Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

14.11.2014

Torstain tokot ja perjantain paukut

TO AAMU, TOKOTREENIT Kerava
Treffattiin Taina, Misty & Mozart. Treenailtiin ensin vähän kostealla nurtsilla ja sitten mentiin ihanan isoihin Keravan metsiin n. 2h kävelemään. Ruutikin innostui metsässä juoksemaan! Ja ei kertaakaan ärähtänyt Mozille, vaikka se tuli lenkillä viereen ja nuuskimaan. Ruutihan on joskus leikkinyt Mistyn kanssa.
Ulkoilutettiin myös kameraa. Onni on kyllä objektiivi aukoltaan 1.8 niin saa kuvia näilläkin ilmoilla, ISOn ollessa tosin 500-1000 (aurinkoisella, kun 100-200).

Gava teki

 • ruutu: eka kerta lelulle. Gava tuli peppumäkeä lelulle, kun oli liukas nurtsi. Sitten toistoja alustalle. Alkuun ihan läheltä ja sitten puoli välistä ruutu matkaa. Ja lopussa läheltä. Seuraavalla kerralla vois avustaja palkata. Nurtsille piti myös nami viedä aina alustan päälle, muuten hukkui nurmeen. Suht hyvin odottaa jo alustalla. Loppupäässä Gavalle tuli ihan blackout, juoksi käymään Tainan luona ja sen jälkeen oli ihan pihalla mitä me tehtiinkään. Käytiin ihan läheltä muistuttamassa alusta, pari hyvää toistoa ja jätettiin siihen. 
 • seuraus: tehtiin lyhyitä pätkiä. Sivulta ja pari lennosta. Nyt oli täydelliset pätkät, siihen pyrinkin ettei ehdi väljentyä. 
 • katsekontakti häirittynä: Taina oli noin 5m päässä. Maan taputtelua ja muuta. Aika hyvin pysyi jo kontakti, palkkailin lähinnä heti kun korjasi. 
Ruuti teki
 • ruutu: tehtiin kuuntelua ja saatiin liikkurointiakin. Ekalla kertaa pysäytys ennen merkkiä ja kävin palkkaamassa. Sitten merkille. Niin merkille, että pysäytys metriä kahta ennen ja siitä kehut ja käsky merkille. Ruutuun lähetysmatkalla sitten seisomaan tai maahan. Näissä oli häiriönä sivussa namialusta, jolta tuuli namin hajua. Sen näki selvästi, kun Ruuti juoksi muttei koukannut suorimmalta reitiltä. Tehtiin puoli välillä ja kerran ruudun edessä stopit. Nyt pystyi ruudun edessä stopista korjata ruutuun, hienoa! Vielä pari viikkoa sitten se ei sujunut. Tänään ei ollut merkkihäiriötä lähellä. Kerran sain sivulletulossa myös työntää pois. Ja tehtiin ympyrää kävelemällä ruudun virittelyä ja pysyi hyvin seuraamassa ja myös suoraan merkkiä kohti kävellessä. Kyllä nää kuuntelut tuo vaan jotenkin paremmin kuulolle, fiksu lause!
 • tunnari ympyrä, molemmin puolin oli merkit ja namialustat. Meni hyvin kapuloille vähän ilmaa nuuskien kyllä ja oma löytyi nopeasti. Jätettiin siihen. Joskushan Ruutilla on ruudun kaahottamisen jälkeen ollut tunnari tosi vaikea, nyt ei ainakaan.
 • kaukot: jättöjä kaksi liikkuroituna. Molemmat hyviä. Sitten seiso-istu vähän liikkui kun oli niin venytetty seiso. Yksi seiso-istu läheltä. 
 - KUVAT
Ihana oli nähdä Ruuti leikkisänä kirmailemassa muiden kanssa! Ihanat lenkkimaastot sai villiksi. :D Ruuti siis harvoin innostuu leikkimään.
Kaikki koirat ehti juosta ylös ja alas :0

TO ilta, TOKOTREENIT Lintuvaara
Tokoiltiin Kiran & Mindyn sekä Annen & Jedin kanssa. Gavalla tänään molemmissa tokoissa ketjupanta. Ruuti jäi äitiä höykkyyttämään ja Rasmus kiljukalle pääsi mukaan. Se on nykyään täyttä huutoa aina kun pääsee mukaan tai tuun porukoille (ei nuorena jolloin treenasi säännöllisesti useasti viikkoon). Onneksi kuitenkin hommia tehdessä hiljaa. Oikea ilopilleri <3 Rasmuksen otin eka kentälle ja hain Gavan lopuksi.

Rasmus teki koiratanssijuttuja

 • front- seurauspositio edessä poikittain. Tässä eka namilla ja sitten käsitargetilla. Sivulaukka onnistuu. Välissä sivuaskelia oikeaan, tein nopeasti lyhyttä askelta ja sujui paremmin. 
 • taka eli seurauspositio nenä kohti selkää mun oikealla puolella. Itse peruutan ja Rasmus kulkee etuperin. Tässä imutettuna namikädellä. 
 • Oikeanpuolen seuraus viereen. Sivulletulo edelleen vaikea. Seuraus siellä suht suoraa, ei tosin ihan yhtä hyvä kuin vasenpuoli.
 • paikallaan pyörähdys: molemmat pyörähdettiin paikallaan. Käsimerkin suuntaan. 

Gava teki

 • Katsekontakti häirittynä: Nyt matkaa enään vain 3m ja häiriö pahempi. Tosi hienosti! Nopeasti saattoi vilkaista, sitten korjasi katseen heti takaisin. Ja välillä ei edes katsonut. Pidin namit lähellä, että palkka tuli äkkiä. 
 • liikkeestä seiso: alkuun namilla stopaten. Tuli todettua, myös ettei pysy sen jälkeen yhtään paikallaan. Tarvii ehkä lisätä odota tms tai rauhallisesti kotona ja ehtiä naksuttaa. Sitten käsimerkistä pysähtymistä. 
Loppuun Ras ja Gava teki paikallaanoloja. 
 • istuminen: tämä on vähän häiriöherkempi. Tai lähinnä mun äkkisille liikkeille, muu häiriö ei haitannut. Pallailin läheltä ja välillä Rasmuksen. Kävin myös kauempana edessä.
 • paikkamakuu: tässä palkkaa taas usein. Kiersin kahteen suuntaan ympäri Rasmuksen ja Gavan. Hienosti pysyi! Myös kävin edessä. Onnistui täysin. 
Treenien lopussa kaksi pikkulasta alle metrin korkuiset (ja isä) putkahti koirien luo. Rasmus innostui, kun niillä oli pallo mukana leikkimään. Tytöt sai taistella sen kanssa pallosta, eikä Ras taistellut niin että kaataisi niitä. Ja heittivät lähelle (muuten olisin kieltänytkin heittelyt). Halivat Rasmusta myös ja paijailivat.
Vanha kuva, missä Rasmus on 2v.
Ollut nuoresta lähtien niin kiltti lasten kanssa.
Gavan luokse toinen juoksi sen ollessa kytkettynä seinässä, olin itse kauempana. Gava säikähti vähän sitä, vaikka yleensä rakastaakin kaikkia lapsia. Mindy myös haukkui lapsia niin olisko matkinut. Ei ollut tosin noin eläväisiä nähnyt. Gava oli osittain sylissä tai sai juosta kauempana. Täytyis nähdä tuon ikäsiä uudestaan.. Tosin naapureissa on vähän tosta pienempiä, jotka on ollut kivoja ja saanut katsoa ettei hypi.


PAUKUT Tali
Äiti lähti taas avustamaan. Gavalle lihapulla seurauspätkä ja sitten makasi namia syöden, kun ammuttiin. Ei mitään reaktiota! Jes! Vähän vielä seurausta lopuksi. 

Rasmus teki seurausta, koiratanssipositiota front eli edessä poikittain. Merkin kautta ohjatun kapulan nouto. Ja äiti ohjasi, mä kerroin mitä tehdä ja kuvasin. 

ARKI
Ruutin lukemista arjessa: 
Ruuti yksi päivä säikäytti mut autoa ajaessa silloin vatsa oli vielä vähän sekaisin ja luulin sillä olevan hätä. Ruuti haukkui useeseen otteeseen automatkalla kehällä. Se voi haukkua autossa, jos läheltä menee koira tai tullaan tuttuun pihaan. Seuraavana päivänä selvisi sitten syy, että Gava oli oksentanut autoon. 

Toisena päivänä Ruuti makasi vieressä sohvalla ja vinkui aina vähän väliä. Rapsuttaessa lakkasi ja loputtua jatkoi. Oli käynyt vähän aikaa sitten ulkona. Kysyin sitten, että mikä. No meni keittiön kaapin eteen ja siellähän oli Gavan jämäruuat. Jopas itketti sohvalla. Sen vatsajutun jälkeen ei voi olla täysin varma pitääkö päästä ulos tai mitä. 

Koneella huomasin eilen haittaohjelman, joka esiintyi nimillä GoSave ja Next Coup. Teki selaimeen ponnahdusikkunoita ja mainoksia kaikille sivuille. Tätä googlettelin netistä ja tänään sain ehkä poistettua. Piti poistaa kaksi tiedostoa asennetuista tiedostoista, tulee ilmaisohjelman ohessa (kannattaa siis valita edistynyt lataus!).
Laitoin ilmaisen sovelluksen Malwarebytes Anti-Malware ohjelman käymään koneen läpi, siinä kesti. Löysi rekisteristä ja muista syövenistä tiedostoja ja sillä sai poistettua ne. Sitten piti myös poistaa laajennuksista sinne ilmestyneet haittaohjelman sovellukset ja resetoida selainasetukset (joka ei vienyt pois kirjanmerkkejä). Jos kone hidastelee niin ei ole haitasta tarkistaa kone tuolla ilmaisohjelmalla, mulla käytössä on ilmaiset virustorjuntaohjelmat. En ole hetkeen käynnistänyt niin monesti konetta. :D Tuntuu myös ainakin vielä nopeemmalta kuin aiemmin (ennen niiden mainosten ilmestymistäkin). Mainokset näkyi tyhjinä ruutuina, koska Adblock plus -laajennus poistaa ne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!