Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

22.11.2018

Agilitytreenejä eo-karsintarataa by Nova ja Gavalle nollatreeniä

AGILITY

PE iltana treenattiin Josefinan ja Raimo bc:n sekä Annan ja Soma bc:n kanssa AST:n kentällä (jäi kirjaamatta). Puolessa tunnissa rakennettiin kolmistaan eo karsintarata, joka oli Jari Tienhaaran käsialaa, kenttä pienempi niin piti pienentää jotain välejä. Ajattelin alunperin sitä Gavalle, mutta G:llä oli kisat tulossa viikonloppuna niin Nova pääsi. Gava teki takaakierron, kontaktit, ja keppikohdan. Kaikki sujui, paitsi takaakiertoon meno, putki syötti hypylle. Paitsi jos olin tönäisemässä.


Novan koko treenivideolla. Saksalainen oli meidän mittasuhteilla vähän huono ellei takaakierto toimiva. Pyörityksestä ehdin myös hyvin jatkoon ja Josku kokeili in-inillä. Nova tuli nätisti muurilta, kun toinen bortsuista meni ansaputkeen. :D

Keinulla taisi lähteä ennen vapautusta, kun toisella kerralla otin sen ratapätkään mukaan. Enemmän ohittamista ja myös jollakin toistolla radan yhteydessä.

A:n juoksukontaktin käännöksistä sanoin, ettei osata ja ne opettamatta. "Suostuin" sitten ottamaan ne kaaren kanssa tai päädyin siihen. Kokeilemisen arvoista myös laittaa siiveke reunaan, miten Raimo teki. Oli myös eroa, että näytänkö Novalle mihin sen pitää juosta tai enkö näytä. Toki aina ei ehdi. Jälkikäteen ajattelin, että tottakai meidän pitää niitä treenata! Milloin muuten ne opittaisiin!KE SAIJAN TREENIT - GAVA 

Käytiin ensin kohtia radasta läpi ja yritin jättää tekemään niissä kohdissa kuin pystyi. Lyhyinä pätkinä koko rata sitten yhdistäen vähän pidemmiksi pätkiksi. Lähes kaikki ok. 
- Vain 20-22 pätkässä valssi kohti koiraa, että jarruttaa hyppyä 20. Sitten vastakäännös 21 ja pääsin siitä hyvin liikkeelle. Peruskäännöksellä 21 lähti kaarrattamaan hyppyä 11 kohti ja tuli oikean hypyn ohi.
- 15-17 kuulosti hurjalta tehdä persjättö okserin jälkeen. Ekalla yrityksellä, Gava lähti 9 hypylle enkä saanut otettua haltuun kun oli niin kaukana. Se yllättäen sujui, kun otin etumatkaa keinulta, hyvin Gava sen teki vaikka olin keinun alussa. Kerran rima 15 kun jäi jälkeen ja oli vähän seläntakana (katse muistettava). 
- Ekat kepit takaaleikaten, lähti vähän liikaakin vasemmalle kunnes bongasi kepit, no oli ainakin helpompi. Kesti mun sivuttaissiirtymisen, mihin se keppien lopun ongelma kadonnut? Kokeilin sitten pyörittäen 10 takaakiertoon ja kepeille, kun olin 2-3 kepin kohdalla niin sujui ja koirasta katsoen näki oikean sisäänmenon. Kisoissa oon vaan sijoittunut väärin, nytkin tuntui että mahtuisi mennä väärin, muttei koiran kulmasta katsottuna. 18 hypyn takaa onnistui myös lähetyksellä, kun tiesi missä kepit on. :) ja leijeröiden hypyt. 
- 24-27 oli vaikea, tai koska koira tulee kovaa, pitää kasata 25 hypylle ja kääntyä mun liikkuessa 26, jossa päällejuoksu ja pitää ehtiä alta. Yritti alkuun kaarrattaa hypyn ohi, mutta taistelin sinne. Kokeiltiin, että kävin vähän jarruttamassa 25 hypyllä lähempänä. Onnistui vaikka vähän laajemmilla kaarroksilla. 
- Muurille 30 pyöristettävä, kääntyi hyvin putkesta 

16 oli okseri
Sitten nollatreeniä! Näitä tehtävä lisää. Rata tuntui aika kivalta ja suht helpolta viime viikkoiseen. Hyppy rykelmässä piti vain muistaa mihin mennään. Edellinen koira teki stiplusta alkuun, kun oli myös osaavampi. Kokeiltiin myös tätä, mutta Gava alkoi jo väsyä ja tiputti toistamiseen 6 riman, jota ei aiemmin. Meni nyt sen tiukemmalla käännöksellä, alussa meni kaarroksen lenkittäen jolloin helpottui, pienet siivekkeet hypyssä. 
- Kerran olin saada koiran hypylle 5, väärä jalka ja hätiköin, saman tyylinen oli kisoissa, treenisuorituksissa tässä ei ollut kertaakaan ongelmaa. 
- Kun oltiin kolmesti menty lähtöön niin aloitin 4 hypystä. Vedettiin rata läpi 31 asti, kepeillä oli tullut joku rytmivirhe että skippasi 2 väliä, mietin että meni vähän hassusti mutten huomannut ja jatkoin. Muuten meni puhtaasti. 

Mutta selkeästi, kun tuli pidempää pätkää alle niin Gavankin vire nousi. Ja itse ohjaa ehkä eri tavalla, kun ajatukset on myös jatkossa. Pätkissä ei tarvitse miettiä ehtimistä jatkoon. Nollatreeneissä ehkä ahdistavinta se, jos tulee stipluja ja pitää kyllä muistaa pitkä rata. Välillä niitä on pakko tehdä, että saa lähemmäs kisatilannetta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!