Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

31.10.2018

Kenraalitokot

Tiistaina tokoiltiin aktiivi exien kanssa Konalassa, paikka vaihtui kun eka kenttä oli varattu. Letkassa ajeltiin toiseen paikkaan. Eli treeniseurana Kati & Tria, Minna & Caro sekä Emmi & Fizz. Kenttä oli lumensulamisen jäljiltä vielä kostea paikoitellen ja lätäkköjäkin. Sirkuskenttä tuntuu imevän paremmin, ehkä hiekkaakin enemmän.

Evl-paikkis: lyhyempi istuminen, palkkasin. Sitten maahanmenot, ei mennyt nyt naapurin käskystä. Hyvä Gava! Gava oli eteisen maton päällä, jonka nappasin koirien häkistä. Tria prinsessallakin oli matto. Gava päätti tulla suoraan sivulle ja totesi sitten ettei taida laittaa takapuolta maahan (kuinka olis voinutkaan tehdä eteentulon istumatta :D).

Gavan piti tehdä helppoa ja hauskaa. Ainakin helppoa, koska rääkkäystähän se on käskeä juoksemaan märällä kentällä! (paimennus ja agility sateessa/märässä on eri juttu)

ruutu: kävin näyttämässä eteenmenon paikan, sitä ei olla hetkeen tehty noin. Gava jäi ihmettelemään takapuoli muhun päin, että oliko siellä jossain lelu. Toisella kerralla kutsuin takaisin päin ja stoppasin ympyrään. Ei tullut tehtyä virittelevää kävelyä myöskään. Ajatuksena oli, että en palkkaa eteenmenoa vaan tehdään kokonaisuutta eteen ja ruutuun. Ruutua ei ekalla löytänyt, korjasi eteenmenoa. Toisella käskyllä vähän kaartaen sivustasisään ruutuun. Seuraavalla toistolla tehtiin eteenmeno hetsattuna ja ruutuun. Meni melkein ravilla. Jätettiin lelu ja hetsattuna pelkkä ruutuun juoksu.

ohjattu: eka merkille meno aika hidas, leikittiin silti. Sitten hetsattuna ja olin jättänyt lelun. Kolmannella hetsattuna ja pitkä matka ja ok merkki. Ei alustaa.

Luoksetulo: tässä pystyi suht kuivassa kohtaa istua ja mennä maahan. Palkkasin läpijuoksusta, näkyi kyllä että tuli ennakointi asenteella sieltä.



Nova teki kehääntuloja, kaukojen ekan nousun, seurausta.
Seurauksessa ilman namia tai palloa aukesi ja oli vino. Käännöksissä vilkaisi nopeasti muualle, mutta tiiviimpiä. Treenikasseja piti aina vilkaista. Juoksu ok. Vinkkinä palkata niin, että pyörähtää ulkokautta ympäri ja saa namin. Vähän kuin rallytokon pyörähdys. Ehkä kolme n. 2-4m seurausta, mistä palkkasin paikkaa. Liikaa jääty kiinni siihen, että palkka on esillä, jolloin tekee paremmin töitä luopumalla.


Iik kokeet lähestyy:
Viime tokokisoista on taas noin vuosi aikaa Novan kanssa ja Gavalla taas vuoden 2017 alussa. Tänä vuonna en ostanut lisenssiä, kaksi tulevaa kertalisenssiä vain. Kisatauko taas tuntuu tuovan myös jännitystä, näin treenien jälkeen se taas unohtui. Mutta muina päivinä on saanut itsensä jo silloin melkein jännittämään tulevaa.

Kisoissa muistettavaa ja ennakkoon: 
Toki aina toivoisi ja menee kokeeseen vasta, kun mahdollisuus ykköseen löytyy. Se saa kuitenkin ajatuksena mennä kauemmaksi, koska tarvitsee pieniä tavoitteita joita voi saavuttaa (esim fiilis kehässä, muistaa itse siirtymät.
- Liikkuroituna on tehty paljon eli sitä ei pidä jännittää. Kertaa vain oikean ja vasemman.
- Tokossa on mahdollisuus korjata pisteillä ainakin ohjausliikkeissä, jos koira lähtee väärälle kapulalle esimerkiksi. Tätä on myös harjoiteltu treeneissäkin, jatkamalla vaikka tulisi virhe. On myös treenattu hankalempia tilanteita ylimääräisillä merkeillä tai treenikassit ansana.
- Jos menee väärin niin mitä sitten? Niin sitä voi mennä isoissakin kisoissa ja tietää sitten mitä harjoitella. Ja jos tekee muun hyvin niin ehkä pisteet silti riittää.
- Ei pidä luovuttaa, koira ei myös laske pisteitä (enkä itsekään niitä kehässä katso) ja seuraavia kisoja ajatellen merkitsee minkä kokemuksen se saa kokeesta.
- mielikuvaharjoittele liikkeet läpi edellisenä päivänä tai samana, mieti käskyt ja miten koira tekee parhaimmillaan tai mitä todennäköisesti.
- Pysy siinä hetkessä, keskity miettimään käskyt ja kuinka liike suoritetaan. Toki on hyvä tiedostaa, mitä tekee jos koira vaikka ei mene kuin pyytää, mutta keskittyy oikeaan tapaan.
- opiskele liikejärjestys ja jos näet liikkeiden aloituspaikat, että voisit keskittyä vain menemään koiran kanssa ja tiedät, mikä on seuraavaksi ja missä.
- mitkä rutiinit aamulla ja mitä ennen kehiä? Noutokapula? Paperit ja kisakassi edellisenä päivänä kuntoon. Ajoissa paikalla ja varautuen, että 30min aiemmin voi alkaa (joskus myös sen jälkeen kun kaikki paikalla). Kysele siis tai katso onko edellisestä luokasta vielä monta jäljellä.
- ruudussa ilmoittaa, jos koira seisoo
- luoksetulossa ilmoittaa (suullinen tai käsimerkki)?
- kisoissa liikkuri ja tuomari on siellä sinua varten. Jotkut ajattelee myös maksettuna harjoituksena.
- uloshengityksiä rauhoittamaan
- koiralle häkki, että näkee mikä tilanne kehässä? Tai autosta 2-3 koiraa ennen, jos edellinen vaikka keskeyttää. Älä syötä koiraa täyteen jo odotellessa ja treenaa väsyksiin (riippuen toki koirasta). Jotain virittelyä kuitenkin.
- ei palkkoja kehään

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!