vedättämisen, mutta Gava ei tullut haltuun. Haki kepeille huonosti ja korjasin. Varmistelin lopun ja tulikin sen hassulla loikalle. Vika rima tuli myös osalla, meillä se pysyi, jäin toiselle puolelle.

Kiellossa kepeillä meni aikaa 2-3sek, juoksareille (?) olisi silti hävinnyt jopa 5-6sek

Läksyksi
- pakkovalssit liikkeessä ja lähtönä
- kepit päin seinää
- kepit terävään umpikulmaan, itse jäljessä
- okseri vinosti? tai kepeiltä terävän kulman jälkeen (3 radalla oli ok)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!