Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

8.6.2013

Elina Niemen tokopäivä + uinti kuvia

Oltiin Kirkkonummella KKK:n järjestämässä Elina Niemen tokokoulutuksessa. Keli oli hyvä, ja halli vähän lämmitti tuulelta. Päivä kesti 9:30-16:30 suunnilleen ja muilta koiriltakin sai kuunneltua hyviä vinkkejä. :)

Ruutu, kaksi tai kolme inahdusta merkin jälkeen. Sivulla ollessa tuijotti vain merkkiä. Tästä tuli kommentti, että voisi olla paremmin mua kohtaan kuulolla. Palkkasin ruutuun.

Liikkeestä siirtyminen toiseen päähän kenttää, tässä tuli ainakin yksi hau ja pyysin seuraamaan, josta kerran lähti lenkittämään. Jos koiran vain seurauttaa liikkeiden välissä, se vain kasaa painetta. Ja prosentit onnistua liikkeessä on huonot jos koira meinaa haukkua jo lähellä. 

Ohjattu: merkin jälkeen pikku inahdukset. Hyvä oikea. 

Ääntelyyn pitää puuttua ensin koira lähellä, leikittää ja jos tulee hau, koiran ilmeestä pitää nähdä, että käskystä oltiin tosissaan. Leikittää ilman lelua ja lelulla. Tässä ruu vilkaisi välillä muualle, niin sanoi, ettei ole ihan läsnä aina. Taistelu murina on vähän musta kiinni, sallinko. Periaatteessa kun tokokentälle tulee, mikään ääntely varsinkaan haukahdus ei ole sallittua. 
Myös treeniä missä on kapula tai pallo maassa ja koiran pitää leikkiä omistajan kanssa ilman mitään ja kun luopuu leluista, voi ottaa toisen palkan. Tähän ruuti ei ole ihan valmis. 

Toisella kierroksella tehtiin aluksi seurausta. Ruuti oli vähän ei kiinnosta meiningillä, usein se on vieraiden kouluttajien kanssa. Ekassa pätkässä tuli haahuilua käännöksissä ja juoksussa tuli pari käskyä. Toinen pätkä paremmalla virittelyllä oli hyvä. Juoksussa meinas vähän kontakti karata. Jos koira hidastaa pitää vaan nopeuttaa, koiran pitää pysyä mukana.

Muita vinkkejä
Sivuilletuloissa yksi käsky ja koiran pitää viimeistään toistolla totella. Muuten se laitetaan siihen. Samoin jos lähtee käskyn alta nuuskimaan. Merkkien eteen ja vaatii kontaktia tai lähtee seurauttamaan. Kapulan heitto ja koiran pitääkin leikkiä ilman palkkaa tai lelulla leikkiä, kun koira luovuttaa kapulan, se käsketään noutamaan. 
Tunnarissa kaksi kasaa levitettynä ja ohjaaja lähellä, kun koita aluksi vain menee kapuloille palkka, sitten nuuskii. Ja edestakaisin molempiin kasoihin. Ei omaa kummassakaan. Tätä tehdä jos ongelmana väärien napsiminen.
Häiriötreeni kun tekee ohjatun ja sitten ruutuun meno, jossa kapula matkan varrella. 

Zetassa liikutti ekalla kertaa istumisessa toista etutassua ja seisomisessa molempia, toistot ok ja palkkasin.

Loppuun tultiin kiireellä paikka makuuseen. Istuminen ja paikka makuu. Ruuti ensin kyttäsi vaan puomia ja reunan putkia.. Sain laittaa sen käsin sivulle. Istumiseen en ihan luottanut, alun jälkeen niin menin A:n taakse, ja kurkin sieltä. Hyvin meni.
Paikka makuussa oli kääntynyt vähän, vinoon piilolle menoja siis!

Vihdoin viimein maanantain uintireissun kuvia. En ole avannut läppäriä siitä asti..

Huomaa kun klikkaat yhtä kuvaa, voit selata kaikki yhdellä kertaa isompina.


Karlie tennispallo, hajotettiin ekalla käyttökerralla
Lämpömittari, oli 22-24 asteista vettä riippuen paikasta

Kumpi on viisaamman näköinen? ;D

2 kommenttia:

  1. No Rasmus on viisaamman näköinen! Pusipusi söpsö punaturkki <3

    VastaaPoista
  2. Välitetään! Rampe on niin söpö ja halittava :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!