Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

10.9.2012

Osteopaatilla

Käytiin viime viikon keskiviikkona taas Maaria Kaiperlan käsittelyssä, viime kerta oli edellis vuoden puolella.

Onneksi mentiin, koska selkä oli jumissa ja taas oikea lonkka lisäksi selkärangassa oli pientä kiertymää. Etuselän jumi on tullut takaata. On ollut jo pidempään niin, mutten tiedä mikä sen on aiheuttanut. Rannikko sanoikin silloin, että kannattaa käyttää tarkistuttamassa. Pitää nyt seurailla kolmen viikon ajan ja sitten soittaa jos saisi marraskuulle ajan. Koitin kysyä miten voin sitä katsoa, mutten saanut niin selkeää vastausta. Ruuti saa olla tosi kipeä, että se mitään näyttää. Ehkä me käydään kuitenkin sitten varmuudeksi siellä.

Kerroin, että ollaan nyt syöty Acanaa. Sitten puhuttiin agilitysta, kerta viikkoon ja jotain pientä ei kuulemma ollut niin paha. Kuitenkin pitää muistaa että D-lonkkainen ei ole sama asia kuin terveet kimmoisat lonkat. Ettei voi vaatia kaikkia vaikeita kiemuroita tai hinkata hirveästi. Se ei välttämättä, myös hallitse takajalkoja yhtä hyvin.

Kuntoilusta puheen olleen, pyörälenkit ei oo niin hyvää kovalla alustalla. Metsässä juoksemisesta ei ole niin haittaa, mutta siinä se lintsaa niitä syviä lihaksia. Eli siis omistajalle kuin koiralle alkaa nyt uusi kuntoilu, sauvakävellen, koira vetovyöhön ja valjaisiin ja reipasta kävelyä mielellään mäkiä (vieressä on urheilupuiston kuntoradat) ja 40-60min. kävely tai ravi vaikuttaa syviin lihaksiin, myös metsässä voi näin kävellä.

Erittäin tärkeää on saada aina lukkiumat ja ainakin rangan kierre pois, koska pidemmällä ajalla juuri ne voisi aiheuttaa luupiikin. Lonkkien liikkeet testattiin ja ne liikkui kivasti ettei siellä vielä pitäisi olla mitään.

Loppu viikko sitten lepäiltiin, Ruuti sai vatsansa sekaisin ja oli seuraavan päivän vähän huonona ja oksentikin? En tiedä mistä kyseinen.

Ruuti mökkeili viikonlopun ja sai uiskennella sekä olla marjametsällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!