Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

12.6.2015

Kenraalitokot!

Perjantai iltana nähtiin Malmilla Tainaa ja 1v Mozart bc:tä pitkästä aikaa tokotreenien merkeissä. Ei olis hirväesti innostanut täyden työviikon jälkeen, mutta kun treenaamaan lähtee niin väsymys unohtuu ja hauskaakin oli. Sain suunniteltua etukäteen, mitä tehdään. Mentiin uudelle kentälle. Huomenna on Ruutilla HKI Sahaajankadulla tokokoe (Harri Laisi) ja siihen nämä oli kenraaliharkat.

Paikka istuminen: Ruutin kanssa. Vieressä Moz makasi. Olin 30s piilossa ja tulin välipalkkaamaan. Sitten olin loppu ajan siihen 2min asti piilossa.


Ruuti:  (liikkuroituna liikkeet)

- ruutu: tehtiin kehätarkki ja siirtymä. Alkuun käveli sivulla ja pälyili eteen mihin ollaan menossa. Palkkasin, kun vilkaisi mua. Sitten vähän pyörittiin lähetyspaikan lähellä, kunnes alkoi seurata hyvin ja pitää kontaktia. Merkki ok. Vino tosin ruudun suuntaan. Ruutuun juoksi hiljaa. Jäi lähelle ruutu nauhaa, käskin korjaamaan ja otin sitten uusiksi. Nyt meni riittävän kauas. Ei tajunnut tumman ruskeaa kosketusalustaa ruudussa. Käskin maahan ja oikealle käännyttyä menin palkkaamaan namilla ja vapautin.

- luoksetulo:  tässä liikkuri heitti pallon. Pallo tuli vasta seisottua ja mun luvalla. Mutta hienosti pysähtyi silti. Vähän kuiluili taakse niin hyvä tehdä yksi tällainen ennen koetta :D

- kaukot: tehtiin tähän liikkurin käsien nosteluhäiriö. Ruuti monesti totteli niitä käsimerkkejä! Vasta, kun olin liikkurin rinnalla niin keskittyi katsomaan mua. Sitten menin kauemmas. Vika oli istu, maahan ja kävelin sivulle palkkaamaan.

- seurausta ihan ministi niin, että lähdettiin liikkeelle ja sitten parin askeleen jälkeen palkka. Molemmat kerrat hiljaisia liikkeelle lähtöjä. Eka ilman käskyä ja toinen käskyn kanssa. Sivulla saattoi tulla pientä vinkumista.


Itse kuvasin nämä

Gavan kanssa toka vikana. Katsoi autosta muiden treenausta myös ja keräsi intoa.

- Ruutu; tätä tehtiin noin viikko sitten myös. Testasin ekan n. 10m päästä ja alusta tumman ruskea oli viety jo aiemmin. Nuuskaisi mennessä edestä narua ja sitten jatkoi matkaa alustalle. Seuraavissa vuorottelin alustalla ja ilman. Ilman alustaa juoksi suoraan keskelle ja huusin oikeassa kohtaa jes ja vikalla huusin top ja heti pysähdyttyä palkka. Jes huudettua palkka lensi heti. Hyvin haki riittävän perälle. Nyt ei ollut ihmeissään, että missä se alusta on. Lähetin osan vain pitäen rinnasta kiinni ja irrottamalla. Osan sivulta. Jossakin oli epävarma saako lähteä käskyllä ja saattoi nytkähtää ja sitten lähteä. Tehtiin eka liikkuroituna, jolloin nykähti myös "käsky"stä.

- Seuraus: otettiin pätkä videolle ja se sujui niin hyvin ettei lähdetty hinkkaamaan. Just sellaista kuin tahdon! Kuvaajalla kävi moka ja sensuroi mun pään kuvasta :D Iphonen kameran linssi on niin reunassa puhelinta pidellessä.




- Luoksetulon stoppi: Päätin ottaa pitkästä aikaa. Kenttä oli vasta lanattu ja näki hyvin miten jarruttaa. Tehtiin pidemmältä matkaa merkin kierto. Ekoissa liikuin myös Gavan tullessa kohti poispäin. Eka vauhtina eli heitin lelun ja huusin "kii" (leluun kiinni). Toisella juoksin poispäin ja käännyinkin kohden kun saavutti lähemmäs mua ja käsimerkin + pallokäden kanssa "top".  Sitten tehtiin läpijuoksu missä seisoin vain "kisamaisesti" kohden. Seuraava saman tyylisesti ja nyt tulikin käsimerkki + top kun Gava oli noin 8-10m päässä musta. Ja niin hieno napakka seisominen! vau! Just tollaisia! Siihen oli pakko jättää. Oli se ekakin hyvä, mutta kovemmasta vauhdista valui enemmän ja ehkä teki kaksi jarrutusta. Nyt oli lukkojarrutus. Ehkä pieni tauko näiden treenaamisessa tekee hyvää. Ja helpottaa, kun Gava ei ole enään niin hontelo kuin nuorempana.

Lopuksi käytiin lenkki urheilupuiston ympäri. Gavalle hyvää harjoitusta, kun välillä sitä jännitti juoksevat lapset. Mutta "miehet" ei ollut moksiskaan. Ja Ruuti ihme kyllä tykkää Mozista.

Ja tokossa aina vaan, kun aikaa kuluu lisää niin Gavan kanssa on yhä kivempi tehdä. Ruutin kanssa mentiin jo paljon aiemmin kisoihin ja kyllä Gavakin yltäis jo sille tasolle. Mutta tahdon, että voidaan tavoitella hyviä pisteitä ja aika varmasti osaisi niin. Tällä hetkellä nykyisen alon liikkeistä liikkeestä seiso ja hypyn seisomaan pysähdys vähän epävarmoja. Uuteen aloon taas kaksi kaukoasentoa ja kapulan pito 5s.

KUVAT

Mozart 1v


Paimennuksia oon buukannut nyt ahkerasti la 13.6 (Päivi, Siuntio), ma 15.6 (Virpi, Lillgård, Siuntio), ma 22.6 (Virpi, Lillgård), pe 26.6 (Kristiina, Primal Sense), ma 13.7 (Virpi, Lillgård).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!