Siirry pääsisältöön

Kysymyksiä- haaste Liebster Award

Kiitos Valkoiset paimenet haasteesta!
http://valkoisetpaimenet.blogspot.fi/2015/09/11-kysymysta-bloggaajille-libster-award.html
Kyseessä on Liebster award, jonka ideana on saada näkyvyyttä uusille ja tuoreille blogeille, joilla on alle 200 seuraajaa. Haaste kulkee siis bloggaajalta toiselle.




Säännöt:1. Kiitä sinut nimennyttä bloggaajaa ja linkitä hänen bloginsa.
2. Vastaa sinut nimenneen bloggaajan 11 kysymykseen.
3. Nimeä ja linkkaa 11 Libster Awardin ansaitsevaa blogia, joilla on alle 200 seuraajaa.
4. Keksi 11 uutta kysymystä nimetyille.

Haastan seuraavat blogit:
- Jekku 
http://aussiejekkuja.blogspot.fi
team Zirotami
http://zirotami.blogspot.com/

11 kysymystä haastetuille
1. Mistä koiraharrastuksesi alkoi? 
2. Mikä on paras harrastus/kisa saavutus, mikä on jäänyt mieleen?
3. Oletko haaveillut jostakin toisesta rodusta? Tai mietinyt rodun vaihtoa?
4. Onko jotain mitä olisit tehnyt toisin koirasi/iesi kanssa?
5. Mikä on parasta koiraharrastuksissa?
6. Mikä/ minkälainen on ollut tilanne, milloin olet ollut heittämässä hanskat tiskiin lajin kanssa, mutta sisuuntunut sen jälkeen? Tai olet miettinyt tuleeko tämä koskaan onnistumaan.
7. Jos saisit vaihtaa yhteen piirteen koirastasi, mikä se olisi ja miksi?
8. Linkitä joku kiva koiraharrastukseen littyvä video youtubesta, mitä suosittelisit kaverille tai ottaisit itse oppia. Kerro siitä parilla sanalla. 
9. Onko joku suosikki/pidetty koirakuvaaja, jonka kuvia katselet blogista tai galleriasta tai joka ottanut kilpailuissa kuvia? Laita linkki. Voit laittaa useammankin. 
10. Mitkä ovat loppuvuoden tavoitteesi?
11. Mikä on haaveesi/tavoitteesi saavuttaa joskus koiraharrastuksessa? 


Meille esitetyt:

1.Mistä koiraharrastuksenne/-elämäntapanne alkoi?
Rasmus tolleri tuli mulle koiraksi, jonka kanssa voin lenkkeillä ja tarkoitus oli peruskouluttaa. Vili oli niin vahvasti "äidin koira". 

2.Miten kiinnostuitte omista lajeistainne ?
Yhteistyö Rasmuksen kanssa sujui niin äkkiä huomasin, että otin vastaan tokokurssilla alokasluokan kisojen säännötkin. Agilityyn tutustuttiin tollerileirilä vuoden iässä ja oli sitäkin päästävä koittamaan uudestaan. Aluksi kierrettiin enemmän mätsäreita, mutta kyllästyin siihen ettei omaan pärjäämiseen voi vaikuttaa. Hakua halusin aikoinaan koittaa, kun oli niin sosiaalinen ja ihmisistä pitävä koira. 

3. Mikä koiran omistamisessa on surkeinta ja mikä parasta?
Parasta on se, että ne ovat aina iloisia nähdessään ja tekevät parhaansa. Surkeinta on ehkä jotkut sairastelut tai ongelmakäytös. 

4. Onko teillä joku koiraihminen, kouluttaja tai muu esikuva koiramaailmassa?
Lajeissa ehkä niiden huiput. Ulkomaan nimistä agilityn puolelta tulee mieleen Silvia Trkman. 

5. Mikä kauhein omakohtainen hetki koiriin liittyen? Entä paras?
Ehkä kauheimmat on ollut, kun on ollut huolissaan terveydestä. Esimerkiksi edesmennyt terrieri oli kerran kuolla, kun kurkku turposi. 

6. Mitä lajia haluaisitte vielä kokeilla?
Hmm.. Itsehän olen ehtinyt aika montaa kokeilla :D kisaamista en ole kokeillut haussa, se haaveena tai tavoitteena. Ei tule nyt mieleen mitä muuta lajia

7. Mikä on ohjaajana sinussa huonointa?
Tokossa katselen helposti liikaa koiraa, vaikka siitä on monet kerrat sanottu. Agilityssa, ehkä takaraivoon jäänyt Ruutille hankalat kohdat ja ne helposti vaikuttaa omaan liikkumiseen. Joskus ehkä tulee palkattua myös huonompia suorituksia tai palkannut vahingossa isomman liikkeen korjatun kokonaisuuden. 

8. Entä parasta?
Olen positiivinen ja iloinen. Tykkään samanhenkisistä treenaajista. Välillä treeni-innostusta on liikaakin ja meinaa jäädä muu elämä kakkoseksi. 

9. Kuinka löysit oman koirarotusi?
Tolleri tuli ensin ja on sekin rotu ihana. Bc tuli, kun haaveilin vauhdikkaammasta ja sitä sain. En kuitenkaan sulje pois muita rotuja, vaikka nämä molemmat ovatkin ihania. 

10. Onko joku rotu josta haaveilet?
Aiemmin mietin aussieta. Välillä miettinyt jos olisi joku ei harrastuskoira rotu rinnalla, kuten saluki tms mutta ei varmaan koskaan tule olemaan. Joku muu paimen, kuten kelpie tms voisi myös. Varteenotettava vaihtoehto on tollerinarttu, jostakin kivasta suvusta. 

11.Mitkä ovat tämän hetkiset kisa/arki/koti/koulutus tms tavoitteet koirasi/koiriesi kanssa?
Ruutilla on tavoitteena mennä nyt uusilla säännöillä evl:n. Rasmus tai Ruuti rally-tokon voittajaan. Tällä hetkellä ei tosin oikein motivaatiota lajiin. 
Gavalla seuraavana tokossa avo, katsoo milloin näyttäisi valmiilta nyt talvi/kevät. Agilityssa kisaamaan ens vuonna, kun kepit ja A kunnossa. Haku ja paimennuskisohin, ehkä joskus ajankanssa. Kummassakaan en ole itse kisannut. 

Kommentit

Luetuimmat:

Pennun ja aloittelevan, tottelevaisuustreenejä video esimerkein

Pennun ja aloittelevan tokokouluttamisesta videoita ja teoriaa Tässä koottuna, mitä pentutreenejä on tehty. Numeroin helpottamaan lukemista, mutta vaikea määrittää mikä olisi tärkein. Pennut onneksi omaksuu monia asioita. Tokoon, rallyyn, koiraharrastukseen tai kotikoirankin kanssa kivaa puuhasteltavaa ja arjessa hyödyllisiä asioita. Paljon mahtuu tekemään myös kotona alkeita.  Videot on meidän Youtube Tollerwich2 - kanavalta ja muutamia linkkejä muidenkin videoihin, jotka olen kokenut hyödyllisinä. Youtuben meidän top tokotreenit listaus täällä  pennusta aikuiseksi (lisäys 19.3.2020).  Suosittelen myös menemään pentukurssille, tottelevaisuuden alkeisiin, arkitokoon, kilpailevaan tähtääviin tai muuhun, koska silloin saa koirahäiriössä ja treenitiloissa harjoitusta (Linkkejä alhaalla). Lisäksi pääsee tekemään kouluttajan silmien alla. Vierailkaa myös kilpailuissa, osallistuu match showhun (epävirallinen näyttely), tekee harjoituksia vieraassa paikassa, kaupan tai ko...

Uudet tokon säännöt 2021

Päivitys 28.2.2021 Voimaan kevät/kesä 2021  ->1.1.22 alkaen?  - Virkussa luonnos uusista säännöistä (5.5) - Suomen muutosehdotukset  (13.4) -  FCI:n  Sääntömuutos ehdotusten mukaan kirjattu. Virallisia uusia sääntöjä ei ole vielä. Luin tokon sääntömuutoksista, ne tulisivat voimaan Suomessa vuonna 2021 keväällä tai kesällä.  Tällä hetkellä FCI:n säännöistä löytyy muutoksista tietoja, muttei valmiita sääntöjä. Suomessa on oma kansallinen alo-luokka. FCI:n sääntöjen class1 on avoin, class2 voittaja ja class3 erikoisvoittaja. Joten FCI:n sääntömuutoksella ne kohdistuvat avo-evl luokkiin ellei Suomessa päätetä muuttaa kansallisia sääntöjä, joita muutettiin aloonkin viimeksi 2015 sääntöjen muuttuessa. Suomen säännöt voi poiketa FCI:n säännöistä muissakin luokissa. Alustavat muutokset sinisellä. -  FCI:n esityksestä  luin muutoksista ja siinä oli piirrokset uusista liikkeistä.  (Linkistä löytyy pdf-tiedosto englanniksi.) - S...

Agilityn alkeet videoin: nuoren koiran opetus

Alkeistreenejä nuorelle koiralle tai pennulle. Gavan pentuajalta vuodelta 2014-2015 ja muita harjoituksia. Lisäksi Novan alkeistreenejä, käännöskäsky harkat 17-18 ja suullisia käskyjä -19 .  - päivitetty 21.3.2020  Kotona harjoiteltiin laatikkolle 2on-2off ja puiden kiertoa itsenäiseksi. Nova harjoitteli irtoamista ja käännöskäskyjä lisäksi.  Hyppyihin tuli lisää korkeutta vasta lähempänä vuoden ikää, mutta ne on lähinnä koiran osaamistasosta riippuvaisia. Mielestäni, jos koiralla on vielä täysityö keskittyä noudattamaan ja hoksaamaan, mitä asiaa haetaan treeneissä, ei sen tarvitse samanaikaisesti myös keskittyä hyppäämiseen. Nämä kaikki harjoitukset, "pentutreenit" voi yhtä hyvin tehdä aikuisen koiran kanssa matalilla korkeuksilla, jos se aloittelee lajia.  Naksuttimen sijaan voi käyttää myös naksutinsanaa esim "jes", "zip"... Hyppy etupalkalla : Jos koira ei meinaa tarjota (tai kun hoksaa näillä idean voidaan koittaa tarjoamista), voidaan jättää ...

Hoopers lajin esteitä ja tee-se-itse hooppi 2021

Hoopers agilityn tyyppisestä lajista tuli esittelyä seuroille. Suomessa ei ole virallinen laji ja vasta viime vuonna törmäsin treeneihin siihen liittyen. Laji on virallinen usessa Eurooppalaisesas maassa: Iso-Britanniassa, Ranskassa, Ruotsissa, Saksassa, Belgiassa, Italiassa, Sveitsissä, Alankomaissa ja Tanskassa. Säännöissä pieniä eroja. Esteinä on hooppi, tynnyri (esim kevyt kankainen), 1m putki ja n. 1.5-2m (valkoinen) verkkoaita/ veräjä.  Koiraa ohjataan tietyn alueen sisältä, radasta riippuen merkitty mihin asti ohjaaja saa liikkua 3-16m2. Radalla on esteitä 10-25. Estevälit 5-14m. Kilpailukenttä on samankokoinen kuin agikisoissa, mutta treeneissä voi olla pienikin tila. Koiran ohjaus suullisin käskyin ja ohjauksin. Laji sopii monenlaiselle koiralle, ei ole liian rankka fyysisesti.  Kaarien "hoop" tekemisestä löytyi ohje  ja video alla .  UK:n säännöissä  korkeus 91-96cm,  leveys 86-91cm,  tukijalka maahan molemmille puolille 30-35cm.  ylö...