Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

5.6.2015

Jumi Ruuti ja Ajanvietti namien testausta

Ruutin osteopaatti pidemmän tauon jälkeen oli tänään. Carita Reijoselle hoitoaika Meilahdessa (hehku.fi). Olen liian huono lukemaan pieniä merkkejä koirasta millon pitäisi osata reagoida. Olin pistänyt vain merkille, että istuu mielummin lonkallaan eikä niin mieluusti pitkään ryhdikkäästi. Arvailu oli osunut oikeaan, kun Ruutin alaselkä tai melkein puolet selästä oli tönkköä pötköä, joka ei kauheasti liikkunut nivelistä. Kai sivuttaisliikettä, kun normaalisti selkä liikkuu nivel niveleltä, mutta nyt se liikkui vain yhtenä kaarena. Ruuti usein niin jumittaakin selkänsä niin pitäisi osata katsoa, jos selkä ei käynnissä taivu nätisti "S- muotoon" niin epäillä. Lisäksi oli jumi niskan ylimmässä nikamassa.

Sovittiin seuraava aika 2kk päähän niin katsotaan mikä on herran kunto. Ruuti ennakoi osteopaatille mennessä jo aiemman rapun portaita, mutta selvästi menee mielellään sinne hoidettavaksi. Sai myös herkkua ja rapsutuksia. Sen verran selkä oli jumissa, ettei halunnut täysin kyljelleen mennä. Osaa Ruuti jumiuttaa itsensä siis tälläkin arjella, toki hakeehan se treeneissä palloa ja välillä hömppäaksaillut mutta harvemmin.

Uusi (bambu)tarjotin koirien vesikipoille Clasusta.
Miellyttää enemmän silmää kuin vanha. 


 o O o O o O o O o


Facebookissa huomasin julkaisun, jossa etsittiin innokkaita testaajia uusille "Ajanvietin" nameille. Saatiin testattavaksi nameja, jotka lähetettiin postitse. Näyttävät päälin puolin kovilta ja kuivaraksujen tyyppisiltä. Mutta tuoksuvat voimakkaasti kanalta ja olivat puoli kosteita, joten helppo paloitella.

Sisältö: kuivattu kananliha (27,5%), kaura, riisi, glyseriini, jugurtti, rapsiöljy, mineraalit ja vitamiinit (A, D3, kalsium, kupari, mangaani, sinkki, seleeni). Proteiinia tuotteessa on 24% ja rasvaa 7,4 %. Ei sisällä keinotekoisia väri- tai makuaineita. Ei lisättyä sokeria. Säilyvyys näytenameilla oli 05/2016 eli ihan hyvin.

Nirsolle Gavalle namit maistui hyvin. Niin kotona kuin treenipaikalla. Namit oli sopivan kokoisia ja helppoja puolittaa. Tosin puolittaessa saattoi tulla toisesta palasta vähän liian pieni, ettei niitä etukäteen käsin voi palotella. Voisi olla ehkä aavistuksen kestävempiä. Murenemista en ole vielä tarkistanut, jos ei puolita niin ei pitäisi murentua. Namit tuli syötyä nopeasti palkatessa. Gava ei kopilla saa nameja kuin harvemmin kiinni ja en ole huomannut maasta poimimiseen eroja namien välillä.

Voisin hyvin ostaakin näitä, mutta riippuu pakkauksen koosta ja mistä sitä on saatavilla. Nyt vahva kilpailija on Natural menu (tuoretta lihaa 70% kana/kalkkuna/karitsa eli aika samoissa lukemissa liikutaan, kun Ajanvietin nameissa kyseessä on kuivattua). Josta tullut ostettua 1,5kg (n.10-12e) ja 5kg (n.25-30e) pussit. 5kg pussi kesti puoli vuotta, kun syötiin aina välillä muitakin nameja ohessa. Se vaan rasvoittaa helposti treenitaskun ym. Nämä namit ei tuntuneet kovin rasvaisilta, että sitä ongelmaa olisi. 

Näitä nameja ei käsittääkseni ole vielä myynnissä.

Näiden lisäksi oon käyttänyt ihan kissan kuivaraksuja (sopivan pieniä), välillä jotain liukanameja tai Frolickeja. Myös kaikki kuivaraksu näytteet on menneet nameina tai takin taskussa lenkkipalkkana. Välillä on sitten itse tehtyjä tonnikala nameja, jotka ei säily kuin sen kerran käytön ajan sekä lihapullaa, nakkia ja juustoa tms.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!