Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

13.10.2018

Viikon puuhia tokoa ja agilitya

TI TOKO

Tiistaina tokoiltiin Perkkaalla Sallan ja bc Jasun kanssa valaistulla kentällä. 

Gavalla

  • eteenmeno valmiille lelulle 15m + korjaus: eteenmeno oli hyvä. Korjauksessa jätin väärään paikkaan, näytin pisteen keskikohtaa missä lelu. Sanoin "mene" ja näytin käsimerkin. Sitten vielä sellainen, missä näytin paikan ja heitin palkan itseltä. 
  • ohjattu: merkit nyt hyviä! Palkkasin vain niille, alustalla ja ilman. 
  • zeta: s m i. Seisomisessa liikkui, hämäsin juoksemalla ympäri. Uusittiin. Istuminen ei sujunut ekalla. 
  • tunnari: tuuli toi hajun väärän luokse ja toi sen. Ei tarkentanut läheltä vaan teki valinnan 20cm päästä.. hakukoira. :D Toisella kerralla teki oikein. Näitä lisää!
  • paikkis lopussa: istuminen ok, palkkasin, samoin muut osat. 
Novalle: 
  • katsekontaktihäiriöt: ensin meni osaan lankaan. Seuraus eka huono (kapula lenti), sitten petrasi. 
  • luoksetulo: vähän törmäsi, tokasta vauhtipalkka maahan. Pieni nytkähdys "käsky"stä. Kutsuin kun odotti paikallaan. 


KE AGI

Keskiviikkona Saijan agilityssa Gava. Tehtiin 60cm rimoilla tulevien kisojen takia. Palkattiin käännöksiä kouluttajan toimesta ja samoin kontaktit. Hyviä kohtia, missä tultiin vauhdilla ja käännyttiin ansan edessä (3-4, 6). 14 pyöritys sai olla tarkkana, ekassa meni vähän ristiin. 

Ja parissa sai luottaa, että kyllä se pitää linjansa ja mennä edellä. Ja vaikka tulisi lenkkiä niin pitää elää vaan niillä ja työntää oma puoli. Gavalle treenattavaa 19-23. Kokeiltin 21 valssilla, venähti koska myöhässä (ekassa en ehtinyt ollenkaan) ja olisin saanut kohti keppejä työstettyä. Vastakääntö 21 edellä ja päällejuoksua 22 meni taas pupu pöksyyn juosta alle, kun koira hyppää kohti. Valahti sen verran edelliseltä. Gava lenkittää tollaisissa kohdissa kun itsekin "kaarratan ja liikun". Toi kohta verkon kanssa 21 hypyllä! Rimat pysyi ja kepit toimi kahdella tapaa. 


TO TOKO

Torstai tokoa ja toiveita täynnä, no ainakin aamu. Sirkun ja aussie Susun kanssa Sirkuskentällä. 

Novalle alo-paikkis, oli hyvä ja palkkasin ennen kuin meni lonkalle. 


Nova
  • katsekontaktihäiriöt: näitä vähän muistutukseksi. 
  • luoksetulosta palkka odottamisesta. Otin erikseen läheltä sivulle, missä ohjasin namilla nätisti ja törmäämättä. 
  • kaukot: teki saman kuin viimeksi. Kun palaan sivulle, Novan ollessa maassa pomppaa ylös. Ei toistanut samaa. Tätä vielä! Palkkasin myös yksittäisestä siirrosta. Otin matkaa 4-5m eli pidemmän. 
Gava
  • kierto-ohjatussa päättikin kiertää hypyn ulkokautta, lähti kohti liikkuria ja sieltä löysi kiertotötsän. Ennakoi sinne tosin stoppia, koska viikko sitten tehtiin stopeilla. Tänään ei sitten tehty pysähtymistä käskystä. Tein tahalleen haastetta niin, että kiertotötsän takana oli treenikassit, sekin varmaan alkuun hämäsi. Tehtiin kierto, mun kierto, kierto jne ja palkkasin kun tuli hyvällä vauhdilla stoppikohdan yli. 
  • Sitten nouto viedän koiran seisomaan. Tässä halusin testata kuuntelua, jätin lähelle väärää, nostin väärää. Ja sitten käskinkin hakea toisen. Ei ekalla sujunut. Toisella kuunteli ja haki sen mitä käskin. Siksi niin, koska viimeksi lukitsi lenkityksen puolen kapulan eikä totellut. Treenataan siis vähän huijaamalla väärällä.
  • tunnari: oli hyvä, ei tuullut myös. Luovutuksen uusin. 
  • peruutus: vaihtelevaa, mutta ei auennut niin pahasti, mutta menee vähän liian taakse. Olisi vain muistettava treenata. 
  • ohjattu: ilman alustaa merkki. Meni sinne epävarmasti ravilla, korjauksella hyvä paikka. Tehtiin pidemmältä matkaa hetsattuna hyvää merkkiä. Kapulan nouto vieden odottamaan. Kiertotötsä ja kassit oli myös vasemman haettavan suunnassa. Ekalla lenkitti kiertotötsälle. Korjauksilla onnistui, stoppasin siis ja lisäkäskyllä millä yritti keskimmäiselle. Stoppasin ja sitten sujui. Toisella onnistui heti ekalla, toisto niin ettei nähnyt kun kapula vietiin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!