Siirry pääsisältöön

Viikon aksailut Marjolla ja omatoimista

Torstaina jaoin molemmille yhden vuoron.

Gavan kanssa: 

tehtiin ensin muutamassa pätkässä 18 hypylle asti.
- A-putkierottelussa 5:ssa tarkkana, juuri tultiin aalta niin meinasi juosta sinne. Vastakkainen käsi ja malttia.
- 9-10 meni valssilla, mutta vähän oli hakusessa koira ja seuraava este (sujui kyllä). Kokeiltiin tähän persjättöä ja yllättäen kyllä, toimi hyvin ja helpompi itselle. Merkkasin hypyn ja käännyin.
- takaakierto 12 olikin hankala, tuli omaa liikehäiriötä ja jotenkin pysähdyksistä olisi tullut mun puolelle.
- leijeröin kepit, joten ekalla kerralla ehti 4 hypylle. Jatkossa "Gava" ja sitten kepit. Eikä jatkossa tarvinnut mennä kuin puoliväliin keppejä. Keppien lopussa persjättö, joka sijoittui loppuun ja olin silti lähellä niin onnistui.
- 15-18 ajattelin jo kun näin kohdan, että toi on paha. Koska sijainnillisesti ei ollut siinä missä haluaisi ja sivussa oleva hyppy oli ansana takaaohjaukseen.
Ekassa tulikin tehtyä persjättö 17 hypyn jälkeen, mutta se kyllä hirvitti ja taisin laittaa silmät kiinni. Gava tiputti 2 rimaa 16 ja 17. Toisella yrityksellä tein persjätön hypyn 16 jälkeen ja se oli parempi. Sain paremmin rauhaa hypyille ja piti rimat sekä helpompi jatkoa ajatellen.

"Kisamaisessa" otettiin alusta. Nykyään en koe niin paljon paineita tällaisessa kuin joskus oltiin vielä enemmän epämukavuusalueella. Ehkä virheiden pelko on pienentynyt?
Kääntyi kisatreenissä ennen Aa:ta eri kautta hypyllä, jatko onnistui. Puomilta lähti ilman lupaa ja tiputtikohan riman hypyllä 12? Muuten ok? Videointiyritys epäonnistui, puhelin oli jalustalla mutta unohdin painaa "rec" nappia. :D


Nova kävi tekemässä 
"serpentiiniä". 
- 15-18: palkka oli hypyn 1 suuntaan namimaatille. Otettiin ensin 16-18. Alussa väistin sivuun ja hypylle irrotus oli vaikeampi. Seuraavassa liikuin suorempaan. Vielä kolmannessa korjaus, että uskallan juosta lähempänä hyppyjä.
- 26-28 ajatuksena. Lähetin hypylle 10 käännöskäskyllä, otin vastaan 26 takaa ja työntö hypylle 27. Ekassa vain koirapuoleisella käskyllä ja in-in käskykin unohtui niin tuli ohi. Seuraavassa onnistui. Palkka takaakiertoon. Kokeilin myös 1 hyppy ja 26-28, onnistui!

kepit
- 13-15: ekassa tuli keppien keskeltä sisään. Piti ehtiä juosta alkuun ja ottaa sieltä kepeille. Jollakin kerralla persjättö ja pyöritys 15.
- hypylle 15 lähetys ja jättäminen tekemään. Ekassa ei pitänyt lukitusta. Sitten onnistui ja sai palkan heti 15 jälkeen. Toisella otettiin 15 ja 16 ja juoksin "persjättöön" mutta Novan palkka oli jo aiemmin.


PE OMATOIMI

Gavan kanssa:
- haltuuntuloa: otin hypyn ja pyysin "tähän" palkkasin vauhdista leluun. Tehtiin näitä kaarteella. Myös putki + hyppy. Kerran haltuun ja lähetys hypylle.
- 3 takaakierto päällejuoksua perkkäkkäin: ekassa onnistui 2. Sitten saatiin molemmin puolin onnistuneet.
- terävä avokulma kepeille, sujui ekalla. Jes!
- Suoraputki ja kepeille umpikulma, sujui!
- suoraputki ja haltuuntulo: jarrut meni kuuroille korville, kunnes 3 kerralla tajusi tulla haltuun kun hain lähempää. Juoksi vain kepeille suoraan. Putkijarruissa siis muistuteltavaa.

Novan kanssa: 
- serpentiini: tehtiin namimaatille. Sujui aika hyvin. Ainakin paremmin kuin 2vk sitten. Vähän päällejuoksumaisestikin.
- putki ja takaakierto päällejuoksu: ekassa meni kiertoon mutta ei tullut hyppyä?
- putki (ja puomi erottelu) hyvin putkeen ja kepeille, joissa oli verkot ja ohjurit.

Tulikin mieleen ilmota kisoihin, ne mitä suunnittelin on jo umpeutunut. :D Mennään sitten Pavol Vakonic (Slovakia) radoille humputtelemaan.

Kommentit

Luetuimmat:

Uudet tokon säännöt 2021

Päivitys 28.2.2021 Voimaan kevät/kesä 2021  ->1.1.22 alkaen?  - Virkussa luonnos uusista säännöistä (5.5) - Suomen muutosehdotukset  (13.4) -  FCI:n  Sääntömuutos ehdotusten mukaan kirjattu. Virallisia uusia sääntöjä ei ole vielä. Luin tokon sääntömuutoksista, ne tulisivat voimaan Suomessa vuonna 2021 keväällä tai kesällä.  Tällä hetkellä FCI:n säännöistä löytyy muutoksista tietoja, muttei valmiita sääntöjä. Suomessa on oma kansallinen alo-luokka. FCI:n sääntöjen class1 on avoin, class2 voittaja ja class3 erikoisvoittaja. Joten FCI:n sääntömuutoksella ne kohdistuvat avo-evl luokkiin ellei Suomessa päätetä muuttaa kansallisia sääntöjä, joita muutettiin aloonkin viimeksi 2015 sääntöjen muuttuessa. Suomen säännöt voi poiketa FCI:n säännöistä muissakin luokissa. Alustavat muutokset sinisellä. -  FCI:n esityksestä  luin muutoksista ja siinä oli piirrokset uusista liikkeistä.  (Linkistä löytyy pdf-tiedosto englanniksi.) - S...

Tee-se-itse pujottelukepit ja ohjurit

Kun useampaan kertaan on vinkannut koulutettaville niin ajattelin laittaa tännekin. Kuinka tehdä itse pujottelukepit tai hankkia sellaiset edullisesti? Agilityn viralliset pujottelukepit maksaa paljon ja harvemmalla on pihaa mihin mahtuu 12kpl metallirungollista keppiä. Kepit voi tehdä itse tai ostaa esimerkiksi metallipiikilliset kepit, jotka voi iskeä nurmeen tai pehmeään hiekkaan. Riippuen pujottelukeppien opetusmetodista pärjää alkuun 2-6 kepin määrälläkin tai sitten voi ottaa kepit mukaan jonnekin yleiselle nurmikolle, jos omaa pihaa ei löydy. Keppien opetus vaatii jonkin verran toistoja, joten jos kenttä ei ole vieressä tai keneltäkään tutulta ei saa keppejä lainaan niin hyvä vaihtoehto on hankkia ne itselle. Kotitreenissä ja muussa pitäisi muistaa samalla tapaa koiran lämmittely ja jäähdyttely. Esimerkiksi lenkin jälkeen tai lenkkeilee johonkin treenaamaan. Sääntöjen (2014) mukaan keppien välinen etäisyys on 60cm, paksuus 3-5cm ja korkeus 100-120cm. Treenikepit voi tietyst...

Pennun ja aloittelevan, tottelevaisuustreenejä video esimerkein

Pennun ja aloittelevan tokokouluttamisesta videoita ja teoriaa Tässä koottuna, mitä pentutreenejä on tehty. Numeroin helpottamaan lukemista, mutta vaikea määrittää mikä olisi tärkein. Pennut onneksi omaksuu monia asioita. Tokoon, rallyyn, koiraharrastukseen tai kotikoirankin kanssa kivaa puuhasteltavaa ja arjessa hyödyllisiä asioita. Paljon mahtuu tekemään myös kotona alkeita.  Videot on meidän Youtube Tollerwich2 - kanavalta ja muutamia linkkejä muidenkin videoihin, jotka olen kokenut hyödyllisinä. Youtuben meidän top tokotreenit listaus täällä  pennusta aikuiseksi (lisäys 19.3.2020).  Suosittelen myös menemään pentukurssille, tottelevaisuuden alkeisiin, arkitokoon, kilpailevaan tähtääviin tai muuhun, koska silloin saa koirahäiriössä ja treenitiloissa harjoitusta (Linkkejä alhaalla). Lisäksi pääsee tekemään kouluttajan silmien alla. Vierailkaa myös kilpailuissa, osallistuu match showhun (epävirallinen näyttely), tekee harjoituksia vieraassa paikassa, kaupan tai ko...

Hoopers lajin esteitä ja tee-se-itse hooppi 2021

Hoopers agilityn tyyppisestä lajista tuli esittelyä seuroille. Suomessa ei ole virallinen laji ja vasta viime vuonna törmäsin treeneihin siihen liittyen. Laji on virallinen usessa Eurooppalaisesas maassa: Iso-Britanniassa, Ranskassa, Ruotsissa, Saksassa, Belgiassa, Italiassa, Sveitsissä, Alankomaissa ja Tanskassa. Säännöissä pieniä eroja. Esteinä on hooppi, tynnyri (esim kevyt kankainen), 1m putki ja n. 1.5-2m (valkoinen) verkkoaita/ veräjä.  Koiraa ohjataan tietyn alueen sisältä, radasta riippuen merkitty mihin asti ohjaaja saa liikkua 3-16m2. Radalla on esteitä 10-25. Estevälit 5-14m. Kilpailukenttä on samankokoinen kuin agikisoissa, mutta treeneissä voi olla pienikin tila. Koiran ohjaus suullisin käskyin ja ohjauksin. Laji sopii monenlaiselle koiralle, ei ole liian rankka fyysisesti.  Kaarien "hoop" tekemisestä löytyi ohje  ja video alla .  UK:n säännöissä  korkeus 91-96cm,  leveys 86-91cm,  tukijalka maahan molemmille puolille 30-35cm.  ylö...