Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

29.4.2018

Lepakkoparvi Liedossa liitelemässä

OMD agilityn lepakkokurssi 1 koulutuspäivä (4.2.2017) 2 koulutuspäivä (5.3)3 koulutuspäivä (26.3), 4 kerta extranalepakkotreenit 2018

Sunnuntaina matkattiin Lietoon kimppakyydillä (Lepakkotreenit 5) Annan ja bc Soman kanssa. Kati Immosen vetämiin lepakkotreeneihin. Mukana oli myös Maisa ja bc Vimma sekä Taina ja kelpie Maus.

Mentaalipuolesta muistutuksena, pysy tarkkailijana siinä hetkessä. Älä keskity siihen mitä et osaa. Vaan siihen miten tehdään ja muistamaan koko radan. Valitsee ohjaukset jotka tuntuu eniten sopivilta. Laita pois kaikki arjen ajatukset, kommentit, kaikki mikä häiritsee esim hälinä, tulosajatukset ja ajattele ne pavuiksi tms aivoissa ja heitä ne pois teidän sädekehästä. Voima-asennossa mieti vahvuuksia ja mielikuvaharjoittele rata useampaan kertaan. Näe teidän nollarata. Tee ohjaukset koiralle ja näe se kokoajan niin ehtii reagoida jos jotain tapahtuu. Heitä kaikki negatiiviset ajatukset pois ja nauti vain tekemisestä niin treeneissä kuin kisoissa! Aina on niitä, jotka tuijottaa ja saattaisi ajatella pahasti, heitä ajatukset syrjään ja pidä hauskaa.

Aloitettiin treenit reisiläpsyillä, tosin kokeiltiin 5 eri estettä, joissa oli väleissä muita ansoja. Niistolla muurin ja pituuden ohi. Gava lähti pituudelle kun lähdin sen kohdalla jatkamaan. Verkko siihen ja katse niiston laskeutumiseen. Sitten olin törmätä ansahyppyyn. Täytyi sitten kiertää se kauempaa, kun se sujui liikaa viskasin Gavan putkeen ja se haki käden vähän koukistuessa niistä ulomman, mikä oli lähempänä. Jatkossa hyppyjen välistä, käsi alhaalla. Liike kohti seuraavaa hyppyä, tuli välistä mutta ehtiköhän sitten takaaleikkauksella hyppy, olisi pitänyt tulla muurin ja pituuden välistä Gava lenkitti kuitenkin muurille. Kokeilin toisinpäin välistä ottamisen ja olin jo oikealla puolella. Liikuin nopeammin ansahypyn ohi, ettei ohjaus jäänyt siihen. Sitten jarru seuraavalle hypylle ja kutsuin vain haltuun leijeröiden pituuden. Kati seisoi muurilla, mutta käänsin tosi vahvasti ja tuli pituudelle. Seuraavalla kääntyi muurin ja pituuden välistä ja tuli putkeen. Oikeastaan, joka pätkässä poimittiin ansa eli näitä saa kyllä tehdä taas!


Video koko treeni (paitsi reisiläpsyt)

Alun 2 hypyllä kerran rima, tieto käännöksestä myöhässä.

Puomin nurkkaan valssi ja jaakotus. Ekassa mun kroppa kääntyi käännyttävää hyppyä kohti ja yksi askelkin kun koira tuli putkesta. Levähti pitkäksi. Kun kaikki ohjaus kertoi käännöstä jo parempi. Ja kun palkattiin jarrusta, leluun ennen rimaa. Ja sitten niin, että päästin riman yli ja siellä palkka ja vau mikä käännös! Tässä muistutuksena, että menee valmiiksi käsi alas jarruasentoon. Kun koira tulee putkesta se näkee selkeän jarrun, ehtii olla siinä sekuntin ja jatkaa matkaa. Liikaa aloitan ohjauksia kun nään koiran putkesta. Voin olla valmiina ja vain merkata kädellä. Kerran yritin liikaa jarrutella hypyllä ja tuli rima, kun häiritsin rimalla.
Okserin Gava meni hyvin.

Ennen pituutta, koira laskeutui hypyltä samaan paikkaan kuin alussa. Ja sitten sai tehdä melkein täyskäännöksen pituudelle. Siinäkin ohjaus valmiina ja ymmärtää ettei voi kääntyä ihan minimisti ellei pyöristäisi sen linjaa hypylle mennessä. Pidennetty päänkääntö ettei mene putkiin.

Päällejuoksu hypylle vauhdikkaassa kohtaa, vähän hirvitti mutta olin ajoissa. Palkka lensi ohjauksen puolelle, Gava ehti mennä seläntaakse kun hidastelin. Sitten sama kohta niin, että tuli päällejuoksu ja juoksin pakkovalssiin seuraavalle hypylle. Vähän myöhässä ja venähti, mutta silti hyvä.

Tauon jälkeen seuraavaa pätkää. Tai halusin kokeilla vauhdikkaaseen kohtaa saksalaisen. Ekassa rytmitti askeleet huonosti hypylle ja rima. Saksalainen sujui. Sitten vielä aiemmin olin liikkeelle, ajoissa ohjaus edeltävälle ja saksalaiseen tosi aikaisin. Ei ollut silti yhtään liian ajoissa ja ehdin pois riman tieltä.

Nurkka putkesta lähtevä pätkä vaati vastakäännöksen, että Gava ohitti okserin. Leikkauksella putken 2 pääty sujui.

Putkelle unohtui putkijarru. Valahti pitkäksi ja hyppäsi muurin aika vinoon ja haki ansahypyn vaikka lähdin vähän sivuun mutten ottanut ajoissa haltuun. Putkijarru ja käänsin koiraa muurilla, tosin liikaa ja puomille, kiirehdin takaakiertoon. Sitten aiempi pätkä sujui, mutta varmistin putken enkä ehtinyt persjättöä hypylle. Neljännellä kaikki palaset sujui! Tämä kohta vaati myös kuuntelua ja tarkkaa ohjausta vauhdikkaassa kohdassa. Putki, este, putki on aika hyvä erilaisilla linjoilla ja ansoilla..

Takaakierron jälkeen putkijarru ja hypylle kahden putken väliin pyöritys. Vähän venähti, kun liikettä tuli vähän hypylle, mutta tuli ohjaukseen. Näitä lisää, kun kisoissa tän tyylisissä ei välillä tule jos liike flankin suuntaan..

Yllätyin ehkä miten sujuvasti kuitenkin meni. Toki huomasi, että hyvin mietittyjä kohtia radoilla että tavallista enemmän ansoille karkaamista. Vaikka muuten ne on sujuneet kivasti. Tärkein päästä niistä rytmityksistä eroon. Ajattelemisen aihetta myös pisteet mihin on ehdittävä ja suunnitella sitä aiempi kohta niin että ehtii. Mahdollisesti voi joutua joustaa jossakin käännöksessä jos pitää ehtiä seuraavaan. Ja miettii rataa niin, että juoksemista, hidastus ja käännösvihje koiralle ja sitten taas liikkeelle. Esim jarrukohdassa hyvin ehti mennä valmiiksi pitää kättä hetken alhaalla ja jatkaa. Eli antaisi joissakin kohdin työrauhan ja sitten taas liikkuu ripeästi. Itse vähän sipsuttelen välejä ja paniikissa juoksen ja sitten välillä huutelee hirveästi kääntymistä.


Vertailuksi onnistumiset 26.3.17 (Gava ennen pentuja, Lepakkokurssia takana 2 treenit?)
Läksyjä 25.3.17 jenkki, niisto, jarruvalssi vähällä liikehäiriöllä.
Ja vikat treenit 7.5.17 onnistumisia 
Näihin verrattuna ei ole enään niin pahaa jahtausta. Saksalainen toimii. Ei tule niin hulluna perässä, kun vedätän.

Tavoite käännöksissä, kun alkuun on käskytetty paljon ja tehty paljon jarrua. Niin vähitellen niitä saa pienemmäksi ja sulavemmaksi. Välillä täytyy muistutella jarruja, laittaa verkkoja tai palkata ohituksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!