Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

13.9.2015

Kisauran korkkaus ykkösellä!

TOKOKOE

Tänään matkattiin Gavan (ja Ruutin) kanssa I-HAHin kokeeseen Helsingin Kivikkoon. Keli oli täydellinen, vähän viileä ja aurinkokin vähän paisteli. (sopii hieno helmalle) Tuomarina oli tokokisassa Harri Laisi.

Kisapaikalle tultiin ajoissa ja kyllä jännitti jo ennen koepäivääkin. Yritin vain ajatella ajaessani, että tämä on säälittävä osa sitä meidän tavoitetta tokouralla ja yksi harjoitus muiden joukossa. Tässä vain oikea tuomari verrattuna kisamaisiin. Ja muistelin fiilistä Pekan koulutuksesta ja päätin, että koitan olla mahdollisimman iloinen ja rento kehässä. Tulostavoitetta ei ole, lähinnä että tehdään oikealla fiiliksellä. Kaikkea voi sattua ja kaukotkin vielä niin epävarmalla pohjalla, että huonoimmassa tapauksessa olisi voinut olla vaikka nolla.

Gavan vuoro oli puolivälissä koetta. Paikkiksissa 2/3 ryhmä. Meidän ryhmän neljä koiraa hyvä käytöksisiä.

Paikalla makuu 9: katsoi molemmissa jätöissä ja sivulletulossa liikkuriin, joka tuli eteen nyökkäämään. Maahan vähän hitaammin kuin normaalisti. Sivulle taas tosi hitaasti ja jäi vajaaksi. Huomasinkin, ennen koetta että ne oli huonoja. Itse makaaminen hyvin ja hui, että aika tuntui pitkältä ja jännitti.

Liikkeestä maahanmeno 9: tässä ihan nopea maahan (vaikka usein haluisin, että menisi vieläkin nopeammin, mutta videolla näyttää hyvältä). Tuota lopun kävelyä ei oltukaan tehty aikoihin. Sivulletullessa pomppasi katsomaan mun kättä, joka oli pään päällä. No pitää tuollaisia harjoitella ja pitää käsi vähän hillitymmin. Oltiin just treenattu niitä, missä hyppää namiin.. Mietin eka, että apua mitä nyt liikkeen kanssa käy ja piti vilkaista tavasta poiketen numeroa. :D

Luoksetulo 9,5: lujaa tuli. Tosin vinoon eteen. Sivulletuli taas hyvin.

Seuraus 8,5: vähän pää osuu mun jalkaan, mutta tykkään asenteesta. Vasempaan käännöksen osaisi vähän paremminkin. Täyskäännökset oli yllättävän huonoja, oonkohan sitten tehnyt ne vieläkin hitaammin tms. Aina irtosi jalasta. Olisi sitten paremmin mennyt varmaan vasemman kautta. Toki tokossa toi oikeaan täykkäri suositumpi. Täytyy harjoitella sellaisia missä heti sen jälkeen pysähdys. Juoksussa huomasin, kun suu vähän aukesi, vähän alkoi leikityttämään.

Estehyppy 9,5: en ollut ihan varma mitkä etäisyydet valitsisin. Ei oltu tuollaista perus valkoista rimallista koitettu. Korkeutta hypyssä se 50cm. Virittelin ja kehuin, kun katsoi hyppyyn. Sitten alkoi liike. Valitsin 2m matkat molemmin puolin. Olis ollut kyllä parempi se 4m esteen toisella puolen, koska vähän törmäsi tosta vauhdista. Sivulle myös aavistuksen vino, vaikkei sitä videosta näy. En ole varma menikö vinoudesta tai eteentulosta se puolikas.

Noutokapulan pito 10: Gava vilkuili alkuun liikkuria. Tosi lähelle tuli jotenkin. Hyvin piti hievahtamatta. :) Jännitti odottaa, kun aika kului.

Kaukot 6,5: tässä hyvin maahan. 2m kohdalle kävely. Sieltä istuminen. Katsoin alkuun, jes nyt tulee oikealla tekniikalla ja istahtaa. Mutta heti siitä teki omatoimisesti maahanmenon. :D No oikean täydellisen tekniikan esitti, mutta unohti odottaa mun käskyä. Sivulle ihan hyvin, vähän nopeamminkin voisi tulla. Tuomarin piti vähän miettiä mitä tässä tilanteessa tehdä.

Kokonaisvaikutus 8 mun mielestä Gava olis ansainnut paremminkin. ;) Tosi tyytyväinen olin miten työskenteli. Noita pikkuvirheitä, kun saadaan vielä pois. Oikeestaan samoja juttuja treenattiin näyttökokeeseenkin, välissä oli taukoa noista ja virheet oli taas tulleet esiin.

Yhteensä 176/200p, 1-tulos ja 3/13 sija. 

Nyt taas vaan treenaillaan ja tavoitteena sitten vähän taukoiltua korkata avoinluokka. Siinä onkin hetken aikaa treenaamista ja haluan kaukot varmemmalle pohjalle. Ei pidetä kiirettä ja vois aloitella myös kiertoliikkeen treenaamista ja ohjatun opettamista sekä tunnaritreenejä jatka. Siinäpä noita riittää. Ehkä Ruutin vuki olis seuraavana korkata uudet säännöt, kunhan merkitön merkki edistyy. :) Tällä viikolla onkin piirin Jessican koulutus.Gava treenaa, toko:
- perusasennot (edestä sivulle) suoriksi
- luoksarin eteentulo (oli vino)
- jäävien lopun sivulletulo (itse seisomaan) + käsien heiluttelua ym
- kaukot.. rutiinia, häiriötä, käskyjen noudattamista, välillä pyyhkeellä, matkan vaihtelua
- seuraus: täyskäännöksestä nopeasti pysähdys + naksutella kohtia missä ei niin osu jalkaan


HAKUTREENIT

Illalla piipahdettiin myös hakutreeneissä Vantaan Teknopoliksessa Pian ja Kaisan kanssa.

Gavalle keskimmäisenä yksi pisto. Oli kallion alhaalla maalimies. Tehtiin ilman apuja. Gavahan meinasi kääntyä noin 30-40m kohdalla kallion mukaisesti. Lähetin kahdesti ja toisti saman. Täytyi ottaa yksi ääni. Nyt juoksi pidemmälle ja katosi näkyvistä. Oletin, että olisi jo löytänyt ja lähdin maalimiehelle, näin kun Gava juoksi keskilinjalle. Ei ollutkaan löytänyt ja palasin kaartaen takaisin. Siellä Gava katseli keskilinjan henkilön kanssa, mitä toi äippä tuolla metsässä rymyää. Sitten uusi lähetys ja nyt löytyi. Juoksi suoraan ja kaarsi sitten kallion matallemmasta kohdasta maalimiehelle. Täytyy haamuilla harjoitella, että kalliolta kuuluu mennä suoraa reittiä alas eikä kiertää. Hyvin olisi turvallisesti päässyt suorallakin pistolla. Oli kuulemma niin hiljaa seissyt maalimiehen takana ja maalimiehelle oli tullut tunne, onko se siinä. No olihan se ja sitten oli alkanut palkata. Ei nyt varmaa ole kävikö Gava siinä aiemmin vai ei.. Niin kiltti tyttö mulla maalimiesten kanssa. Täytyy jatkossa niiden koittaa katsoa vähän jostakin raosta.

Tarkoitus oli ottaa muistikuvana lopuksi, mutta päädyttiin siihen, että Gava teki paljon hommia ja ratkaisi lopulta ton. Tuntui myös vähän väsyneemmältä kuin yleensä, koska päivä oltu kisoissa ja sitten käytiin porukoilla. Varmasti oikea päätös. :) Jatkossa muistettava tehdä noita lisää.

Haussa muistettavaa:
- tarkistaa tuulen suunta ennen tallaamista
- ekojen pistojen ihan läheltä ei tallata etulinjaa
- kallion ylityksiä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!