Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

4.11.2014

Terveys, käsityöt ja pikkutreeniä

RUUTIN VATSAPÖPÖ
Ruutilla oli sunnuntaina ummetuksen tapaista. Ei meinannut tulla isompi hätä ja yritti kyykkiä moneen kertaan ja pyysi ulos useasti. Haettiin porukoilta parafiiniöljyä ja Ruuti sai vain kaurapuuroa, vettä ja piimää (veden seassa).

Maanantaina sitten illalla oli tullut ekat tuotteet. Vaahtomuovin palaa ja myöhemmin puuroa. Tässä kaksi yötä olen heräillyt Ruutia käyttämään ja kahtena yönä oksenti myös sisälle ja ma myös ulos kerran. Ajattelin jo, että huomenna veisin eläinlääkäriin, jos on joku esine tukkinut suolen.. Kyselin neuvoja, myös Emmiltä.

Nyt tiistaina ja vähän jo yöllä alkoi muuttua vesiripuliksi. En onneksi ehtinyt käydä ostamassa ummetuslääkettä. Tiistai aamuna ei kahteen otteeseen ehditty edes ulos asti, ei pystynyt ollenkaan pidättelemään. Kuurasin lattioita (yhden alueen kahdestikin, kun tuli vahinko pesemisen jälkeen), pesin Ruutia ja ravattiin pihalla. Apteekista haettua Canikuria, jotka maistui ihan makupalana (Gava vieressä kärkkymässä) olo parani ja porukoilla olon aikana lepäsi hyvin, kuten eilenkin oli hyvänä päivällä (porukoilta oliskin ollut helppo päästää vaan ovesta pihalle kuin kerrostalosta 3. kerroksesta). Tänään Ruuti söi kahteen otteeseen pienen määrän riisiä ja laktoositonta raejuustoa. Päivällä joi hyvin itsekin. Iltalenkillä kävi kerran tarpeillaan eikä näyttänyt niin vetiseltä.

Matot oli myös järkevin ottaa pois lattioilta. Mietinkin, että vaikka meillä oli Gavan ekat viikot matot poissa ja vain huonompi räsymatto. Niin nykyiseen eteisen mattoon on oksentanut Ruuti ja Rasmus, ja pissannut hoitokoira. Vanha olkkarin matto meni jo samasta syystä roskiin (onneksi kirppisostos). Käytävä matto sai nyt Ruutin oksennukset ja olkkarin pienempi roiskeita. Aiemmassa asunnossa oli vain "räsymattoja" jotka pystyi heittää pesukoneeseen ne oli tuossa mielessä käteviä. Mutta itse pentu ei ole liannut yhtäkään mattoa.


KÄSITÖITÄ
Aika on rahaa.. eikun käsitöitä! Säästin tänään taas pitkän pennin.

Katselin eilen Blackrapid kameran olkahihnoja (50-80e), ekaa kertaa huomasin tuon idean. Kamera on aika painava niskassa, joten sitä saa usein tukea kädellä ja kävellessä ja kumarrellessa heiluu. Materiaalit löytyi omasta takaa (panta ja remmitarvikkeita sekä vanhan kamerarepun pari osaa). Tein alkuun pehmusteesta liikkuvan, joka oli vähän vaikeampi tehdä, vaikka lopulta laitoin sen pienellä ompeleella kiinni. Lukkona bgb-lukko, joka ei mahdu täysin kiinnikkeessä liikkumaan.
Täytyi vaan ostaa kamerakiinnike hintaan 17e (BlackRapid FastenR-3). Niitä oli se yksi kappale varastossa. Sekin tuli ilmaiseksi, kun toin huoltoon laitteen josta sainkin lahjakortin kun eivät lähteneet korjaamaan.

Toinen käsityö oli koiranpeti/tyyny Rasmukselle. Tässä kankaana oli pöytäliina/verho kirppikseltä ostettu retrohtava. Ja vanhan rahin tyyny tuli kierrätettyä. Tein koiranpedin päällisen käyttäen samaa ideaa kuin koristetyynyssä, jossa kankaat tuli vain limittäin ja vetoketjua ei tarvittu (eka pystykuva).

 
Koristekuvio on tämä.

TREENIÄ

Eilen tehtiin sisätreeniä Gavan kanssa sadekelillä.

  • Nenäkosketus: nyt alkuun lähellä maata, kuitenkin ilmassa alusta. Välillä vaadin kaksi kosketusta. Myös ihan maassa alusta ja saatoin heittää namin pois ja piti tulla sitten nokkimaan. Nopeasti edistyy. Seuraavalla kertaa pitäisi saada vaikka 1-3 nokkaisua. 
  • Seuraus ja askeleet: Tehtiin alkuun paikallaan käännöksiä, huomasin että käännös oikeaan oli vaikea. Gava mietti kummalta puolelta tulisi sivulle. Tehtiin tästä siis alkuun puoliksi loivempi oikeaan käännös. Tehtiin myös sivuaskelia oikeaan sohvan edessä. Välillä vino pa, mutta enemmän hyviä. Lisää näitä! Sitten myös naksutellen seurausta, meinasi kyllä aluksi pää olla huonossa kohtaa, mutta naksautin vaan hyvästä kohtaa ja nami tuli selän takaa. Koiran puolinen käsi seläntakana namin kanssa ei häirinnyt. 
  • Kaukoja niin, että etujalat oli posliinisen piirakkavuuan päällä. Ensin s-i-s siirtoja. Sitten myös seiso ja maahan. Sitten alkoikin näkyä, että Gava väsyi ja tehtiin vielä älyhelppo juttu loppuun. 


Rasmus treenasi eilen (ma) koiratanssijuttuja metsässä. Käytiin äitin kanssa lenkillä ja sai katsoa meidän tekemistä.

  • Kertailtiin ensin oikean puolen seurausta, sivulletuloa (käsky viereen) ja lyhyttä pätkää. Tätä pitäisi tehdä naksuttimen kanssa. Välillä meinaa myös mennä "normi"sivulle. Polulla oli myös helppo pysyä yhdellä puolella ja aika suoraankin meni.
  • Edessä "sivuttais"seuruu (käskyksi front) eli tässä itse kuljen laukaten sivuun ja opettelu vaiheessa kävelyvauhdissa sivuaskelia. Rasmuksen nenä menosuuntaan päin ja vartalo myös sen suuntaisesti (ihan eri suunta kuin eteenmenossa). Tätä positiota lähdettiin hakemaan mukavaksi, sillä että sivulta siihen tullessa sai namia. Ja sai kikkailla käden asennolla. Kun korjasi itsensä suoraksi niin sai namin. Alkuun nami aina kädessä. Sitten ottaa käden targetiksi ja muualta nami, vaikka naksutellen.  Näytin äitille, myös kuinka opettaa sitä.
  • jalkojen välissä seurauksessa vaikeita on sivuaskeleet, näitä treenattiin. Yleensä vähän jouduin työntämään jalalla. 
  • jalkojen välissä idealla pujottelu, jossa tukijalan varassa käännyn täyskäännöksen 180 astetta ja Rasmus tulee aina takaisin väliin. Tää vaatii treeniä, että tulee sujuvaksi. 
  • Rasmus peruuttaa ympäri kun seison. Ja kun oon kyykyssä kiertää mua ympäri. Tässä myös mahdollista hypätä mun käden yli (käsi lähellä maata). Pyörähdys, jossa molemmat pyörähtää paikallaan sujui hiljaa, mutta vasta parin kerran jälkeen oikein (riskialtis kuitenkin).
  • Lopuksi kuunneltiin musiikkia. Ajatuksissa olisi ottaa Pocahontaksen Colors of the Wind.


Tänään Sellossa ruokamarkettien puolella alkuun oltiin alhaalla rullaportaiden luona. Taas hyvällä tuurilla siirsivät ostoskärry-letkoja rullaportaita pitkin ylös ja tuli myös yksittäisiä kärryjä. Alkuun Gava oli vähän jännittynyt, mutta innostin ja syötiin pari namia. Sitten leikittiin jo hihnalla, tehtiin seurauspätkä ja leikittiin hihnalla jne. Gavaa ei ollenkaan häirinnyt ympäristö enkä itsekään huomannut muita. Oli hyvä pieni tila treenata niin ettei oltu ihmisten jaloissakaan.
Sitten Gava syliin ja mentiin rullikset ylös. Tämä oli vähän jännää. Kierrettiin kauppakerros ja palkkailin kontaktista tai kutsuin nimeltä. Siellä ei ollut mitään erikoista. Sitten G syliin ja rullikset alas. Vielä leikittiin hetki ja sitten kotia. Kokoajan pelotti pitää Ruutia autossa (nopean kauppareissun lisäksi ja jos hätä yllättäisi) onneksi Ruuti nukkuikin autossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!