Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutaja
ja TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

2.10.2018

Pistoja ilman apua

Tiistaina hakutreenit Petikossa, itsellä oli kipeä olo mutta treeneihin oli päästävä. Paljon teetä ja nenäliina matkassa. Varmaan pahin viikonloppuna oli juosta piiloille ja olla selkä märkänä vielä useampi tunti ulkona, kun ei muistanut vähentää kerroksia ennen oman koiran vuoroa. 70m matkat näytöille ja hölkkäsin osan matkaa perässä.

Mukana oli Veera & aussie Rinna, Nea & bc Jana sekä Päivi & sakpai Jekku.

Joten oma lehmä ojassa suunnittelin treenin. Raskin kerrankin ottaa lyhyempiä matkoja ja samalla hyödynsin ne siihen, että koko treeni tehtiin ilman apuja. Viikonlopun kaksi norjalaista sekametsää oli hyvä siirtymä. Suorapalkat ja maalimiehet siirsi mahdollisesti koiraa niin, että sain hyvän kohdan kutsua seuraavalle pistolle.

1. pisto: polkua pitkin n. 30m ja löysi nopeasti maalimiehen. Herkut nassuun ja hihnaan ja maalimies siirti 10m eteenpäin. Gava halusi kuitenkin kiertää paremmalle polulle.

2. pisto: Suoristin mun päädyssä. Pari askelta kohti piiloa ja päästin menemään. Matka n. 40m. Nopeasti löysi. Sanoin puhelimeen että ilmoittaa, kun on palkattu koska seuraava oli siinä linjassa.

3. pisto: kutsuin "Gava" ja kun tuli niin lähetin menemään yliheitolla. Gava meni kaatuneen puun ali ja eteni sitten hyvin n. 50m päähän. Sieltä löytyi taas ukko.

4. pisto: tässä kutsuin taas suorassa linjassa keskilinjan yli. Kokeiltiin ekaa kertaa tähän jänistä, maalimies odotti 15m päässä ja juoksi vähän koiran kutsun kuultua ja meni sitten maihin. Gava meni tasaista vauhtia mutta vähän ehkä hämmästeli uutta juttua. Söi namit kuitenkin normaalisti. Lelun halusi omia ja otti vain rapsutuksia keskilinjalla.

Gava oli hyvin siirtynyt maalimiehen kanssa ja odotellut, ehkä turhaa hihnan laitto. Pidin myös mukana lyhyttä hihnaa.

Kiintorulla 2kpl: erikseen n. 10m matkalta ja 20m matkalta niin että olin jälkimmäisessä vähän kallio nyppylän takana koirasta nähden. Maalimies kyykyssä, käsi näkyvillä mutta otti rullan ilman apuja ja ei vilkuillut nyt mua. Eri maalimies kuin viimeksi näissä. Nyt en viritellyt ja muistuttanut rullan olemassa oloa.

Otsalampun valossa käytiin vielä lenkillä Veeran kanssa metsässä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!