Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

22.11.2019

Timo Liuhdon agilitykoulutuksessa

Perjantaina mentiin Timo Liuhdon yksärille toisen Tiian ja Sala bc:n kanssa. Team SalaGavaLa.

Tehtiin kahdessa osassa, Gava oli mulla jo sisällä joten sai vähän extra buustia agilityn katsomisesta leikin ohessa. Treeniaikaa tuli 10 + 10min joten tein vaan Gavan kanssa.
Agility aina jaksaa yllättää, miten voi oppia lisää. Otin videolle kännykkä aidanpäällä ja lopussa näkyy kaikki esteet, kun Tiia kuvasi.

Tänään aiheena melkeimpä oli laukanvaihdot, joka on tuttu putken ja päällejuoksujen ohjauksesta mutta tässä radalla sitä tarvittiin parissa muussakin esim 8 ja 11, 21. Vastakkaisella kädellä "työntö".

Timo Liuhdon treenit

Tai kokotreeni videolla

5 hypyn taakse tein persjätön, ekassa vähän myöhässä mutta kääntyi. Kokeiltiin valssia, ekassa hyppäsi siivekkeen yli. Myöhemmin persjätöllä meni vielä paremmin, se vaan tuli luontavemmin. Piirroksesta ajatus siitä vähän pelotti ja näytti kiireiseltä, mutta käytännössä sujui hyvin.

Saatiin 8 hypylle vinkkiä ohjauksesta edellisiltä. Piirroksesta alunperin mietin vastakäännöstä, mutta puolivalssi hoiti saman asian ja koira vaihtoi laukan. Ilman laukanvaihtoa tuli edellisellä rimat. Ihan ekan palkkasin vähän jarruvalssimaisesti. Rima tippui kerran 9 hypyllä.

Kepeille menon olin taas ajatellut niin, että vedän koiraa. Mutta en ottanut huomioon jos ohjaus on hypyn jälkeen niin laskeutui valmiiksi jo kohti väärää väliä. Käännös on tehtävä siis ennen hyppyä, puolivalssi kauempana tai vekkiä hypyn edessä. Vau se toimi. Ekassa pidin vaan liian pitkään ja Gava juoksi keppien ekan kepit kiertäen. Sitten kun pidin yhden laukan varran niin sujui hyvin. Annoin näissä myös hyvin tilaa. Antaa koiran hoitaa homma. Gava on tosi herkkä sille, että kepeille ohjataan oikea linja. Kun jotkut koirista taas korjaa sitä itsekin. Vähän kuin putkiin kyllä korjaa..

Keppien jatkon ihan ekana kuvasta ajattelin, että puomin päädystä. Sitten keksin, että sivuttaisirrottaa kepeillä ja mennä puomin toiselle puolen. Vasta kohdasta kysyessä Timon sanoessa keppien puolella ohjauksesta hoksasin senkin mahdollisuuden. Molemmille meidän bortsuille leijeröiminen oli lasten leikkiä, varsinkin kun itsekin jäi lähettemään hypylle ja hämmästyi siitä. Sitten taas kumpikaan ei kääntynyt putkijarrulla. Ja kun Gava hoksasi kääntymisen se ei taas nollatreenissä irronnut. Videolta katsoin, että irrotessa piti irrottaa eteen ja pitää rintamasuunta sinne, jos taas liikuin sivuun putkesta tultua niin kääntyi putkeen. Kokeilin myös toiselta puolelta leijeröinnin ja sekin sujui, melkein helpompi.

16 sylkkärin ajoitus oli tokassa oikein.

20-21 väli ekoissa takaaleikkauksella, ensin tuli rima. Sitten kun putki-putki kuvioon alkoi luottaa niin tein persjätönkin. Puhe oli valssista mutta en saanut käännyttyä. :D
23 hypylle ekalla kertaa olin tiellä. Sitten sujui 18-25 loppuun asti.

Paras rata on sellainen, jota tutustuessa tuntuu helpolta mutta yllättää miten paljon on kohtia missä saa olla tarkkana. Ja oppia katsomaan linjoja.

Lopuksi saatiin kokeilla nollana. Yritettiin parhaamme, mutta kaksi ansaa vei voiton.
- Ekalla otin 1 hypyn ja Gava juoksi hypyn sijaan puomille! Oltiin aiemmin aloitettu puomilta 2 kierroksen pätkiä..
- Tokassa päästiin keppien jälkeiseen putkeen 13. Kunnes ei irrottu eteen vaan olisi tehty kuten viimeksi putkesta putkeen kääntyen. Videolta huomasi, että omat askeleetkin vei sitä kohti.

Innostuin varaamaan suolaisen hintaista yksäriä (95e/h jaettuna kahdelle), kun oli niin hyvä markkinointi teksti.  Ei nyt niin hirveätä tuhlausta pihille vs mitä valmennusleirit maksaisi ja kun näistä oppii paljon. ;) Kouluttajalla oli kisoista 70% nollia ja ainakin nopeasti kolmosiin noussut ja sielläkin pärjännyt bc on tosi Gavan tapainen. Tänäänkin sitä nähtiin, että kun ohjaukset sujuu niin kaikki on mahdollista. Se on niin pienestä kiinni näiden kiitureiden kanssa. Vähemmän tulee myös käytyä miesten kouluttamana, hyvää vaihtelua.

Kannatti mennä!
On sitä varmaan vähän kehittynyt vuoden tammikuu 2016 menosta Timon treeneissä tuurattiin, videotakin. Silloin kolmekin estettä noilla radoilla oli hyvin.

Marraskuu 2016 käytiin myös Timon koulutuksessa Kaarinassa, video.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!