Siirry pääsisältöön

Tekniikkaohjauksia ja rokotuksilla

Ke työpäivän aamuna aloitettiin taas 2 by 2 keppitreeneillä Gavan kanssa. Sama etäisyys/kuja kuin aiemmin kepeillä noin 5-10cm ja neljä keppiä. Viime treeni sujui tosi huonosti, tämä paremmin. Mistä tahansa kulmasta oikealta puolelta lähettäen jopa vaikein mahdollinen kulma sujui. Mutta vasemmalta puolelta meinasi hakea vain toista keppiparia. Tehtiin sitten ihan suoraa linjaa ja sitten kulmaa vaikeuttaen. Vika sujui noin klo 15 lähetyksestä. Ja näissä saattoi olla joku väärä mukana. Tuota puolta siis vielä! Kertasin 2x2 ohjetta ja kun neljä on suorana tulee vielä kolmas pari eli 6 keppiä. Vasta pitkillä kepeillä tuli eniten niitä vauhdista sisääntuloja, mitä on vähän tehty jo. Hitaasti edistytään, mutta oikeilla poluilla liikutaan. :)


AST:n agilitykentälle hurautettiin käymään töiden jälkeen. Jäi taas "läksyjä" opeteltavaksi. Ei niitä kerrassa opita, mutta tuleepahan edistystä.

Mentiin lämppälenkki skeittiramppien lähellä. Käytiin leikkimässä lähellä. Gava tarjosi siinä seurausta sen sijaan, että olisi pitänyt niin tarkkailla skeittareita. Sitten lopussa tehtiin myös maahanmenon tarjoamista. Ekalla kertaa ei tajunnut heti ja oli vähän hätäilemässä, jos lähdettäisiin pois. Sitten keskittyi hyvin tekemään maahanmenoja (kyykyssä odotin). Kun makasi hyvin pääsi leikkimään. Välillä odotin, että ehtii vilkaista myös skeittaajia.

Muuri: kerrattiin paristi maxina oleva. Muisti heti ekalla miten hypätään. Ei tullut mieleen tehdä käännöksiä tai takaakiertoja, josko niitä seuraavalla kerralla. Nyt kun oli eka kerta, kun hyppää maximuurin oikein heti ekalla kerralla (viime kerralle sen oikea hyppäämistapa opeteltiin).

Videolle kuvasin seuraavat treenit, alla pienet selostukset. Olipa hyvä taas itse katsoa mitä siellä tapahtuikaan.


Päällejuoksu: ekalla kertaa pelkkä hyppy viistosti. Tuli sen ohi. Otin jo aiemmin vedon mukaan. Täytyy muistaa myös se katse laskeutusmispaikkaan, kun ei ollut ketään muistuttamassa unohtui helposti! Tehtiin myös yhden hypyn kautta tai kahden. Paras suoritus, kun tein vetoa heti kun laskeutui hypyltä ja oli suoralinja Gavaan eli olin riittävän ajoissa. Näihin pitää kyllä panostaa, kun Ruutin kanssa välttelin aina päällejuoksuja ja, kun ne sujuu ton pitäisi olla helpottava ohjaus.

Saksalainen: näitä tehtiin kahteen kohtaan. Sain lopuksi sujumaan muutaman esteen kanssa. Näissäkin näki, että Gava olisi helposti tullut myös ohi hypystä, mutta kiltisti hyppäsi osan viime tingassa riman yli. Osassa olin liian lähellä ja jäin jalkoiin melkein, osassa hyvä. Ruutin kanssa nämä oli aika hienoja, siihen tähdätään!

Ruuti teki kaukoja: nyt sujui maasta istuminen. Seisominen ei taas kaikilla kerroilla. Mutta taas istumasta seisominen oli super vaikeeta. Tuli useita tuplakäskyjä. Seisomisessa mulla on vaihdellut sei tai seiso, useammin ehkä sei. Täytyy testata sujuuko sillä yhtään paremmin.

- o - o - o -

Gavan kanssa rokotuksille Remediumiin "häppäriaikaan". Otettiin molemmat 1v rokotukset. Rabies voimassa sen 3v ja kennelystä 1v. Gava ei edes huomannut piikkiä. Ihmetteli vaan miksi ell namien syönnin ohessa pitää sen niskasta kiinni. Hintaa kertyi 57e. Ruutin otin mukaan sisälle, kun oli aurinkoinen päivä. Ruuti oli huojentunut, kun selvisi noin helpolla.

Huomenna lähdetään mökille jee! Myös porukoiden, Kerttu tollerin ja kaveripariskunnan kera.

Kommentit

Luetuimmat:

Uudet tokon säännöt 2021

Päivitys 28.2.2021 Voimaan kevät/kesä 2021  ->1.1.22 alkaen?  - Virkussa luonnos uusista säännöistä (5.5) - Suomen muutosehdotukset  (13.4) -  FCI:n  Sääntömuutos ehdotusten mukaan kirjattu. Virallisia uusia sääntöjä ei ole vielä. Luin tokon sääntömuutoksista, ne tulisivat voimaan Suomessa vuonna 2021 keväällä tai kesällä.  Tällä hetkellä FCI:n säännöistä löytyy muutoksista tietoja, muttei valmiita sääntöjä. Suomessa on oma kansallinen alo-luokka. FCI:n sääntöjen class1 on avoin, class2 voittaja ja class3 erikoisvoittaja. Joten FCI:n sääntömuutoksella ne kohdistuvat avo-evl luokkiin ellei Suomessa päätetä muuttaa kansallisia sääntöjä, joita muutettiin aloonkin viimeksi 2015 sääntöjen muuttuessa. Suomen säännöt voi poiketa FCI:n säännöistä muissakin luokissa. Alustavat muutokset sinisellä. -  FCI:n esityksestä  luin muutoksista ja siinä oli piirrokset uusista liikkeistä.  (Linkistä löytyy pdf-tiedosto englanniksi.) - S...

Tee-se-itse pujottelukepit ja ohjurit

Kun useampaan kertaan on vinkannut koulutettaville niin ajattelin laittaa tännekin. Kuinka tehdä itse pujottelukepit tai hankkia sellaiset edullisesti? Agilityn viralliset pujottelukepit maksaa paljon ja harvemmalla on pihaa mihin mahtuu 12kpl metallirungollista keppiä. Kepit voi tehdä itse tai ostaa esimerkiksi metallipiikilliset kepit, jotka voi iskeä nurmeen tai pehmeään hiekkaan. Riippuen pujottelukeppien opetusmetodista pärjää alkuun 2-6 kepin määrälläkin tai sitten voi ottaa kepit mukaan jonnekin yleiselle nurmikolle, jos omaa pihaa ei löydy. Keppien opetus vaatii jonkin verran toistoja, joten jos kenttä ei ole vieressä tai keneltäkään tutulta ei saa keppejä lainaan niin hyvä vaihtoehto on hankkia ne itselle. Kotitreenissä ja muussa pitäisi muistaa samalla tapaa koiran lämmittely ja jäähdyttely. Esimerkiksi lenkin jälkeen tai lenkkeilee johonkin treenaamaan. Sääntöjen (2014) mukaan keppien välinen etäisyys on 60cm, paksuus 3-5cm ja korkeus 100-120cm. Treenikepit voi tietyst...

Pennun ja aloittelevan, tottelevaisuustreenejä video esimerkein

Pennun ja aloittelevan tokokouluttamisesta videoita ja teoriaa Tässä koottuna, mitä pentutreenejä on tehty. Numeroin helpottamaan lukemista, mutta vaikea määrittää mikä olisi tärkein. Pennut onneksi omaksuu monia asioita. Tokoon, rallyyn, koiraharrastukseen tai kotikoirankin kanssa kivaa puuhasteltavaa ja arjessa hyödyllisiä asioita. Paljon mahtuu tekemään myös kotona alkeita.  Videot on meidän Youtube Tollerwich2 - kanavalta ja muutamia linkkejä muidenkin videoihin, jotka olen kokenut hyödyllisinä. Youtuben meidän top tokotreenit listaus täällä  pennusta aikuiseksi (lisäys 19.3.2020).  Suosittelen myös menemään pentukurssille, tottelevaisuuden alkeisiin, arkitokoon, kilpailevaan tähtääviin tai muuhun, koska silloin saa koirahäiriössä ja treenitiloissa harjoitusta (Linkkejä alhaalla). Lisäksi pääsee tekemään kouluttajan silmien alla. Vierailkaa myös kilpailuissa, osallistuu match showhun (epävirallinen näyttely), tekee harjoituksia vieraassa paikassa, kaupan tai ko...

Hoopers lajin esteitä ja tee-se-itse hooppi 2021

Hoopers agilityn tyyppisestä lajista tuli esittelyä seuroille. Suomessa ei ole virallinen laji ja vasta viime vuonna törmäsin treeneihin siihen liittyen. Laji on virallinen usessa Eurooppalaisesas maassa: Iso-Britanniassa, Ranskassa, Ruotsissa, Saksassa, Belgiassa, Italiassa, Sveitsissä, Alankomaissa ja Tanskassa. Säännöissä pieniä eroja. Esteinä on hooppi, tynnyri (esim kevyt kankainen), 1m putki ja n. 1.5-2m (valkoinen) verkkoaita/ veräjä.  Koiraa ohjataan tietyn alueen sisältä, radasta riippuen merkitty mihin asti ohjaaja saa liikkua 3-16m2. Radalla on esteitä 10-25. Estevälit 5-14m. Kilpailukenttä on samankokoinen kuin agikisoissa, mutta treeneissä voi olla pienikin tila. Koiran ohjaus suullisin käskyin ja ohjauksin. Laji sopii monenlaiselle koiralle, ei ole liian rankka fyysisesti.  Kaarien "hoop" tekemisestä löytyi ohje  ja video alla .  UK:n säännöissä  korkeus 91-96cm,  leveys 86-91cm,  tukijalka maahan molemmille puolille 30-35cm.  ylö...