Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

10.11.2019

Lauantain hakutreenit kalliolla

HAKU
Lauantaina treenattiin hakua nelistään Teknopoliksessa. Vakkaripaikka oli varattu, joten siirryttiin kallion päälle, jossa oli molempiin suuntiin sitä "alas" pistoja. Keskilinja meni kallion korkeimmassa kohdassa. Mukana oli Minna ja bc Sisu, Bigi ja sakemanni Frida sekä Sari ja mudi Harri. Keli oli +7, kun pari päivää sitten oli lunta.Nova oli mukana tallaamassa ja suunnitelma vähän muuttui uuden paikan takia.
Tehtiin kaksi muistikuvaparia ääniavuilla. Näki vähän ekan maalimiehen piiloon menoa. Aloitettiin myös ilmoittautumisella (kätellään treenikaveri alueen alussa), tokalla yrityksellä malttoi seurata ja pysyä paikallaan.

Ääni 2 pistolta (vahingossa puhelimeen tuli maalimieheltä "ääni", alkujäi pois jolloin saatiin avut samaan aikaan molemmin puolin). Toisella onnistui. Ääni 1 pistolta, vaikka olisi varmaan ollut ilmankin menossa.

Pisto 1 sujui nopeasti ekalla yrittämällä.

Pisto 2, ekassa juoksi vinoon ja kääntyi takaisin päin. Toisella suht suoraan ja maalimies löytyi. Novalle Bigi oli ekaa kertaa maalimiehenä, ei ongelmaa. Paitsi nakit vähän kimpoili. :D

Tehtiin poikkeus ja otettiin ääni 3, ääni 4.

Pisto 4: koska oli vaikeampi ja pidempi niin otettiin tähän väliin heti äänen jälkeen. Ekassa juoksi kalion alas ja nousi vähän seuraavalle kalliolle mutta juoksi sitä pitkin takaisin päin. Lähetys 8m lähempää, juoksi ympyrälenkin takaisin päin. Lähetys 30m lähempää, nyt juoksi suoraan kallion kukkulan yli ja maalimies löytyi. N. 30m matkalta.
Puhetta oli, ettei anneta lisää apuja vaan menee lähettämään lähempää. Toki tästä tulee muille hajujälkiä kohti piiloa mutta ainakin oli niin, että Nova sai tehdä töitä eikä maalimies liiku tai anna enempää apuja. Maasto oli vaikeata edetä suoraan tyhjälläkin pistolla kokeneemmilla.

Pisto 3: juoksi suoraan loivaa kalliota alas. Oli kuitenkin mun näkyvyyden lakatessa kääntynyt vähän takaisin päin ja kaartanut sieltä alas suolle (syvyyttä lisää). Sieltä takaisin tullessa löytyi maalimies. Tolla puolen pidettiin lyhyemmät pistot, ettei tarvitsisi mennä kalliolta alas.

Maastokarttana, Pyttisberg

Oli kivaa! Ja hyvää kuntoilua kivuta kalliota ylös ja alas. Yhdessä kohtaa näytti siltä kuin joku olisi siellä pitänyt leiriä. :0 Yhdellä lenkillä Nova tuli myös yhdeltä kalliolta korkean hypyn alas, onneksi laskeutui hyvin. Olisi voinut kiertää.. Reilun viikonpäästä kranio. 


Laskin Novan maastotreenit mitkä olin kirjannut vihkoon, 9 treeniä. Näistä vain Teknossa Nova oli käynyt kahdesti samassa paikassa, mutta siinäkin oli väliä 5kk. Hakuleirillä oli ainut kun oltiin lähekkäin samassa paikassa.
Korsossa Nova on myös kerran treenannut rullailmaisua, maalimiehet molemmin puolin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!