Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

6.3.2014

Kimppatokoilua ja metsäkuvia

Aamulenkillä Ruutilla ja Draculle vähän kynnyskaukoja. Ruutille vähän pidemmältä matkalta 8-10m, istu seiso vaihtoja lähinnä. Hyvin meni.
Draculle seisomaan nousua lähinnä alkuun. Sillein, etten auttanut tunkemalla namia suun eteen. Silloin ei venytä liikaa. Sanoin vaan hupsis, jos tippui kynnykseltä, koska pidenti tai liikkui seisomaan nousussa. Saatiin enemmän hyviä. Dracu on kyllä kuin Ruuti, ei näy mitään eroa, siinä kun huomauttaa, ettei mennyt nyt ihan nappiin. Rasmus kun on taas aika herkkis. Draculle pari seisomasta istumaan menoa, ne siitä metrin matkalta aika hyviä, joku huonokin mukana. 

Päivälenkille ehdittiin valoisan aikaan, kuvia tulee alle. 

Toko kimppatreenit Leppävaarassa.

Paikka istu 2min: hyvin. Toisella puolella vieraskoira ja toisella Dracu. 
Paikka makuu 2-4min (ei aikaa): evl- liikkuroituna. Hyvin meni maahan ja ylös. Aavistuksen vinoon näköjään menee, kun käsken maahan. Ei ennakoinut muiden käskytyksiä. 

Liikkuroituna, uusi liikkuri. Ruuti oli muutenkin kevyen liikunnan jälkeen herkempänä haukkumaan.(Siitä huomaa, että alkaa olla kunnossa) Muutamia koiria treenaili ympärillä.

Ohjattu: tehtiin luoksetulon päädyn merkeillä ja vasen haettava, tuli lähellä jalkapallo maalia ja ehkä vähän pimeempääkin. Ruuti meinasi joko keskimmäistä tai mennä maalin sisään, kun kapula taas oli maalin edessä. Läheltä suunnan näytettyä lähti oikein. Nykyään helpommin hakeutuu keskelle. :/ 

tunnari: rivissä, joka olikin vinossa suhteessa meidän rintamasuuntaan. Dracu teki seurausta meidän lähellä käskytettynä. Ja ekan käskyn Ruuti hukkasi, kun tuijotti vain Dracua! Toisella käskyllä lähti. Juoksi kohti merkkiä ja siitä kapuloille. Vähän levottomampi ja aukoi suuta väärien edessä. Tarkasteli. 

Toistolla nyt lähti heti ekalla käskyllä (ei häiriötäkään). Ei aukaissut suuta väärien päällä. Taas tarkastelua. 

Seuraus: kiva ilme ja hyvin sujui pysähdykset yms. Sivuaskeleet ja peruutuksetkin yllättävän hiljaisia. Hitaassa sain kerran huomauttaa. Muuten oli niin minimini ääntelyä läähätyksen yhteydessä ja sitten taas hiljaista, etten osannut puuttua. Palkkasin kesken liikkeen. 

Suunnittelin tehdä eka kisamaista, mutta huomaskin heti ekassa liikkeessä ettei päästä vaan yksillä toistoilla. Heti levähtää kuin pikku taukoa, mitäköhän 2vk tauolla. 

Itsenäisesti ruutu: se oli aika vaikea, pimeässä ja maali oli ohitettavana. Ruuti ekalla kertaa palasi eikä luottanut muhun. Kerran kiersi maalin ja löysi ruudun. Sitten meni suoraan ruutuun. 

Tunnari: niin, että Dracu alkuun leikki edessä ja sitten istui paikallaan. Ei alkanut tuijottaa samaan tapaan kuin noi pari kertaa. Leikkiminen enemmän kiinnosti. Nätisti haki rivistä. Mun viemänä vire vähän matalempi ja parempi tunnari. 
Vaihdettiin myös kapuloita niin saadaan vieraitakin tunnareita. Ei ole vähään aikaan tullut niillä tehtyä, kun oon vaan keitellyt. Ja siinäkin mielessä eri tavalla tunnaria treenattu, kun ennen halusin aina tehdä vieraan kapuloilla. Tosin evl:ssä tulee se liikkurin haju kapuloihin ja käsin laittaminen. 

Treenaa:
- ohjattu, maalin lähellä. Onnistuneita, ettei epäile keskimmäistä.
- tunnari, niin että joku koira leikkii tai muuta. 

Ruuti olisi yllätykseksi halunnut leikkiä Wiccan kanssa, muttei se huomannut sitä kun Dracun kanssa temmelsi. Kerranhan se hoidossa leikki, muuten sitten ärähti, jos väärään aikaan kiusasi. 

Perustin Agility Sport Teamille (AST) julkiset Facebook sivut, löytyy täältä!

Ihastuin tohon kankaaseen ja oli pakkotilata tällainen panta Ruutille, Koirapalvelu Taidogas, hintaa tuli vain 22e ja nahkavuori + 6 strassia ja 38cm nahkaosa. Ilman strasseja 18e. Nyt odotellaan vain kotiin saapuvaksi. 
Olisi yksi noutajatalutin tuon vihreä, jota olen paristi käyttänyt, ehkä pitäisi siihen vaihtaa lukko, kun ei noi noutajataluttimet niin iske. 

"Jäin tähän miettimään olisko kurreja lähettyvillä". (jalat puulle)
Dracu & RuutiEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!