Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

3.11.2019

Teknossa hakua ja muistikuvapari

HAKU 

Sunnuntaina treenattiin Teknopoliksessa hakua Minnan, Veeran ja Sarin kanssa. Novan eka kerta tässä paikassa.1. Pisto: haamu kalliolla ja meni siitä kallion kukkulan taakse. Höyryjä päästeltiin 2 lähetystä, ei kiivennyt kalliolle. Sitten kolmannella meni riittävän pitkälle ja löysi. Jäi pyörimään ehkä 40-50m. 

2. Pistoon sai jo avun alussa kun maalimies meni Novan nähden piilolle. Sieltä tuuli myös hyvin. Ääni ja päästin etsimään. Löysi nopeasti n. 30-40m. 

3. Pisto: haamu kalliolla ja meni taas kallion taakse. Laitoin Novan odottamaan ja kutsuin yliheittoon, josta ukolle. Löysi aika nopeasti, ylitti risukasan ja tiheämpää maastoa. 

4. Pisto ja 5 muistikuvaparina. Haamu 4, haamu 5. Lähetys 4 ensin. 

4. Pisto: työskenteli vähän takaisin päin, kun juoksi vähän vinosti eteenpäin radalla. Sai kuitenkin hajun.

5. pisto: Jätin odottamaan istumaan n. 10m päähän. Kutsuin ja lähetin lennosta yli. Juoksi suoraan maalimiehelle, joka löytyi nopeasti.

Ainakin 3-4 pistoa teki aika suoraa pistoa ja maalimies löytyi edestä. Kaikissa ei näkynyt ihan täydellisesti mutta suunnilleen kallion päältä pystyi tarkkailla koiran menoa.

Seuraavaksi voisi kohta ottaa taas pistoa ilman apuja, ainakin jos sieltä puolelta tuulee ja on vähän lähempänä. Sitten myös pitkää matkaa avuilla.


ESINEET
vielä lopuksi Veeran kanssa ja Sarikin auttoi tallaamana suikaleen/kaistaleen. Novalle lämppäesine toiselle puolen, oma sukka löytyi hyvin.

Nova oli kiinni alueen reunalla ja näki meidän tallauksen. Veeran jätti sitten puutarhahanskan tyylisen. Toiseen takakulmaan. Nova juoksi parin kertaa siitä ohi ja lähetin neljästi (?) alueelle. Lopulta lähestyi vähän takakautta esinettä ja se löytyi. Ei 3lk koirakaan löytänyt ekalla ohituksella isompaa hanskaa. Oli siis vaikeata kun esine oli ihan kulmassa ja tallaamatontakin aluetta lähellä. Hienoa kuitenkin, että Nova teki hommia ja tajusi nostaa ja tuoda vieraan esineen.

Novan mielestä kaikki oli niin siistiä ja super hauskaa! Niin haku ja esineet. Gavan mielestä ulkona oli taas kylmää ja märkää. Hyvä kun autossa tarkeni softshell takissa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!