Bordercollie
BH RTK1 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

19.11.2019

Korson porsailla hakuilemassa ja kraniossa

SU hakutreenit Korson puomilla,
tai puomiahan siellä ei enään ollut oli vain betoniporsaat. Porukkaa oli aika paljon, mutta koirien vuoroilla saatiin olla ilman irtokoiria ja lenkkeilijöitä.
Mukana oli Minna ja bc Sisu, Sari ja mudi Keijo sekä Bigi ja sakemanni Frida.

Pohdin canis risteilyn väliltä, mutta päädyin sitten kun meitä oli silloin vielä 3 siihen että otetaan "perinteisemmin". Lämpötila oli ulkona +9 ja oli ihanan lämmin keli treenata eikä syksy/talvi ole ötököitä. Varsinkin eiliseen nollaan ja varpaiden jäätymiseen verrattuna. Ja piilolla sai pötkötellä lämpöalustan päällä varvikossa.


1.pisto: Ekan maalimiehen piiloon menon Nova näki osittain. Se nosti vähän kierroksia.. Lähti hyvin, mutta juoksi ehkä 50m? Sitten kääntyi väärään suuntaan ja tuli pois. Menin kahdesti lähemmäs, että lopulta lähetysmatka oli varmaan maalimiehelle laskien 40-50m. Maalimies oli kaatuneen puun takana ja kuusien välissä, missä rinne laski myös jyrkästi. Vikassa meni rinteen alapuolelle ja sai hajun.

2. pisto: tähän haamu, kun taaempana oli tie. Täydellinen pisto, näkyvyyttä oli hyvin.

3. pisto: kokeiltiin tätä myös ilman apuja. Ihan suoraa pistoa 20m, kunnes kääntyi polun myötä kohti ekaa pistoa. Tuli sitten pois. Uusi lähetys (ilman apuja molemmat) nyt juoksi vähän eteenpäin ja sai sieltä hajua ja palasi vähän taaksepäin. Löysi maalimiehen. Kuulemma kuuluu selkeä nuuskimisen ääni, kun saa hajun. :D

4. pisto: tähän tuli myös haamu, mutta ei varmaa näkikö. Koska juoksi suoraan 20m, kunnes kaartoi aiemmalle pistolle. Sieltä kuitenkin jatkoi etsimistä ja löysi maalimiehen. Sentään ei luovuttanut ja teki töitä.

Suorapalkat maalimiehillä ja namin kopittelua. Lopuksi sai lelun.

Tämä ja viime kerta oli idealla, että jos tuntuu että tarvitsee apua niin lähetän lähempää. Nyt 3 ja viime treenissä 2 sai tehdä itse töitä ja hoksata mistä löytyy. Vaikkei se ihan täydellistä suoraa pistoa ollut. Mutta ehkä alkuun tärkein on se idea, että ukko nousee ja että käyttää nenää. Ja ohella saa avuilla suoria. Vaikeata itselle antaa koiran tehdä töitä ja tehdä ei niin täydellisiä pistoja. Mutta kuten viime leirillä kuuli niin tärkein on se, että maalimiehet nousee ja koira käy alueen läpi. Gavan kanssa ehkä liikaa tuijotti hienoja pistoja.. Novalla on oma-aloitteisuutta, kun ei vaan tapa sitä liialla hallinnalla.

Luin Sporttikoiran hakuartikkelin Norjalaisesta (?) kisaajasta, kuulemma opettaa kaiken yhden maalimiehen avulla tai yksinkin. Sitä ei avattu, miten se tarkemmin onnistuu. Suomessa tietää, että jotkut on opettanut ämpärin kiertoa tai ämpärillä ollut palkka. Toki myös esine-etsinnät jossa vahvistaa suoraa pistoa. Ne on taas unohtunut arkilenkeiltä..

Lenkki ennen treenejä, Gava, Stepistä pilkottaa pinkkiä ja Nova puskassa piilossa. Tämä oli keskilinja. 

Ti iltana 19.11 oli molemmille Gavalle ja Novalle hieronta/kranio

- Novalla oli vähän poikkeuksellinen jumi oikean reiden yläreunassa, lihaksista pallomainen kohta. Joka ei ihan helpolla auennut, mutta sai lopulta sen auki. Ei taipunut jalka myös taakse normaalisti. Mietin mikä voisi olla niin ainut mitä keksin oli, kun Nova sai ehkä tällin selkään kun toinen tolleri hyppäsi päälle ja tuli "pommina selänpäälle". Muut jumikohdat oli aika normaaleja. Etuosassa lavan seutu tuntui alkuun tosi jäykältä, mutta aukesi nopeasti. Nova oli niin hienosti taas hoidettavana ja silmät lupsui. Sannalla ei ollut ihan paras housuvalinta, mustat velourit jotka imikarvaa.

- Gavalla oli rintarangan alareunassa jumia, jota kääntyi monesti katsomaan. Sitten oli samassa kohtaa kuin aiemmin "takapuolen päällä" suunnilleen kohdassa mistä tykkää rapsutuksistakin kalvokireyttä. Tämä on joka kerta toistuva juttu, toki se jännittää myös vähän käsittelyä ja tykkää vetäytyä kerälle. Sama ollut muuallakin käydessä. Kuitenkin loppua kohden ei reagoi niin voimakkaasti ja pysyy välillä suoranakin. Samoin alavatsan puolella oli jumia "vastapäätä" kohtaa.
Venyttelyä namin perään, toinen käsi takajalkojen edessä. Sekä kohdan silittelyä tasaisella kämmenellä vastakarvaan.

Molemmilla oli vähän normaalia enemmän kireyttä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!