Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

10.11.2018

Läheltä piti, palkintohai Nova

Lauantaina oli jännä päivä, kisattiin Vantaalla Ojangon hallissa. Paljon tuttuja, vauhdikkaita ratoja missä myös mutkia. Anne Savioja oli tuomarina. Novan kanssa siis 1lk kisoissa 3 starttia. Läheltä piti. Tänään tuli tyhmiä rimapudotuksia 2 ja 3 radalta. Nopeimmillaan agiradalta vielä, missä puomin ja keinun vapautus suht nopeat 4,97m/s. Eka rata ei vertailukelpoinen, kun siinä tuli kielto ja lenkki. Viime kisoista oli hurahtanut 5vk. Nova oli ekaa kertaa agilityssa tuolla.

Videot radoista  10, hyl, 5 (alkaa keskeltä)



Ekalla radalla, 10 meni muuten kivasti, mutta A:n alastulolta virhe ja jäin ehkä sitä miettimään ja en ohjannut kunnolla putkeen. Kielto siis putkelta, johon meni noin 3sek videolta laskien (sillä olisi päässyt kakkoseksi :D). Puomi oli nätti, keinulla vähän kompuroi mutta meni sääntöjen mukaan.
10vp tuloksella pääsi silti palkinnoille 3.sijalle! Valittiin muumipurkki ja nameja.




Hyppyrata, hyl oli toisena, tässä oli hyvää siihen asti kunnes 12 rima tipahti. Huomasin sen. Sitä ennen valssasin ja osa tuli tästä ohi samalla ohjauksella. Nova ponnisti liian läheltä? Kävikin tutustuessa mielessä että se rima on paha tai seuraava. Kepeille haki hyvin, mutta lopussa sekosi rytmi ja en jaksanut korjata. Sitten putken 18 pään sai valita ja lähetin ja kun oli juuri menossa jatkoin poispäin, tuli pois! Samanlainen virhe viime kisoissakin kun vietiin 2 päähän! Enkä mitään oppinut siitä kerrasta, toki tässä oli virhe alla. Mutta nämä menee treeniin. Alkupätkä oli kuitenkin siisti, lähetin 5 hypylle ja ehdin putkelle persjätön ennen hyppyä 8.


Agilityrata, 5vp viimeinen rata. Tässä vain 15 estettä. Puomilla oli vähän nopeampi alasmeno, nopea stoppi? Keinulla ohjasin tosi läheltä, mutta ok. A:ta ennen puolenvaihto. Autoin alasmenolla menemään alas. Siitä tuli hoppu viedä pituudelle. Kepeille haki tosi hienosti! Jopa valssi lopussa sujui. Sitten vika rima tuli alas! Ponnisti liian läheltä sitä?
Sijoituttiin tässäkin 3.sijalle, ruokalahjakortti ja hiiripehmolelu vinkulelulla tuli mukaan. Rasmus tykästyi leluun!

Ärsyttävän lähellä nolla! (yksi löytyy ennestään). Toki parempi napata palkintoja ykkösistä ja hakea varmuutta radantekoon. Uskalsin jo irrottaa Nova paremmin ja ohjata rohkeammin. Keinu oli hyvä varmistella, kun treeneissä teki lentokeinuja. Kepeille oli helpot lähestymiset ne hyviä, täytyy kuitenkin harjoitella vaikeampia seuraaviin luokkiin.. Meillä tuntuu olevan nyt kisa per kuukausi tahti, seuraavan kerran sitten joulukuussa, 3vk päästä. :D Toisaalta parempi näin, että saadaan taas koira välissä ruotuun. Virettä ja vauhtia löytyi. Ajattelen aina Novan helppona ja hitaana tollerina, mutta aika samoihin aikoihin se menee kuin Gava koska Gava taas otti niin isot lenkitykset.. Gavan paras etenemä on 5,24m/s ykkösten suoraviivaiselta radalta (toki sielläkin lenkki), toisen kerran 5,07 ja muuten 4,06-4,70. Ja toki rimakorkeus on eri. Su 2.12 Nova menee viralliseen mittaukseen.

Huomasin myös, että itseen tarttui vähän Novan kierrokset tai se toi vähän epävarmuutta siihen, että pysyykö kuulolla. Oli vaikea myös keskittyä mielikuvaharjoituksiin. Tutustumisessa radat tuntui kivoilta, hyppärissä mietin vain yhtä kohtaa (sitä missä tuli rima). Juoksemista riitti radoissa, vikaa rataa ennen oli tankattava mokkapalalla. :D

Novalla oli kisoissa ihania tyttökavereita ja näki pieniä pentuja jotka oli siitä niin ihania. Ja istui myös yhden sylissä rapsutettavana. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!