Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

22.11.2014

Tokokoe EVL2 ja talvisia kuvia

Lauantai aamusta kohti Vuokkosta eli Vantaan koirahallia. Tuomarina kokeessa oli Riitta Räsänen ja koiria 10. Ekaksi tehtiin kaikki liikkeet putkeen, sitten paikka makuu ja istuminen. Ruuti oli vikojen joukossa. Kisaamassa oli onneksi myös Inka ja Sätkä, kun seuraa ettei ehtinyt niin jännittää!

Ruutin vuoroa ennen laitoin sen autoon. Hain sen autosta vähän ennen ja tokoiltiin vähän. Meinasi nuuskia maata ja laitoin namit maahan ja tehtiin siitä yli seurausta ja liikkeestä jääviä. Sitten ajattelin että on aikaa ja Ruuti meni häkkiin. Edellisen koiran tultua ulos, katsoin ettei kukaan ole siinä odottelemassa ja huomasinkin, että me oltiin seuraava numero. Osallistuja listassa ei lukenut rotuja ja muistin väärin, että yksi koira olisi ollut vielä ennen. Ruuti siis häkistä, virittelysana ja treenitasku kehän ulkopuolelle. Ruuti tuli aika haahuillen kehään metrin päässä mukana.

zeta 0: Ruuti ei totellut ekan sivun istumista, aika monelle ongelma! Ei lähtenyt myöskään hyvin seuraamaan vaan samalla lahnatyylillä. Seuraava asento maahan ja seiso ok. Piti kuitenkin kehua ja nostatttaa liikkeen jälkeen.

luoksetulo 8,5: rauhallista vauhtia tuli. Seisominen ihan ok, jäi suoraan eikä kuikuillut. Maahanmeno myös ok. Tuosta vauhdista osasin pysäyttää aika oikeisiin kohtiin.

kaukot 7,5: Tuplakäsky istumaan nousuun. Muut teki ihan hyvin, vaikka pelkäsin että tulee muita tuplakäskyjä. En tajunnut katsoa viivasta liikkuiko. Kävelin hitaasti viereltä pois ja samoin kohti tullessa. Tällä kerta haukotteli ja katsoi vähän pois. Katsoin Ruutiin vain sivusilmällä ja rauhallisesti kävely piti sen makuulla. Viime kokeessa ei näyttänyt mitään merkkejä ennen kuin nousi ylös, onneksi nyt valitsin ton tien. Toivoa tälläkin liikkeellä ja niin monet nollat tästä napattu.

ohjattu 8,5: tässä liikesiirtymässä taas niin poissaoleva koira. Merkki ok. Haki hyvin vasemman taas aika läheltä keskimmäistä kaartaen. Sivulle hyvin. Muutenkin perusasennot oli tosi hyviä noudoissa ja luoksetulossa!

seuraus 7: alussa oli vähän haahuili fiiliksellä mukana. Kävelin reippaasti siitä huolimatta. Alun kooma alkoi haihtua ja teki ihan nätisti. Sivuaskelissa vähän ääntä, mutta pientä. Hitaan keskittyi hyvin. Aika pitkä seuruu minkä jaksoi hyvin. Aina se alku vaan ongelmana.

ruutu 8,5: merkki ok. Ruutuun juostessa tuli pientä vinkumista. Ruudussa hyvä paikka ja hyvin maahan, jes! Seuraamaan hyvin. En tiedä mikä vei noin paljon pisteitä pois. Tämä joko sujuu tai ei. Ja ollaan me ruutuun panostettukin.

hyppy 8,5: vähän hyppy taas hirvitti. Täytyy muistaa aina mahdollisuuden tullen tehdä tätä, kun ei agilityakaan nyt tee ettei luotto mene. Taisi tulla yksi äännähdys, vinkaisu ennen kapulaa. Hyvin sivulle.

tunnari 5: ravilla kapuloille. Jonkin aikaa tarkasteli ja oli liikuttanut tassulla toisen kapulan oman lähelle. Oma nousi. Samaa vauhtia takaisin. Ennen sivulletuloa tosin tiputti kapulan, mur! Nostin sen itse maasta. Tän teki viime kokeessa myös?

Paikalla makuu 9,5: (ekaa kertaa tehtiin näin päin!) En huomannut liikkurin nyökkäystä kun keskityin Ruutiin. Parin sekuntin viiveellä tajusin käskeä Ruutin sivulle. Vähän hätiköidysti ja Ruuti nousi hitaasti sivulle.

Paikka istuminen 10: Kaksi laitimmaista koiraa meni maahan, toinen Ruutin vierestä. Hyvä Ruuti! Tapeltiin pois kehästä kävellessä, että pitäisi tule-sanalla nätisti seurata ulos kehästä.

Yhteensä EVL2 ja 234p. Ei olis tunnarin kymppikään pelastanut. Ruutin kanssa ei saa olla yhtään nollaa tuollaisilla pisteillä. En odottanut edes 2-tulosta. Kokeesta jäi kuitenkin hyvä mieli, ehkä seuran takia ja kuitenkin saatiin ok pisteet viime kokeiden vaikeista liikkeistä. Harmi, kun aktiivisesta tokoilusta huolimatta ei ole muita kisoja kuin ens vuonna.

- Video alla. Videolta ainakin ilman ääniä luoksetulo, ohjattu ja ruutu on hienot. Luoksetulossa ja ohjatussa ei ääntä. Ei niitä tuosta paremmaksikaan saa. Vieköhän vauhdin puute sitten pisteitä.. Vauhti on suht tasainen kuitenkin, paitsi luoksetulossa vähän hidastui.Gava kävi hallissa myös pusuttelemassa Inkaa ja näki niin paljon tosi kivan näköisiä koiria. Tehtiin sen kanssa vähän sivulletuloja, olipas ne huonoja. Ja vähän seurausta, lelulla parempi. Palkkasin myös katsekontaktista.

Huomenna on HSKH:n järkkäämä kisamainen toko, siellä 15min aikaa. Täytyy tehdä suunnitelma sinne ja koittaa edistää meidän kisatilannetta..

Rästissä on myös käydä läpi kuvia..

- Ruuti & Gava sekä minä to 20.11 + lumi
- Gava & Mindy pe 21.11Tiistaina 8kk


Venytetty versio ;D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!