Siirry pääsisältöön

Jumi Ruuti ja Ajanvietti namien testausta

Ruutin osteopaatti pidemmän tauon jälkeen oli tänään. Carita Reijoselle hoitoaika Meilahdessa (hehku.fi). Olen liian huono lukemaan pieniä merkkejä koirasta millon pitäisi osata reagoida. Olin pistänyt vain merkille, että istuu mielummin lonkallaan eikä niin mieluusti pitkään ryhdikkäästi. Arvailu oli osunut oikeaan, kun Ruutin alaselkä tai melkein puolet selästä oli tönkköä pötköä, joka ei kauheasti liikkunut nivelistä. Kai sivuttaisliikettä, kun normaalisti selkä liikkuu nivel niveleltä, mutta nyt se liikkui vain yhtenä kaarena. Ruuti usein niin jumittaakin selkänsä niin pitäisi osata katsoa, jos selkä ei käynnissä taivu nätisti "S- muotoon" niin epäillä. Lisäksi oli jumi niskan ylimmässä nikamassa.

Sovittiin seuraava aika 2kk päähän niin katsotaan mikä on herran kunto. Ruuti ennakoi osteopaatille mennessä jo aiemman rapun portaita, mutta selvästi menee mielellään sinne hoidettavaksi. Sai myös herkkua ja rapsutuksia. Sen verran selkä oli jumissa, ettei halunnut täysin kyljelleen mennä. Osaa Ruuti jumiuttaa itsensä siis tälläkin arjella, toki hakeehan se treeneissä palloa ja välillä hömppäaksaillut mutta harvemmin.

Uusi (bambu)tarjotin koirien vesikipoille Clasusta.
Miellyttää enemmän silmää kuin vanha. 


 o O o O o O o O o


Facebookissa huomasin julkaisun, jossa etsittiin innokkaita testaajia uusille "Ajanvietin" nameille. Saatiin testattavaksi nameja, jotka lähetettiin postitse. Näyttävät päälin puolin kovilta ja kuivaraksujen tyyppisiltä. Mutta tuoksuvat voimakkaasti kanalta ja olivat puoli kosteita, joten helppo paloitella.

Sisältö: kuivattu kananliha (27,5%), kaura, riisi, glyseriini, jugurtti, rapsiöljy, mineraalit ja vitamiinit (A, D3, kalsium, kupari, mangaani, sinkki, seleeni). Proteiinia tuotteessa on 24% ja rasvaa 7,4 %. Ei sisällä keinotekoisia väri- tai makuaineita. Ei lisättyä sokeria. Säilyvyys näytenameilla oli 05/2016 eli ihan hyvin.

Nirsolle Gavalle namit maistui hyvin. Niin kotona kuin treenipaikalla. Namit oli sopivan kokoisia ja helppoja puolittaa. Tosin puolittaessa saattoi tulla toisesta palasta vähän liian pieni, ettei niitä etukäteen käsin voi palotella. Voisi olla ehkä aavistuksen kestävempiä. Murenemista en ole vielä tarkistanut, jos ei puolita niin ei pitäisi murentua. Namit tuli syötyä nopeasti palkatessa. Gava ei kopilla saa nameja kuin harvemmin kiinni ja en ole huomannut maasta poimimiseen eroja namien välillä.

Voisin hyvin ostaakin näitä, mutta riippuu pakkauksen koosta ja mistä sitä on saatavilla. Nyt vahva kilpailija on Natural menu (tuoretta lihaa 70% kana/kalkkuna/karitsa eli aika samoissa lukemissa liikutaan, kun Ajanvietin nameissa kyseessä on kuivattua). Josta tullut ostettua 1,5kg (n.10-12e) ja 5kg (n.25-30e) pussit. 5kg pussi kesti puoli vuotta, kun syötiin aina välillä muitakin nameja ohessa. Se vaan rasvoittaa helposti treenitaskun ym. Nämä namit ei tuntuneet kovin rasvaisilta, että sitä ongelmaa olisi. 

Näitä nameja ei käsittääkseni ole vielä myynnissä.

Näiden lisäksi oon käyttänyt ihan kissan kuivaraksuja (sopivan pieniä), välillä jotain liukanameja tai Frolickeja. Myös kaikki kuivaraksu näytteet on menneet nameina tai takin taskussa lenkkipalkkana. Välillä on sitten itse tehtyjä tonnikala nameja, jotka ei säily kuin sen kerran käytön ajan sekä lihapullaa, nakkia ja juustoa tms.


Kommentit

Luetuimmat:

Uudet tokon säännöt 2021

Päivitys 28.2.2021 Voimaan kevät/kesä 2021  ->1.1.22 alkaen?  - Virkussa luonnos uusista säännöistä (5.5) - Suomen muutosehdotukset  (13.4) -  FCI:n  Sääntömuutos ehdotusten mukaan kirjattu. Virallisia uusia sääntöjä ei ole vielä. Luin tokon sääntömuutoksista, ne tulisivat voimaan Suomessa vuonna 2021 keväällä tai kesällä.  Tällä hetkellä FCI:n säännöistä löytyy muutoksista tietoja, muttei valmiita sääntöjä. Suomessa on oma kansallinen alo-luokka. FCI:n sääntöjen class1 on avoin, class2 voittaja ja class3 erikoisvoittaja. Joten FCI:n sääntömuutoksella ne kohdistuvat avo-evl luokkiin ellei Suomessa päätetä muuttaa kansallisia sääntöjä, joita muutettiin aloonkin viimeksi 2015 sääntöjen muuttuessa. Suomen säännöt voi poiketa FCI:n säännöistä muissakin luokissa. Alustavat muutokset sinisellä. -  FCI:n esityksestä  luin muutoksista ja siinä oli piirrokset uusista liikkeistä.  (Linkistä löytyy pdf-tiedosto englanniksi.) - S...

Tee-se-itse pujottelukepit ja ohjurit

Kun useampaan kertaan on vinkannut koulutettaville niin ajattelin laittaa tännekin. Kuinka tehdä itse pujottelukepit tai hankkia sellaiset edullisesti? Agilityn viralliset pujottelukepit maksaa paljon ja harvemmalla on pihaa mihin mahtuu 12kpl metallirungollista keppiä. Kepit voi tehdä itse tai ostaa esimerkiksi metallipiikilliset kepit, jotka voi iskeä nurmeen tai pehmeään hiekkaan. Riippuen pujottelukeppien opetusmetodista pärjää alkuun 2-6 kepin määrälläkin tai sitten voi ottaa kepit mukaan jonnekin yleiselle nurmikolle, jos omaa pihaa ei löydy. Keppien opetus vaatii jonkin verran toistoja, joten jos kenttä ei ole vieressä tai keneltäkään tutulta ei saa keppejä lainaan niin hyvä vaihtoehto on hankkia ne itselle. Kotitreenissä ja muussa pitäisi muistaa samalla tapaa koiran lämmittely ja jäähdyttely. Esimerkiksi lenkin jälkeen tai lenkkeilee johonkin treenaamaan. Sääntöjen (2014) mukaan keppien välinen etäisyys on 60cm, paksuus 3-5cm ja korkeus 100-120cm. Treenikepit voi tietyst...

Pennun ja aloittelevan, tottelevaisuustreenejä video esimerkein

Pennun ja aloittelevan tokokouluttamisesta videoita ja teoriaa Tässä koottuna, mitä pentutreenejä on tehty. Numeroin helpottamaan lukemista, mutta vaikea määrittää mikä olisi tärkein. Pennut onneksi omaksuu monia asioita. Tokoon, rallyyn, koiraharrastukseen tai kotikoirankin kanssa kivaa puuhasteltavaa ja arjessa hyödyllisiä asioita. Paljon mahtuu tekemään myös kotona alkeita.  Videot on meidän Youtube Tollerwich2 - kanavalta ja muutamia linkkejä muidenkin videoihin, jotka olen kokenut hyödyllisinä. Youtuben meidän top tokotreenit listaus täällä  pennusta aikuiseksi (lisäys 19.3.2020).  Suosittelen myös menemään pentukurssille, tottelevaisuuden alkeisiin, arkitokoon, kilpailevaan tähtääviin tai muuhun, koska silloin saa koirahäiriössä ja treenitiloissa harjoitusta (Linkkejä alhaalla). Lisäksi pääsee tekemään kouluttajan silmien alla. Vierailkaa myös kilpailuissa, osallistuu match showhun (epävirallinen näyttely), tekee harjoituksia vieraassa paikassa, kaupan tai ko...

Hoopers lajin esteitä ja tee-se-itse hooppi 2021

Hoopers agilityn tyyppisestä lajista tuli esittelyä seuroille. Suomessa ei ole virallinen laji ja vasta viime vuonna törmäsin treeneihin siihen liittyen. Laji on virallinen usessa Eurooppalaisesas maassa: Iso-Britanniassa, Ranskassa, Ruotsissa, Saksassa, Belgiassa, Italiassa, Sveitsissä, Alankomaissa ja Tanskassa. Säännöissä pieniä eroja. Esteinä on hooppi, tynnyri (esim kevyt kankainen), 1m putki ja n. 1.5-2m (valkoinen) verkkoaita/ veräjä.  Koiraa ohjataan tietyn alueen sisältä, radasta riippuen merkitty mihin asti ohjaaja saa liikkua 3-16m2. Radalla on esteitä 10-25. Estevälit 5-14m. Kilpailukenttä on samankokoinen kuin agikisoissa, mutta treeneissä voi olla pienikin tila. Koiran ohjaus suullisin käskyin ja ohjauksin. Laji sopii monenlaiselle koiralle, ei ole liian rankka fyysisesti.  Kaarien "hoop" tekemisestä löytyi ohje  ja video alla .  UK:n säännöissä  korkeus 91-96cm,  leveys 86-91cm,  tukijalka maahan molemmille puolille 30-35cm.  ylö...