Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

16.9.2015

Päivän tokot - ruutua ja kaukoja

Keskiviikkona oltiin ahkeria tokoilijoita!

Ke aamutokot:

Gava
- sivulta maahan ja paikka. Kävelin sivulle ja vapautus. Satoi hiljempaa vettä eikä kenttä ollut niin märkä kuin eilinen. Ei ällöttänyt yhtään. Ja niin unohdin sivulle nousun. Paikkikseen olisi liittynyt koiran kierto, sen muistin eilen. Ja toki avossa se vain istuu. 

- liikkeestä maahanmeno nurmikolle. Tässä laski kyynerpäät vähän hitaammin. Palkkasin vasta kolmannen. Vapauttaen lelulle. Täytyy tehdä myös koemaisesti se kävely ja koiran kierto. 

- eteentulo: tarkoitus oli ottaa edestä sivulle, mutta jäin näihin kiinni. Gava ei selkeesti oo tajunnut, että jos sen etutassut on oikeessa kohdassa mutta takamus vinossa ettei se ole oikein. Tehtiin pientä viistoa kulmaa, jos hieno korjasin ja kehuin. Ei kuitenkaan meinannut seuraavalla toistolla tajuta. Oikealta puolelta meinasi myös tulla sivulle. Lopussa otin käden mukaan ja Gava edessä hitaasti mutkittelin ja pysähdyin jossakin kohtaa. Palkkasin, kun piti oikean asennon ja kulman. Ehkä tämän tyyppisiä alkuun. Näitä tärkeä tehdä jos vauhdissa valuu vähän huonoon kulmaan, että osaa itse korjata suoraksi. Ja että tiedostaisi mikä on ok ja mikä ei. Gavan on vaikea myös sivulta tulla käskystä eteen.Ke ilta tokot:

Tehotreenissä ruutu ja kaukot. Häiriötäkin oli riittävästi. Hirveästi pikku lapsia, pyöräillen, juosten, kiipeillen telineessä, jalkapalloillen. Ohikulkijoitakin meni kokoajan kentän ohi koirien kanssa tai ilman. Jotkut jäi katsomaan meidän treenaamista. Mulla aina toinen koira odotti vapaana kentän laidalla kävelytien reunassa, eikä haitannut koirien ohi menemiset tai ihmisten. Sonja, kun tuli käymään paikalla niin totesi, että miten luotettavasti ne siitä pysyy. Mulle se on oletus. :D Gavaa ei haitannut ketkään lapsetkaan (tosi hienoa!). Ruutia ei kiinnosta ohi kulkijat. Gava joskus "vapaalla" katselee eli kun ei pidä tehdä mitään. Tosi hyvää tekee Gavalle treenata tollaisessa paikassa, kotoa siihen kävelee sen pari minuuttia. 

Ruuti:
- merkitön merkki. Vähän vistoon kehästä oli takana tolppa, mitä oon aiemmin kierrättänyt. Ruuti oli matkalla sinne. Virittelyssä sain aikaan huutamista, kun ei heti uskonut mun virittelyn suuntaa. Täytyi käydä näyttämässä alustaa 5m merkkikohdan takana. Lopulta sujui. Vielä vastakkaisesta suunnasta ja tämä parempi. 

- Sitten siirsin ruudun toiselle puolen kenttää. Ruutu ilman nauhoja. Merkitön merkki oli aika hyvä, vähän meni kehän toiseen laitaan. Ekalla kertaa pysähtyi 10m matkan kohdalla, käskin takaisin eteen ja jatkoi eteenpäin. Siitä vasta palkka. Seuraavassa pysäytin ennen kuin ennakoi. Käskin siitä ruutuun ja eihän Ruuti ollut suostunut katsoa uutta paikkaa. Kurkasi vanhan ruutu paikan lähettyville. Täytyypä joskus tehdä muulloinkin tällaistä, että ruudun paikka vaihtuu. Ruuti oletti tietätävänsä mua paremmin missä se on. Juoksi sieltä sitten ruutuun ja vain kehut. Toistolla hyvä.


Gava: 

- 1. ruutu: tehtiin ekassa ruudussa sitä paikkaa. Käskin ilman näyttöä ja juoksi kiertämään merkkejä. No siitä menin näyttämään, että täällä se oli. Seuraavat juoksi oikein, paitsi yhdessä pisimmältä matkalta n. 15m juoksi kiertäen merkin. Ekoissa heitin vahingossa palkan, kunnes muistin mennä ruudun sisään palkkaamaan. Palkkasin nämä namilla ja naksutin kohdan. Jokaista toistoa ennen virittelin ruudun. Sitten ruudun paikan siirto. Tauko.

- Kaukot: saatiin lyhyeksi aikaa liikkuri/avustaja Sonja apuun ja vaikea oli keksiä missä sitä tarvitsisi. No kaukoissa ainakin, mietin vaan ettei ole liian vaikea häiriö. Tehtiin niin että noin metri koirasta oli avustaja kyykyssä koiran vieressä. Istu ja maahan ja heitin lelun taakse. Istumisessa toinen tassu vähän liikkui, maahanmeno super. Vähän tuli äkkiä tehtyä vaihto. Samaa aikaa meni paljon lapsiakin ohi. Seuraavassa toistossa tehtiin, että Sonja liikutti vähän käsiä. Nyt Gava vähän sivusilmällä taisi keskittyä siihen ja vaati kaksoiskäskyn istumiseen. Istui myös väärällä tekniikalla. En tajunnut korjata vaan otettiin maahanmeno, joka hyvä ja palkka. Noinhan kelpuutin sen huonon.. Seuraavassa oli tavoitteena palkata istuminen, ihan aavistuksen taisi toinen tassu liikahtaa mutta palkka silti. Mun täytyy muistaa ottaa tavaksi laskea mielessä sekuntteja, muuten tulee varmasti tehtyä liian nopeaan vaihdot. Täytyy myös vilkuilla välillä, että mihin Gava keskittyy mun pois kävellessä. Nyt menin vain 2m päähän. Välillä käydä kauempana ja palkata tai vapauttaa siitä. Ja voisin myös vaihdella etäisyyttä etten jämähdä tuohon tiettyyn! Ehkäpä pyyhkeen kanssa kertailla jotain ja voin ottaa lisää matkaa. 

- 2. ruutu: (toisessa paikkaa kuin viimeksi) tässä tein virittelyn ja päädyin käydä näyttämässä. Eka lähetys noin 5m päässä. Hyvin meni suoraan oikeeseen paikkaan. Näin namipalkalla ja noin lyhyeltä matkaa ravaa ruutuun. Eipä se haittaa, kun kriteerinä paikka. Palkkasin joka kerta ruudussa namilla. Ja sitten matkaa vähän lisää. Tehtiin siihen noin 15 metriin asti. Aina käskystä juoksi oikeaan paikkaan ja naksautin ja menin palkkaamaan. Hyvin odotteli siellä. Täytyy seuraavissa treeneissä tehdä ne kaksi ruutua ja ideana että usein ekalla lähetyksellä menisi ilman auttamista.

Treenaa, Gava:
- kentälle 2 ruutua
- kaukot laske viive ja vaihtele etäisyyttä. Mukaan myös seisomisia, ettei ne ihan unohdu. Ainakin helpotettuna.
- eteentulo treeniä eri kulmista lisää! ja peruutellen, että täytyy olla suora.
- edestä sivulle
- maasta sivulle
- liikkeestä istu ja paikka istu

Ruuti: eteenmenoon jotain häiriötä, ruudun paikan siirto, että täytyy kuunnella ja katsoa. Rallya varten Ruuti vois tehdä myös oikean puolen seuruuta imutettuna.


To aamuna tehtiin G:n kanssa 2x2 keppejä. Lisäsin kuudennen parin suoraan. Ilme oli neljän kepin lopussa "omg mites nää mennään?! " no yritin alkuun rohkaista suorilla. Muutamat meni oikein. Ja joissakin pysähtyi sitten puoleen väliin pää väärälle puolen pujoteltavaa keppiä, ilmeellä äiti auta. Ihan lopussa piti helpottaa kulmaa kahteen vikaan, joissa virhe tuli. Märällä nurmikolla Gava teki tosi tahmeasti ja juoksi aina terassin ovelle lelun kanssa (toisessa suuntaa). Jos tää ei nyt lähde sujumaan niin sitten pitää turvautua apuvälineisiin.. Liian pitkään oli neljä keppiä. Tai sitten just loiventaa ja taas pienentää kulmaa. Hiekkapohjalla meni noita oikealla rytmillä (laukalla), nyt juoksi vain ravia mutkitellen eikä siis mitään kauhomista. Avitin paristi kädellä ton pulmakohdan, mutta ei se meinannut tajuta sitäkään. Ja sen korjaamisen jälkeen ei tajunnut parantaa. Ei tainnutkaan olla niin helppoa. Tai sitten tehdään 4+ 4 ja ne yhdistää.. Ja sitten 4 lisää :D 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!