Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

21.9.2015

Paimennusta ja käsitöitä

PAIMENNUS ma Siuntio

Virpin opissa. :) aloitettiin pienellä laitumella. Nyt tehtiin ennen lampaille pääsemistä kaksi luopumista "riittää" käskyllä. Ennen ataukseen menoa ja sen jälkeen. Sitten lähetin hakemaan lampaat jämäkästi. Koiran viereen joka maassa ja kopautin äänekkäästi kepin omaan kenkään ja rauhallinen flankki käsky. Gava oli kivasti kuulolla ja pysyi rauhallisena. Pystyin antaa myös liinan vain roikkua perässä ekaa kertaa. Ajamisetkin onnistui menemään riittävän rauhallisesti ilman liinaan tukeutumista. 

Ulkokaaren flankki: Itse terävässä kulmassa taka vasemmalla/oikealla. Kutsuluokse "Gava", sitten flankki käsky, ja ennen kuin oikoo "lie down" ja siitä äkkiä "walk on". Eli pysähtyskäskyn pitää tulla, ennen kuin koira itse lähtee kohti lampaita. Ja alkuun se flankki on tosi lyhyt. Palkinnoksi hyvästä pääsee taas ajamaan.

Näitä tehtiin alkuun pienellä laitumella ja sitten isolla. Isolla tuli yllätyksenä sivuttaisetäisyys mitä tarvitsen myös. Niin oli vähän vaikeampaa, kun en ollut niin terävässä kulmassa lampaita kohden. Välillä lähti kutsusta vähän lampaita kohden, jolloin heti maahan. 

Isolla laitumella testattiin myös hakukaaria. Paikaltaan lähetyksessä Gava jää vähän liikaa silmään kiinni, paras on lähettää suoraan liikkeestä tai tosi nopeasti pysähdyksestä. Teki taas ekalla sen, kun sai liian tiukasti lähestyttyä lampaat liikkeelle, sitten vasta kiersi ne hakemaan. Silloin myös helpompaa, jos lampaat liikkuu. Kerran teki liian tiukan flankin ja jakoi lampaat. Oli nätisti tuollaisissakin tilanteissa. Kun kisoissa pitää heti alkujaan väljästi kiertää taakse, ei saa alussa mennä kohti. Gava osasi ajaa myös 1-2m päässä rauhallisesti. 

Lampaat pysyi hyvin hanskassa ja karkaamatta. Itsellä oli taas ruosteessa alkuun suuntakäskyt ja oikea ja vasen. Lisäksi, kun keskityin koiraan unohdin seurata lampaita niin tarkasti. Gavalla nousi välillä lähellä häntä ja silloin piti hidastaa sitä ja sanoa Gaavaa. Kerran alkoi naurattaa, kun häntä oli makuulla kuin pesismaila pystyssä. :D lampaan kakat maistui myös paimennuksen ohessa tavallista paremmin. 

Virpille iso kiitos koulutuksesta ja Emmille seurasta ja napsituista Gavan kuvista :)

- paimennuskuvia (Gava& Fizz)TOKO ma aamuna
Gavalle tasapainotyynyllä sivulletuloja. 2on-2off laudalla eteentuloja sekä ilman. Edistystä ja sujui jo paremmin. 

Ruuti teki tasapainotyynyllä etu -ja takajalkoja siihen.


KÄSITÖITÄ

Treenitaluttimia tuli taas tehtyä muutamat (28-40cm)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!