Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

9.9.2015

Kymmenkunta tokoilijaa

Käytiin kimppatokoilemassa Kilonpuiston koululla ke iltana. Saatiin hyvät häiriötreenit kasaan, treenaajia noin 10kpl. Osa tuttuja, mutta osa vieraita.

Paikallaolot alkuun ensin alo-makuu. Gavan kanssa rivin keskellä. Ei kuunnellut muiden käskyjä ja noudattin heti mun käskyjä. Mutta olin nyt tehnyt näitä liian pienellä viiveellä niin kun käskin maahan, oli hetken ja ponkaisi sivulle. Sama kävi istumisen kanssa, nousi mutta meni hetken päästä takaisin maahan. :D Lopuksi tehtiin vähän pidemmällä viiveellä ja vieressäkin pari jäi ottamaan asentoja vielä. Kävin 1min makuun välissä palkkaamassa, oli ehtinyt jo lonkalle mutta korjasi sen kun tulin palkkaamaan. Sivulle nousi vähän vajaasti eli sitä sais taas kerrata.

Seuraavaksi evl-paikallamakuu: Ruuti siihen aika nopeasti autosta. Oltiin taas rivin keskellä. Aluksi 2min paikalla istuminen piilossa, hyvin meni. Sitten tultiin kehänauhan viereen ja siitä 10m päähän koirista. Laitettiin koirat yksitellen maahan, liikkuri kulki niiden selän takana ja sanoi käsky. Ruuti meni ihan hyvin maahan. Sitten 1min makuu ja sen jälkeen koirat kutsuttiin vuorotellen luokse. Ruuti vilkaisi liikkuria, mutta tuli kuitenkin ripeästi ja heti. Liitin nimen kutsuun. Ei reagoinut ollenkaan muiden käskyihin.

Liikkuroin vähän ja sitten tehtiin Gavan kanssa. Hyvin oli häiriötä samaan aikaan. Pitkästä aikaa noin paljon. Lähinnä se näkyi kaukoissa. Ja ennen paikalla makuuta, muut sanoivat kun Gava lähti kohti autoa. Skeittaajiahan siellä oli kentän toisella laidalla ehkä 70m päässä. Gava kiinni hetken ja sitten ehdittiin leikkiä ja leikki lähti käyntiin myös kun katsoi sinne. Lopettivat skeittaamisen viimeistään kun koirat makasivat, koska makuuttaessa katsoin etteivät olleet enään rampeilla. Ihan hyvin. Vähän mietin miten pysyy, jos olisi ollut vielä vähän jännittynyt skeittaajista muttei ongelmaa.

Gavalle (vieraan liikkurin kanssa):

  • estehyppy: tehtiin mun rimahypyllä. Liikkuroituna koemaisesti. Kutsuin sivulle, mutta tuli eteen. No tiedämpähän kutsua "tänne". Tuli hyvin ja suoraan. Sivulla aavistuksen vino. Eli samaa sivulletulon suoruustreeniäkin tarvitsisi.. Muuten ihan hieno.
  • noutokapulan pito. Tässä muistutuksena itselle oli, että itse siirtyy koiran eteen. Ei tarvitse koiraa käskeä eteen. Hyvin piti. Kääntyi katsomaan häiriötä sivussa, mutta silti piti kapulan (ruudun tekoa tms). 
  • kaukot: no nämä ei sujunut niin hyvin. Nyt liikkuri oli 2-3m päässä viistosti ja näytti kädellä ylöspäin. Gava katsoi alkuun sitä. Sitten myös pääkääntyi helposti katsomaan muita koiria. Ekassa istumaan nousu ok, mutta maahanmeno sekatekniikalla (huono). Sivulle aavistuksen vajaa. Toistolla ponkaisi taas istumisen huonosti. Maahan taas hyvin, palkkasin suoraan. Joku toisto vielä, että molemmat sujui. Ekat häiriötreenit kaukoja tehdessä, toiset liikkuroidut. Ei oo kyllä vielä kovin varmat, mutta onneksi jotain pisteitä irtoaa vaikkei täydellisesti menisi.. 
  • Sivullaolo häirittynä: tästä vähän taukoa ja vaikka häiriöt oli aika helppoja meinas helposti katsoa. Palkkailin tiheästi. Tietää kyllä, että pitää pysyä paikallaan mutta ihan varmaa ei ole, ettei saisi katsoa. Näitä pitäisi saada paremmaksi, että voisi vaatia muuallakin ettei saa katsoa (kuten ne kaukot). 

Gava, treenaa:
- viivettä maahanmenon ja sivulletulon välillä palkkaan
- maasta istumaan (sivulle) ryhdikkäästi
- edestä sivulle -> suoruusRuutin kanssa
  • kierto-ohjattu: merkin kierto, hyvin. Sitten istumaan stopin kanssa. Siitä ohjasin vasemmalle kapulalle (ajautui aika lähelle oikeaa). Hyvin lähti hakemaan varmasti ja juoksi hypyn. Hyppy ehkä aavistuksen lähempänä kuin yleensä. Mutta hienosti. :) Täähän alkaa sujua! 
  • tunnari: tein itse vieden kapulat. 9 kapulaa ja oma vikana jonossa. Hyvin nuuski ja toi oman. 


Rasmuskin pääsi ja sai treenata alun kiljumisen jälkeen. Se on kyllä mahdoton kertomaan kuinka super siistiä on päästä. Ei se nuorena noin revennyt liitoksistaan. :D Tehtiin oikean puolen seuruuta ja sivulletuloja.

Treenattavaa kyllä riittää aina! Muttei sitä koskaan ihan valmista ja varmaa tule. Sunnuntaina pidetään hauskaa ja tehdään parhaamme. Erehdyksiä voi hyvin sattua. Ehditään me vielä kolmet treenit, mutta tehdään pientä ja helppoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!