Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

27.9.2015

Tokoahkeruutta, jälkikeppiruutua ja valokuvausta

La tokoiltiin Kilossa Hetan ja bc Joltin kanssa. Aurinkokin pilkisteli. 

Ruutille merkitön merkki. Eka toisto alustan kanssa ja sitten ilman. Kerran pysähtyi omia aikojaan ja otin uusiksi. Lopuksi sai tehdä ruudun ja oli hieno! Harvoin on nyt päässyt ruutuun :D 

Ruuti teki myös alo-kaukot kisamaisesti. Älyhelppoa sen mielestä. 

Gavan kanssa: 
- noutoa: alkuun ihan 2-3m heitto ja etentuonti. Yksi 10m heitto huolimaton nosto, noi voisin jättää palkkaamatta. Muut nosti hyvin. Eteentulotkin oli suoria. Tehtiin myös niitä, missä meen edemmäs heittämään. Ja ainakin yksi vauhtinouto. Voisin heittää myös pidemmälle, mutta ohjattu ei lennä. Toki se että mahd ennen kapulalle käskemistä meen vielä 5-10m Gavan taakse (palautusmatka pitenee). Tai etsin paremman sorvatun kapulan varastosta.. Vähän riski saada toi lentämään 10m. 
- ruutu: testasin ilman näyttöä, juoksi suoraan ruutuun, mutta kun en stopannut niin lähti kiertämään merkkejä.  Pyysin pois ja sitten hihkaisin, kun hyvä kohta. Näytin palkatessa oikean kohdan. Seuraavat osasi pysähtyä oikeaan kohtaan ilman käskyä. Hitaasti se vielä tekee, kun paikka ei ole ihan varma. Teki kovempaa, kun sai vaan juosta täysiä siihen että hihkaisen palkasta. Varmasti se vauhtikin tulee taas kun saa varmuutta . :)
- liikkeestä istumisia peruutellen. Sain näitä videollekin, ihan hyvin meni. 
- liikkeestä seisomista myös peruutuksesta, kun demosin opetustapaa. 
- seurauksessa tosi kiva ilme ja into. Ihan lyhyt pätkä. Paikka pysyi, mutta rajalta ettei liian tiivis. Testasin myös peruutusta, siitä taukoa, mutta vau kun teki hienosti! Yhtä askelta vain ja välissä palkka. Täysin suora. :) 
- kaukoja: suoraan maahan ja kiinnitin huomiota että kehun väleissä ja kävelen palkkaamaan. Hienot istumaan nousut. Etäisyys nyt n. 3-4m. Täytyy muistaa vaihdella. Ihan läheltä muistin testata seisomista, siinä taas meinasi liikkua. Maasta seisominen ja istu-seiso vaihdot treeniin. :) vaikka alkuun portailla. Molemmista saatiin silti onnistuneet. Ja sivulta maahanmenoa pitää myös harjoitella. Alkuun vaikka pyyhkeen kanssa tms tai seinän vieressä myös. 

Gavasta tokovideota (nouto, ruutu, liik.istu)
http://www.youtube.com/watch?v=MOvqVC7CpvI


La iltatokona:

Gavalle liikkeestä istumista. Testasin nyt lelu takapalkkana ja tein peruuttaessa käsiavun. Vapautus jos hyvä, jos huono niin uusiksi. Sitten myös niin, että oli seurauspuolella, siitä käsiavulla ohjaus ja takapalkalle. Lopuksi testasin ihan suullista käskyä ja jos ei tehnyt nopeasti niin uusiksi. Saatiin pari tosi hienoakin! Täytyy siis vähän edistääkin tätä.

Ruuti teki eteenmenoa (merkitön merkki ajatuksena). Alustaa ei ollut mukana niin tehtiin vain käskystä. Ekassa lähti vinoon ja epävarmasti, otin uudestaan. Kaksi seuraavaa palkkasin ja juoksi suoraan. Vietiin lelu kentän päätyyn, koitin laittaa sen salaa. Sitten juoksutin Ruutia noin 15m eteen ja vapautin lelulle. 


Treenaa, Gava:
- liik istu, seuraava vaihe?
- ruudun paikka, kohta leluheitto palkaksi
- kaukot: matka/ seisomiset / sivulta maahan
- merkin kierto, sivulletuloa ei olla treenattu

Clasusta pienet led-valot yht 5e. 
Korjattu/tuunattulelu ja hihnat sävysävyyn. Flexeissä käytän S-kokoa. 

Metsässä tehtiin myös kolmen kepin ruutu Gavalle: pysyi alueella ja löysi aika nopeasti kaikki kepit. :) ekassa palkkasin nopeasti. Tokassa ja kolmannessa lähdin peruuttamaan ja palkkasin, kun lähti kohti. Tokassa Gava sai kunnolla käyttää nenää ja tajusi yhden kepin olevan väärä, koska maassa oli useampi muukin keppi. Tosi hyvää hajuerottelua! 

Ruuti hömelö juoksi kauheaa vauhtia 10m päähän ja piti käskeä sivulle ja laittamaan nenän maahan niin löysi kaksi.


Su aamulenkki vietettiin valokuvauksen parissa. Ja voi silläkin väsyttää koirat, kun joutuvat käskystä odottamaan paikallaan ja välissä ohjataan. 
 Lopuksi tyylikkäänä ;) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!