Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

7.10.2018

Näyttelemässä komiata ja bortsuille nopea toko

Novan kanssa sunnuntaina Tuuloksen parkkihallissa ryhmänäyttelyssä 8, 2, 3 ja 9 (Hämeenlinnan lähellä). Järjestäjinä Koirakerho Muhvet ja Jokimaan Erämiehet. 
Tollerien kehä oli myöhässä. Kehä oli suhteellisen iso, verrattuna joihinkin muihin. Lähellä pystyi myös treenata. Ei mattoja vain betoni tms.
Käyttöluokan urosten toinen koira oli jäänyt pois, joten Nova oli ainut luokassaan. Muutenkin kaikissa luokissa vähän koiria yhteensä 13 tolleria, moni oli poissa.

KUVIA näyttelystä (kierrellessä ja aiemmista kehistä, vähän kaikkea siis)
Tollereista ei perusnäyttelyssä niin ehdi kun ennen omaa vuoroa pitää olla valmiina ja sen jälkeen taas lähdetty pois jos ei kilpailu jatku. 

Kehässä juoksutus ympäri. Seisotusta ja tunnustelu ja hampaiden katsominen. Edestakaisin ja ympäri. Seisotusta.
Tulokseksi ERI.
Tiukka tuomari Maija Lehtonen, uroksista vain yhdelle avoimen urokselle SA ja urosten voitto sekä sert. Komea uros oli kyllä. Nartuillekin vain yhdelle SA. Myös eh:ta tuli.

Arvostelu Siipiveikon Vahva Vainu:
3v. Hyvä luustoinen, lanneosaltaan aavistuksen pidempi uros. Hyväilmeinen uroksen pää. Oikea purenta. Hieman kookkaat korvat. Kaunis kaula & ylälinja. Tasapainoiset kulmaukset. Rintakehän tulisi olla syvempi. Saisi liikkua tehokkaammin takaa. Hyvä karvanlaatu. Reilut valkoiset merkit eturaajoissa. Miellyttävä käytös.
KÄY ERI1

Toinen maininta liikkeistä takaa. Ekaa kertaa mainitaan valkoiset merkit (Rasmus sai taas niistä aina sanomista).
Tuomari arvosteli aika rivakasti, tuomari vaihtui kehässä kiharakarvaisille ja tollereille.

Ei nouse takajalka samalla tavoin kuin edestä. Liukas alusta? 
Riinalle kiitos meidän kuvista! (mun kameralla)


Sunnuntain iltapäivälenkillä Gava ja Ruuti sai tokoilla. 

Gava merkki/ohjattu: 15m päästä merkille hyvin (alusta takana). Ekassa "ohjatussa" vein kapulat 2kpl ja lähetin merkille. Se hyvä. Sitten heitin kapulat merkistä n. 2m sivulle ja taakse. Palasin sivulle ja odoteltiin kuviteltu kapuloiden vienti aika. Yritti juosta kapulalle suoraan edessä. Muilla kerroilla ei mennyt lankaat. Tein uudestaan heitoilla. Vikaan ilman alustaa meni hyvään kohtaan merkille. Ei etsinyt sitä yhtään niin varmaan voi hyvin käyttää alustaa jo senkin takia, että tulee hyvä sijainti ja suoruus. Toki myös ilman. 

Ruutin väsytykseksi hihnatokoa, koska tokoiltiin kohdassa missä meni kaikenlaisia kulkijoita ohi ja koiranlenkittäjiä. Ja Ruuti on aina ollut koira johon en luota 100%, Ruuti on aina treeneissäkin ollut muuten hihnassa paitsi kehässä tai tehdessä, heti kun käskyt loppuu loppuu totteleminenkin ellei herkut/lelu ole sitten näkyvissä. Gavan voi viedä vaikka agiradalle ilman hihnaa ja treeninkin ajan odotti maassa vapaana (viime pe myös Novan agility kontaktitreenien ajan vapaana maassa). 
Alun jälkeen joksikin aikaa koirat tuli seurustelemaan n. 20m päähän ja se vähän tuohdutti Ruutia, Ruuti poliisilla olisi ollut sanottavaa. Sain huomion kuitenkin lelun kanssa itseeni. 
- hihnan mitalla merkkiä, hirveätä huutoa! sitten kun merkki muistuteltu myös sai hakea kapulan sivusta (hihnan mitalla). Näitä useampi toisto, hauskaa oli Ruutilla. 
- merkin kierto ja stoppi, ensin ei ollut kuullutkaan mistään stopista. Sitten muistui mieleen. 
- zeta: tämä olikin helppo kävellä hihnan kanssa, koiran ympäri menot vain kuin rally-tokossa. Hyvin teki asennot, seisominen ei alkuun muistunut. 
- seuraus: rally-tokomaisesti pyörien, kääntyillen yms että pysyi mielenkiinto. 
Seuraavan Gavan treenin Ruuti makasi päämaassa, ekassa haukkua räksytti joka merkille lähetyksen. :D Pitäisi vaan jaksaa väsyttää ruutipakkausta. Nyt lelun voimalla jaksoi jopa myös totella, joskus lopahtanut äkkiäkin kiinnostus (ehkä palkan ollessa piilossa). 

Gavalle zeta: oikeat asennot tuli. Kurkkasin itse taakse, sitä ei saa kokeessa. Seisomaan jäännissä ekalla kiersin kahdesti, vähän liikahti ekalla kertaa ohittaessa. Toisessa seisomisessa tein häiriöksi lelun heiton ja kävelin ohi, ekassa liikkui ja sanoin oho ja otettiin uusiksi. Piti seurauttaa paristi siitä kohdin, kun meinasi ennakoida stoppia. Seuraavalla onnistui ja pysyi hievahtamatta. 

Gava oli niin onnellinen kun sai treenata, otti rapsutuksia ja pusutteli. Gavan kanssa pystyy hyvin treenata sosiaalisellakin palkalla, se leikkii mun kanssa ilmankin lelua ja myös rapsutukset kelpaa. Ruuti leikki ja that's it, ai mikä ohjaaja sehän sanoo käskyjä ja sitten tulee palkka. Novakin tykkää rapsuttelusta, mutta pitää enemmän myös sosiaalista palkkaa muistaa tehdä. Voisikin treenilistalla olla esim 3 liikettä ja jätän palkat pois "kehästä". 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!