Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

16.8.2016

Agilityt onnistumisilla ja hyvillä pätkillä

Tiistaina oli Anu Niemen treenit sateisessa kelissä. Aloitettiin Gavan kanssa. Päätin, että tehdään eka kontakteilla olevat pätkät, sitten vahvistettiin keppejä ja loppuun alkua. Ehti tehdä "tärkeysjärjestyksessä" kaiken mitä halusin.

20-25: Aloitin siis hypyltä ennen keinua. Keinulle valssi. Keinu oli siisti, tuli täysiä ja jarrutti äkisti. Pysyi hyvin 2on-offissa. 22 ja 23 hypyt meni hyvin vaikka viistot ja lyhyehkö väli. Putkeen oikein ampui. Seuraava hyppy 25 oli aika tiukassa kulmassa. Eka tein törkkäsyllä ja jäin katsomaan, Gava ehti jo seuraavalle hypylle. Koitin törkkäsyä ja tiukempaa käännöstä nyt rima, kun käännyin myöhässä ja sanoin myös nimeltä. Sitten tehtiin niin, että tein jaakotuksella tai vastakäännöllä tuon hypyn. Pieni painon siirto kohti hyppyä ja vasen käsi pysyi alhaalla. Sitten lähdin vain kohti puomia, ei jäädä varmistelemaan. Puomi oli siisti ja tuli loppuun nopeasti. Ekan palkkasin suoraan kontaktille. Sitten seisotin ennen putkeen kutsumista. Kolmannella nopea vapautus putkeen. Hyppy 28 hyvin, tein takaaleikkauksella, muuri ja vielä rengas leikkauksella, jonka kerroin myöhässä ja Gava pyörähti renkaan jälkeen. Sitten vielä uusiksi, nyt ehdin ajoissa kertoa renkaan takaaleikkauksen kättä laskemalla ja samalla tuli hienoisesti rytmitettyä lähetyksessä.

6-7: Tehtiin kepit ensin hypyn kautta. Anu oli palkkaamassa lelulla keppien päädyssä. Olin suunnitellut takaaleikkauksella sinne. Kutsuin hypyn läheltä ja kepeille. Ekassa nostin liikaa kättä lähettäessä ja jarrutin samalla niin, Gava pyörähti ja sitten vasta lähti kepeille.

Seuraavassa Gava keksi, kun yritin vähän kauempaa lähettää tulla ensin mun laidan hypyn ja sitten yrittää putken edestä renkaalle. Samoin jos otin 13 putken niin yritti hypätä renkaan, johon tultiin ihan vinokulmassa. :0 Täytyi kunnolla huudella ja katsoa etten suoraan juoksisi putken suuntaisesti, muuten ajan eteenpäin.

Mutta itse kepit tehtiin kerran niin, että olin keppiä edeltävän hypyn vieressä ja vain lähetin siitä kepeille, hienosti meni!

Seuraavan kerran otettiin vauhtia, mukaan ja sitten kun päästiin kepeille asti sujui myös oikein. Jes! Noin kolmanteen kertaan ja 100% onnistuneisiin jätettiin. Kepeillä jättäydyin taakse, olis pitänyt vielä sellainenkin tehdä missä uskallan juosta vähän ohikin pyöritystä ajatellen. Halusin toisaalta vaan onnistumisia enkä häiritä.

Sen jälkeen päätin tehdä alkua. Vaikka jatkokin siitä oli ihan kiva.. Ehkäpä testataan sitä to.

1-4: ensin kaatui pakkovalssiin hypyllä 2. Jätin turhan loivaan kulmaan Gavan alussa, että pääsi takaakierto hypylle helposti hyppäämään niin viistosti. Kun otti lähestymistä lähemmäs täyskäännöstä oli helpompi. 3 hypyllä ideana oli, että putki on siellä tyrkyllä ja jos myöhästyy koira on siellä. Päätin tehdä vastakäännöksen hypylle 3, päällejuoksun tavoin hyppy 4 ja sitten putkeen takaaleikkaus. Ekassa jäin poimimaan Gavaa vain hypylle 4 ja hyppäsikin mua kohden, mutta itse olin huonossa kohtaa silloin ja rima tuli. Sitten kun ajoissa tein vastakäännöksen ja lähdin liikkumaan rohkeasti, Gava tuli paremmin hypyn 4. Aika loppuikin siihen ja saatiin kerran onnistunutkin. Täytyy testata valssiversiota vaikka to.

Tosi kivat treenit taas! Gavalla oli vauhtipäällä ja radalle pystyi hyvin tehdä leikkauksiakin. Rimat tuli kahdessa vain tosi huonosti ohjatussa kohdassa ymmärrettävästä syystä. Muuten pysyi hienosti. Kontaktit hienot ja kepitkin onnistui. On se siistiä agility Gavan kanssa! :) Tuli myös tajuttua miten tärkeää on liikkeen suunta, jos jään kohdassa missä pitää kääntyä vaan ottamaan haltuun niin voi lukea sen lupana irrota lisää "lähetyksenä", kun taas oikeaan aikaan kerron käännöksen ja lähden liikkumaan näkee mihin päin siitä jatketaan.

Treenaa:
- 1-4 valssilla
- 7-13 eli kepeillä vedätystä, kaarre, ja putkesta putkeen haku
- 14-17 näytti hankalalta, valssi tai persjättö ennen 15 ja leikkaus tai saksalainen putkeen 17

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!