Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutaja
ja TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

4.11.2018

Tokokokeissa pitkästä aikaa!

Lauantaina tokokokeisiin ehkä vuoden tauon jälkeen. Novalle klo 12 alo ja Gavalle klo 16 eka evl. Ilmoittauduttiin, käytiin lenkillä ja otin häkin halliin. Novan kanssa ehdittiin treenata ennen vuoroa ja mutkittelin koirien läpi seuraten ja palkaten siitä. Koska kehäänkin voi hyvin olla ahdasta sinne mennessä. 

Ei yleensä helpota jännitystä, aamulla se iski ja ajomatkalla. Mutta paikanpäältä löytyi tuttuja ja sitä myötä jännityskin unohtui. Ajattelin myös, että esim jälkikäteen kun katsoo tulosta koiranetistä niin minkä takia pitäisi sitä hirveästi jännittää. Yksi tulos muiden joukossa. Me mennään myös sen takia, kun yleensä ajattelee että ei olla ehditty kisaamaan ja koska silloin tulee myös harjoiteltua. Olin myös aiemmin miettinyt, että mikä on pahinta mitä voi sattua ehkä se virhe, mutta on mahdollisuus korjata ja myös käydään katsomassa tilannetta. Tsemppasin itseä ja ajattelin sitä fiilistä minkä haluan ja miltä se tuntuu, olkapäät ryhdissä, tuuletusasento, siistiä, koirat tekee parhaansa, mielikuvaharjoittelen kokeen läpi (mitä käskyjä, miten ohjaan, miten välit?). Minkälainen on meidän onnistunut suoritus. Silloin se on myös tuoreessa muistissa, tämän tein jo kotona ja ajomatkalla. 

Kisapaikalla, kun tiesin liikkeet pänttäsin missä ne tapahtuu, alossa näin edelliseltä missä ne tehdään ja sitten opettelin ulkoa missä mikäkin tapahtuu ja mihin päin. Että koiran kanssa tiedän jo itsekin, eikä kupla riikkoonnu siitä että unohdan koiran siirtymissä ja keskityn vain liikkuriin, koska en tiedä mistä liike alkaa. Gavan kanssa hommaa vaikeutti ekana oleminen, mutta merkeistä ja teippauksista pystyi hyvin päätellä miten menee ja kun näki, kun liikkuri rakensi kehän. Opettelin kehän kerrallaan ja treenattiin jotain pientä niihin liittyvää ennen. Esimerkiksi zetan eka asento liikkeestä istuminen, kaukojen nousu mutta läheltä. 

Kotona tuli myös mieleen, että milläs hihnalla ja pannalla oon Novan yleensä kehään vienyt (alossa hihnassa saa viedä). Kevyempi panta ollut viime syksynä, jota ei ollut kotona mentiin sitten vähän paksummalla ja laitoin 120cm ohuen treenihihnan siihen kiinni jonka sain tyhjään vetoketjutaskuun. 
Palkaton kehä: Treenitaskun jätin vähin äänin aiemmin kehän laidalle, muutamia palkkoja käteen ja treenattiin ne ennen kehään menoa. Kehästä tultua pyysin seuraamaan poissiirtymisessäkin, hallitusti treenitaskulle, namia/lelu sieltä, koira sivulle ja vähän seurausta ja siitä palkkaillen. 

Ekalla kertaa halliin Nova olisi tullut nelivetoa. Sai tarjota löysää hihnakävelyä. Halliin tuli mun jälkeen/sivulla. Treenattiin siirtymää koirapaljoudessa (kuten yllä sanoin), kapulan ohi seurausta, lyhyt pito ja alkuun härnäsin kapulalla tuomalla sitä lähelle, mutten antanut. Yritti pomppia kapulaa vastaan. Pari pientä ääntä tuli myös, kun tultiin halliin (ei treenipätkissä kuitenkaan). Kun ylimääräisiä kierroksia sai purettua teki kaiken hiljaa. 

Otin Novan 3 koiraa ennen häkistä ja treenattiin taas. Myös pelkkää käy siihen- makuuta ja olin yhtä koiraa liian aikaisin jo laskenut kehään menon. Tajusin sitten kun otin liivin pois, että yksi numero on vielä välissä. Muistin myös kysyä videoimaan, kiva katsoa jälkikäteen ja voi myös verrata miten ohjaan kisoissa vs treeneissä. Herkemmälle koiralle se jo että ohjaaja on jännityksestä jäykkä kuin rautakanki on niin epäilyttävää. Sitä oon treenannut treeneissäkin, että esitän jännittynyttä. 


Nova alokasluokka: ensin yksilöliikkeet, loppuun paikkamakuu

Seuraus 9,5: katseli vähän liikkuria/tuomaria ennen lähtöä. Omaan makuun vähän väljää, mutta eipähän paina. Vasempaan käännöksessä voisi käyttää paremmin takapäätä. Hidaskävely oli nättiä. 

Liikkeestä maahanmeno 10: Hyvä seuraus, tippui maahan ja luvalla sivulle. 

Luoksetulo 9,5: sivulletulosta vähennys, pomppasi sivulle ja ehkä vähän osui. Nämä pitää saada kuntoon ylempiin luokkiin. 

Kapulanpito 10: tämä nätti, tuntui pitkältä ajalta mun laskua pidempi.

Kaukot 10: tässä ennen maahankäskyä vähän vilkaisi taakse. Odotin hetken, että oli kuulolla. Nätit vaihdot. 

Estehyppy 9,5: tässä sama juttu sivulletulossa. 

Kokonaisvaikutus 10: meidän paikkisryhmästä (4 koiraa) ainut joka ei äännellyt kehässä. 

Kehän lopuksi käytiin läpi pisteet. Kiva tuomari Carina Savander-Ranne. 

Gavan erikoisvoittajaluokka

Kehä 1:
ruutu 7: tässä otin virittelynä 3m kävelyn kohti eteenmenon lähetyspaikkaa. Koukkasin sen verran. Gava katsoi hyvin eteen. Käsky sanasta katsoi vähän viistoon, sitten korjasi eteen ja käskin sinne. Jarruttin katsomaan teippiä, mutta onneksi valui teippien toiselle puolelle seisomaan. Ruutin kisassa oli aika samanlainen 2v sitten. :D Ruutuun käskiessä teki kuten viime treenit, lähti liian lenkillä, vilkaisi zetan kylttejä missä koira seisoi tai istui ja meni ruutuun sivusta sisään. (Tämä ei haitannut koska näin meillä käynyt treeneissäkin ja liike ei ole ihan täydellinen. En tiedä olisko pitänyt viritellä ruutu aiemmin tai pitääkö vain oppia yhteys.. Jotkut ruutuhulluthan bongaa kentältä kuin kentältä sen.. Yleensä oon antanut Gavan nähdä jonkun koiran tekevän ruudun että tietää missä se on.) Maahan meni hyvin ruudussa. Oli kuulemma nytkähtänyt liikkurin "käsky" sanaa. Hyvin seuraamaan. 

tunnari 9,5: tämä oli muuten nappi suoritus, mutta eteenmenossa oli vähän kaukana. Gava tulee tunnarin kanssa huonommin eteen.. Vaikka koitin katsella ylös kaikissa näissä. 

zeta 9: tää oli super siihen nähden mitä ollut ongelmia. Jäävätkin erotteli! Enkä antanut lisäapujakaan. Aidan lähellä kahdesti tipahti kontakti mutta paikka pysyi.

kaukot 0: maahan hyvin. Etäisyys näytti tosipitkältä, ollaan tehty lyhyempiä. Ja liian laiskasti häiriössä. Ekaan nousuun kaksoiskäsky. Sitten yhdessä toisessakin kaksoiskäsky kun teki väärän vaihdon. Ja oli liikkunut yli puolet omaa mittaansa. Siinä tapahtuikin joku ajatusvirhe, kun teki ihan eri tekniikalla vikan vaihdon. Oli istu-seiso-maahan ja tuli sen reilusti eteen. Tosi hienoja vaihtoja silti! Ja tuplakäskyistä varmaan jo meni. Oltaisiinkin päästy liian helpolla, koska en saanut motivaatiota treenata kaukoja. Mun piikkiin. 
(on niitä nollia napattu muidenkin koirien kanssa evl:stä, aika kultaa muistot)


Kehä 2: 
luoksetulo 8,5: tämä oli muuten nätti ja vauhtikin pysyi tasaisena, mutta Gava katsoi jotain teippiä maassa kuin sieltä löytyisi joku palkka. Tästä tuli vähennystä.  Eteentulo ja sivulle ok?

kierto-ohjattu 0: Kierto oli hyvä ja maahanmeno- stoppi. Pysäytin kuitenkin aika kauas. Saatiin vasen avoeste. Gava poimi kapulan huonosti ja ajautui hypyn ohi. Yritin korjata ja hyppäsi tietty hypyn suoraan. Pitäisi olla kapulan kanssa takaakierto käskystä. :D Tämä erosi treeneistä siinä, että tuli kauempaa kovaa kapulalle. Ja näytti myös aika pieneltä etäisyyshyppyihin, harpon ehkä pidemmät asekeleet (toki on muutkin niitä laskeneet). 

seuraus 7,5: Tässä oli vähän painamista, perusasennot kai vähän takana ja vinoja. Peruuttamisessa tallasin kerran Gavan päälle. Se oli ihan treenitasoista, mutta treenattavaa löytyy. Kontakti pysyi ja fiilis hyvä, se tärkein. Ja sain vähän hetsattua pieleen menneen liikkeen jälkeen ja pidin oman asenteen hyvänä. 

ohjattu 9: virittelin vain merkin. Katsoi onneksi oikean kapulan vienninkin. Merkille hidasti raville ennen kuin oli ihan takana. Stoppasin ja jäi vähän vinoon. Tärkein kuitenkin, että focus oli merkissä eikä yrittänyt suoraan kapuloille. Itse nouto oli tosi nätti. Hieno numero ja Gava teki parhaansa. Kapula oli vähän nurkassakin. 

Paikka istuminen 10: tämä ilmeisesti nätti.
Paikka makuu 9,5: Paikkiksen luoksetulossa sivulletulo vino, Gava korjasi sen hetken päästä. Siitä vähennys.

Yhteensä 206p, nollista meni jo 80p (molemmat kerroin 4). Tosi tyytyväinen näinkin evl:n korkkaukseen. Itselläkin oli hyvä fiilis kehässä luottogavan kanssa, se teki myös parhaansa. Nyt treenataan näitä ja uusiksi kisoihin ensi vuoden puolella. Evl:n kisaamisesta oli itsellä 2v tauko ja Ruuti kävi vain kerran uusilla säännöillä. Vanhoilla kyllä paljonkin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!