Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

10.11.2018

Kenraalitreenit agilitya ja tokotreeniä

Pe treenit 

AGILITY
Agilitykentällä omatoimisesti

Nova

 • testissä oli Novan kontakteilla namikone. Sen ostin jo viime vuonna ja ollut varastossa. Hyvä testata ennen kisoja. :D Kone n. 3-4m päähän. 
 • Puomilla rinnalla, jälkeen jääden ja leijeröiden. Kun pysähtyi 2on-2off, painoin kaukosäädintä ja sanoin myös "jes" ja huitaisin eteenpäin. Nova kääntyi kohti pienesti, mutta lähti hyvin namikoneelle. Siitä kuuluu ääni kun painaa nappia ja kun pyörittää namin. Ainut vain se lokero mihin nami tulee oli ihan hiekassa ja vaikea saada sitä pois kuolaisena. Ylösmenolla oli kaaret, ekalla kerralla juoksi puomin ohi kun tuli vinosti. 
 • Keinulla myös hyvin. 
 • A oli nätti vedätettynä. 
 • Keppejä toisessa pätkässä. Ekalla yritti jättää vikat 4 ja varastaa pallolle. Sitten sujui. Tehtiin vain helppoa suoraa lähestymistä. 


Gava

 • pääsi tekemään kontaktit, A:lla kaaren kanssa vauhtia alasmenolla, juoksarisanalla mikä ollut 1-2 vuotta tauolla. Lähinnä testasin vain jos saa vauhtia. Sitten myös sellainen missä ravasi kontaktipinnalta ja vapautin. 
 • Puomi ok ja keinu. Puomille mennessä otin Gavalle suoraputki + hypyllä täyskäännös ja puomille. Eka ok, ehkä vähän kaarta. Seuraavassa meni takaakiertoon, ei kuunnellut. 
 • Keppejä sitten vaikeita kulmia, putkijarrua tuli samassa. Ne missä en ohjannut linjaa haki 2-3 väliin. Alkoi nekin loppua kohden toimia. Tuli suorasta putkesta (joka keppien suuntaisesti 5-7m päässä) ja itse seisoin keppien keskivälillä ja näytin kohti alkua tai kävelin pari askelta. 
TOKO
Tokotreenit Katin ja Tria belgin kanssa 

Gavan kanssa


 • kierto-ohjattu: ilman stoppia kierto + nouto ja sujui. Hetsattuna pitkältä matkaa myös kapulan tuonti. Kokeilin jättää Gavan kapulan kanssa väärälle puolelle hyppyä ja sanoa käsimerkin kanassa "out-out" kiersi hypyn takaa. :D Toki oli kroppa-apua ja toistin käskyä. Hyvä temppu osata. :D 
 • ohjattu: eka merkki tosi hyvä. Ei palkkaa. Kierrätin tötsän ympäri ja juosta kiritin merkille. Kun tuli kovaa heitin lelun vasemmalle. Loppua kohden nämä hyviä. Kerran haettiin oikea kapula, hyvin. Palkkasin edestä.
 • eteenmeno + ruutu: näytin paikan ja palkkasin eteenmenon. Liikkuri oikealla oli helppo. Vasemmalla etuviistossa katsoi liikkuria, mutta korjasi katseen eteen. Vaikein osa oli muutenkin valaistulla kentällä juosta kentän poikki ruutuun. Lähti ensin tutulle kiertomerkille. Ja lenkitti sinne minne kokeessa ja viime treenit. En näyttänyt käsimerkkiä, kun saa oppia vihjeestä tietämään missä ruutu on. Oli siellä käynyt myös kerran merkille lähetyksessä ja varmasti sen nähnyt. Ekat kerrat kun meni ruutuun, sivusta sisään, ei palkkaa. Menin lenkityspuolelle ja toisella kerralla sujui ruutu. Ekassa katseli ihan väärään suuntaan ja lähti myös sinne. Kun hoksasi idean teki 2 tosi hyvää ruutua! Toki käskin toisella käskyllä takareunaan. Tehtiin taas niin, että ei apuja ruudussa ja liikkurikin oli mun kanssa kaukana. 


Novan kanssa

 • ruutu: ensin seisomista siellä. Sitten appari näytti paikan. Läheltä ok. Ehkä vähän oli steppausta mutta pysyi suht oikeassa paikassa. Tässä treenissä otettiin 12m ja 15m matka eli pitkältä. Niissä menin käskemään lähempää ruutua että sain palkattua ennen kuin liikkuu. Kerran kokeilin niin, että lähetin sivulta mutta ehti vähän valua eteenpäin. Kaikki palkat namia, kerran namien jälkeen sai lelun. 
 • seisomaan pysähdys: peruutellen. Sitten kokeiltiin takapalkkana lelua (ehkä liian vaikea, mielummin nami). Eka hieno. Tokassa ennakoi jo vähän pyörähtämistä. Voisi olla 2 samanarvoista palkkaa ja vaihdella kummasta saa. Voisi olla paras käyttää naksutinta että saan naksutettua tassut paikallaan! Ja se ei ole niin vahva vapautussana. Ja muistaa tehdä myös namista luopumista ja palkata rauhallisesti. 
 • kaukot: 5-6m, nousi ripeästi mutta näköjään uusi ongelma oli se että tekniikka pettää. Takajalat liikkui vähän eteen. 2m hyvä. Kerran myös 5m matkalta. Täytyy vaihdella matkaa. 

Treenaa:
- Gava ruudun löytäminen, eteenmenon korjaukset
- Nova, seisomisissa naksutin, nami takapalkka, kaukot 5m

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!