Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

30.6.2015

Pentukuvausta, tokoa ja paimennusta

Sunnuntai aamupäivällä tavattiin Shanti ja aussie tytöt Dracu ja Wicca sekä Ria ja aussiet, joista toinen Shantin 8-9vk vanha tuontipentu. :) ensin paapottiin pentua ja vähän kuvailtiin. Sitten tokoa. Oli toppikeli!


Gava, paikalla makuu: ensin 30sek kohdalla palkka. Sitten seuraava 2min jälkeen. Gava meni lonkalle ja oli aika läkähtynyt. Välillä katseli Wiccaa. 

Ruutin kanssa aloitettiin 
- ruutu: ruoho oli pitkää ja katsoin että näkyy noin 5cm merkeistä. Ruuti oli rinteeltä nähnyt kyllä ruudun paikan. Merkille juoksi melkein eri puolelta kiertäen (ei nähnyt aiemmin). Ja ruutuun jäi vasempaan etukulmaan. Kun käskin korjaamaan lähti ruudusta. Myöhemmin eksyi takaisin oikeaan kohtaan ja minä tyhmä taisin palkata tämän "korjauksen korjaus ruudun". Olis pitänyt ottaa uudestaan kokonaan oikein menevä.

- ohjattu rinteelle, jätin kohtiin mistä kapula vähän näkyisi. Haki oikein oikean. Muut ei näkyneet niin hyvin nurmesta. Vauhtipalautus. 

- jääviä: nyt ei osannut seistä. Voi elämä näiden kanssa, Ruutin aivojen kiintiö on selvästi kaksi sujuvaa jäävää.. Ikuista tappelua. 

- seurausta vähän loppuun. Oli ihan hyvää ja hiljaistakin. Ekoissa liikeelle lähdöissä tais tulla pieni ääni. Oli kuuma ja Ruuti teki siihen nähden töitä tosi hyvin.  Löytyi intoa, kun on saanut treenata vaan vähän. 

Gavalle lupa tulla puun varjosta hommiin. Pitkästä aikaa tokoilua sen kanssa. Tehtiin pari liikettä putkeen kisamaisesti. Eipä se iloista tyttöä haitannut. 

- Seuraus: tehtiin L-kaavio sisältäen nopean perusasennon pysähdyksessä, hyvä juoksu, ok vasen käännös ja asemne super. Ei kiinnostanut Shantin treenailut lähellä. Sai vähän hyppiä välissä ja seuraava. 

- luoksetulo ehkä 10-15m matkalta. Taukoa kun ollut. Tosi pätevä eteen istuminen ja vapautin siitä. Erikseen pitää muistaa myös tehdä käskystä sivulletuloja, jotka unohtuu. 

- liikkeestä maahan: Gava ei ollut varma pitikö seistä tai istua (asento välistä) :D piti sitten avittaa ja sitten onnistui ilmankin apua. Ollaan tehty nyt taas enemmän seisomisia. Maahanmenosta nami ja sitten leikittiin lopuksi.

- ruutu: läheltä koska alusta näkyi ihan läheltä vasta. Vähän juoksi välillä kiertoreittiä tai joutui hetken etsiä alustaa. Mehän ollaankin lähinnä hiekalla tehty ruutua :0 kisoissa nyt ei pitäisi noin pitkä ruoho olla, mutta lyhyemmälläkin heinällä näyttää erilaiselta. Tehtiin kaikki alustan kanssa. Lähti hyvin kyllä ruutuun asti, ekalla kävi kulmamerkkejen luona.

- KUVAT pentu ymIltapäiväksi Siuntioon paimentamaan Päiville Veeran ja Dot aussien kanssa. Kuvia tuli tuollakin otettua ja Päivi otti myös Gavasta, kiitos!
Gava toisena pyöröaitaukseen, jota oli vähän isonnettu. Lampaat pysyivät vähän paremmin mun mukana ja Gavakin teki niin paljon paremmin kuin muutamia viikokkoja sitten ekaa kertaa Päivillä. Pärjäsin molemmat kerrat yksin, Gava totteli suurimman osan käskyistä, teki kiltisti maahanmenot ja totteli tulla pois "riittää" sanalla. Ekalla kerralla tehtiin flankin suuntia, kuljettamista muutamaa metriä. Uskalti mennä hyvin lampaiden ja aidan välistä. Ekat flankit oli hienoja, hyvä etäisyys ja katse eteen. Sitten vähän lintsasi ja tuli välillä vähän lähemmäs. Ei kertaakaan saanut oikeaan aikaan siitä huomautusta. Kuitenkin hyviä verrattuna mitä ne on aiemmin ollut.


Toisella kierroksella testattiin uutena juttuna olikohan se nimeltään ajoa. Missä mentiin kolmio muodostelmaan. Gava maahan ja itse karkasin lampailta. Walk on käskyllä kohti lampaita. Vähän meinas lopussa lähteä aavistuksen vinoon, kun lampaat läheni. Koitin vikalla pysäyttää sitä ennen ja jätettiin sellaiseen onnistuneeseen. Ehkä kerran tällä tai ekalla kierroksella Gava pääsi lähelle lampaita sillä ilmeellä, että olisi voinut huomauttaa niitä. 

Näyttipä Gava huvittavalta, kun se nosti selkäkarvat pystyyn toiselle koiralle niin harvat hapsut enään! Annoin aamulla biotiini fortea ja lohiöljyä on saanut. Turkki tuntuu tosi kuivaltakin. Nyt sunnuntaina näyttely ja karvat melkein tippuneet.

- KUVAT paimennusMaanantai iltana taas paimentamaan. Siuntioon Lillgårdiin Virpin luotettuun ohjaukseen. Vähän tiukka paimennusputki tässä. Nähtiin yllätykseksi myös ekaa kertaa Marian (Mithrandir) tuonti uros Benji. Oli sitten kaikki ulkomaan tuonnit Virpin paimennuksessa, kun Maicokin oli. :D poseerausta vaikeutti se, kun lampaat jäi sivuun. 

Gavan kanssa toka vikana ja ehdin katsoa muita. Oli myös paljon treenaajia. Molemmat kierrokset pienemmässä aitauksessa. 

Tehtiin tällä kertaa ekaa kertaa myös hakukaaria. Gava maahan ja Virpi jäi lampaille. Tuli pois Gavan luo lampailta ja käskin Gavan mukaan kauemmas lampaista. Kerran yritti karata lampaille. Siellä maahan. Ensin helpompi vasen eli comebye. Kävelin sivusta keppi osoittaen vasemmalle Gavan pään edessä ja flankin käskysana. Heti kun lähti niin menen suorinta tietä lampaille ja lähden peruuttamaan. Koira lampaiden takana maahan. Tuntui aika jännältä, mutta videolta katsottuna ne sujui suhteellisen hyvin. Tehtiin myös oikea, jonne tuli laaja kaari, kun G kurkkasi yhteen ämpäriin. Toinen mahdollisuus näissä on ennen flankin suuntaa lakaista maata välissä ja kun koira menee poispäin lupa flankille. 

Kuljettamisessa Gava lähtee sen takia mielummin kiertämään kuin pysyy takana, kun jännittää vähän siellä. Lampaiden liikkuessa ja itse juostessa on itsevarmempi. Tätä treenattiin viemällä lampaat aitaan. Häntä oli niin koukkuna ja koko koira niin viritettynä. Kun vähän rentoutui niin lakaisin maata kepillä, pari askelta kohti ja käsky pois. Sieltä sitten lupa kiertää ja hakea lampaat. Itse vien heti lampaat pois aidalta. 


Sunnuntaina Gava totteli suurimman osan mun käskyistä, mutta nyt tuntui holtittomalta. Välillä pari käskyä maahan tai lähti kiertämään lampaita vaikka näytin vastaan kepillä. 

Tuhma Gava ennen toista kierrosta auton takaluukun ollessa vähän raollaan, että ilma kiertää oli pureskellut veräjän muovipalloja, jotka on sen yläreunassa. Oli selvästi turhautunut kun ei pääse. Täytyy ehkä pitää luukku kiinni tai ei kohti lampaita eli auto peruutettuna. Ja avaa sitten ikkunoita. Eka mitä Gava kunnolla tuhoaa. Ruuti ois voinut sanoa pari sanaa sille. 

Sunnuntaina näyttely niin ehkä olisi aika taas kerrata parit näyttelymoovit!

- KUVAT paimennus LillgårdRiviin järjesty!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!