Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

26.11.2019

Tuupakan metsissä hakua ja peuramakkaraa

Sunnuntaina treenattiin isolla porukalla Tuupakassa hakua. Mukana Minna, Heidi, Tuuli ja Bigi. Aloitettiin klo 13 ja ehdittiin juuri ennen pimeätä. Novan vuoro vaihteeksi vikana.

Päätin aloittaa keskeltä rataa niin ei ollut niin hirveästi muita tallauksia tullut ja saatiin samalla merkit pois. 3 ja 5 oli kuusikkoa, 4 ja 6 taas aukeampaa mutta ekassa oli vähän risukkoa ennen maalimiestä ja kaadettuja puskia. Toisessa koira juoksi minikuusikon läpi kalliolle, missä myös pitkää heinää ja maalimies nuoressa pajukossa tms.

Otettiin avut muistikuvaparina, nyt oli taas uusi paikka Novalle. Nova näki kyllä maalimiehet keskilinjalla ja vähän kävelyä pois muttei yhtään mihin ne hävisi. Tehtiin seurausta jonkin verran odotellessa. Ilmoittautumiseen mennessä yritti rynnätä keskilinjan Tuulin luokse, hihna loppui kesken. Sitten malttoi seurata ja kesti kättelyn (Tuuli ei uskaltanut taas katsoa koiraan :D).

Avut: 3 piston ääni, 4 piston ääni. Virittelin ensin katsomaan metsään ja sitten appari pyysi avun.

  • 3 pisto: Juoksi hyvin, hävisi näkyvistä kun saavutti kuusikon. Löysi nopeasti. n. 50m. 
  • 4. pisto: ekalla lähetyksellä kaarsi vasemmalle väistäen risukkoa. Korjasi sieltä tuulen alapuolelta maalimiehelle ja löysi. N. 60m


Avut 5 pisto ääni, 6 pisto ääni. Pieni vinkuminen vastineeksi kuulemisesta, 6 pistolla käänsi pään väärään suuntaan ja kuunneltiin uudestaan. Malttoi istua paikallaan, kun joskus on meinannut rynnätä äänestä. Alkaa ehkä tajuta ettei niistä heti pääse.

  • 5. pisto: nopeasti tuli aika suoraakin reittiä. n. 50-60m. 
  • 6. pisto: Ekalla lähetyksellä kaarsi risukosta oikealle. Lähetin uudestaan ja hävisi joksikin aikaa mutta tuli takaisin. Lähetin sitten kuusikon toiselta puolelta, kun katsoin ensin mistä saan oikeaan suuntaan. Jatkoin tässä eteenpäin metsässä keskilinjan suuntaisesti. Löysi maalimiehen ja menin risukon läpi etsimään. Nova oli jo leikkimässä taisteluleikkiä narupallolla. N. 50m.


Kaikissa siis suorapalkat tietty. Nyt palkat oli ilmeisesti makuulla, sitä suosittelin kun oli eri palkkaa. Nakin korviketta. :D Olisin luullut kuusikon olevan vaikeampi, mutta se oli helpompi. Suht tasaista silti. Mutta metsä + avoimempaa oli vaikeampi ja kun oli nousuakin.

Testissä oli uutta Alku voiman peuramakkaraa, pysyi aika hyvin paloina mutta reunalla oleva rasvakerros vähän mureni. 500g pötköstä lähti pakkaseen vielä 2-3 treeniin makkaraa. Laitoin lisäksi Natural menun puolikkaita "mini tai pentu" versiota. Murresta maksoi n. 4,95e. Näköjään oli jääkaapissa säilytettävää päiväys tammikuun loppuun, nyt oli kaksi päivää huoneenlämmössä. (Novaa luultiin tytöksi, kun lainasi Gavan purkkeja) Ei ollut liian voimakkaan hajuista tai sotkevaa. Gava ja Steppikin maistoi palat, Gavakin näkyi sen jälkeen keittiössä (normaalisti on nukkumassa). Ostin myös Naturis pötkön, aika sama hinta ja koko.Vielä edullisempaa olisi esim Prismasta Kotimainen Oscar lihamureke 1kg 2,69e, jonka aiemmin testasin että on kuutioitavissa. Muistin, että vähän aikaa sitten mutta olikin 2018, täytyy muistaa tuota hommata namiksi. :)
Best In versiota on laitettu ruuan joukkoon, kun hajoaa helpommin, mutta saa olla tarkkana kaupan päiväyksissä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!