Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

12.8.2016

Ministi tokoa ja Tiia Söderholmin agilitykoulutuksessa

MINITOKOT KE&TO

Ke aamuna nopeat tokot
  • Gava, kaukot: portailla tehtiin. Ensin maasta istumaan läheltä, hyvin. Sitten maasta seisomaan nousua 3-8m välillä, hyvin meni. 
  • Sitten istumasta seisomaan nousemisia läheltä ja kauempaa. Jossakin tuli kaksoiskäsky. Muuten kaikki hyvin ja puhtaasti. Näin portailla nää on näyttänyt hyviltä. Ei olla tehty sarjaa tai pidempää viivettä palkkaamiseen.
  • Ruuti, rallya: seuraamista, puolenvaihtoa takaa ja peruutusta. Ja eteentuloa. Kaikki ihan ok. Täytyisi tehdä kylteillä, joskus kun kisoja miettii.


To aamuna super tokoilut
  • Gavalle kaukoja lenkkipolulla(muistui namitkin jakun taskuun): ensin sivulta maahan hieno ja nopea! Palkkasin. Sitten ehkä 4m m(aahan)-s(eiso) hyvin. Uudestaan m-s niin, että laitoin läheltä maahan käsimerkillä. Sitten 10m ja tosi hieno! Joka välissä vapautus, nami ja Gava pomppi paikoillaan kun oli niin innoissaan kehuista. Tai pomppi varmaan siksi, kun mietti onko lelua millä taistella. Olis pitänyt ottaa videolle :D 
  • Sitten istu-maahan, ensin 3m ja hyvin! Taas jätin istumaan ja 10m i-m ja taas super! Riehuttiin vähän ja jätettiin siihen. Kaikki vaihdot priimaa! Kohta uskaltaa ottaa treeneihin (ainiin ei yhtään sellaisia sovittuna). Tällaiset sopii Gavalle. :) Kohta voisi tehdä myös niin, että toisto per asento niin tulee testattua kuuntelua. Samalla tavoin sitä pitää sarjassakin tehdä.


  • Ruuti teki vähän rallya. Alkuun vähän ininää kun oli saanut odottaa. 
  • Peruutuksessa itse mokasin jalkaa miettiessä ja Ruu ehti istua. 
  • Vasten eli vasemmalla seuratessa molemmat oikeaan oli super! Virittelysanat muistin peruutuksessa "sivu" ja vasten "Ruuti". Vaikea keksiä Ruutille tämmöiseen pikku treeniin mitään eteenpäin vievää.. tulee tehtyä vain samoja. 
  • Tehtiin myös jalkojen välistä ja selän takaa puolenvaihtoa ja ne sujui. 
  • Pyörähdystä kierrä - käskyllä ja pienellä ranteen liikkeellä, eka ei sujunut ja sitten alkoi sujumaan. Voisi sitä harjoitella, oon näyttänyt sen isolla käsimerkillä.


TO AGILITY OMATOIMI

Torstaina tehtiin nopeat treenit kouluttamisen jälkeen. Gavan treeni kahdessa osassa, Ruuti treenasi välissä. 

Gavalle ensin päällejuoksua, japanilaista (meni taas sekaisin saksalaiseen eli päällejuoksu persjättö) sekä välistävetoa. Toisessa osiossa samat kepit kuin ti treeneissä. Videolta näkyy miten meni. Päällejuoksut yllättävän hyvin, jos liikuin itse hyvin. 90 % onnistui. Taitaa vaihteeksi olla taas päällejuoksu koira, kun Ruutin kanssa niitä ei voinut tehdä. En osannut tehdä sitten päällejuoksu persjättöä ekoilla kerroilla, samoin välistävedot sujui vasta kolmannella. 

Kepeillä leijeröinnissä ekassa lähdin liikaa rynnimään. Sitten sujui. Video Gavan omatoimitreenistä. 


Ruutin treeninä oli kiertää isoa tötsää niin, että juoksi 2m väleillä olevien agihyppyjen välistä. Lisäksi heitin virittelyn jälkeen kapulan sinne keskivälille. Ekoissa meni hypyn kautta ja meinas mennä kierrolle. Sitten sujui. 


Tässä on jotain hempeyttä mistä tykkään


 


Näissä testailin uutta objektiivia Sigman 24-70mm/2.8, eka Sigma mun kameraperheeseen. Melkein kolme eri kiinteätä menee tuohon zoomi väliin.


PE AGILITY TIIA S:n KOULUTUS

Perjantaina mentiin AST:n ilmaiseen agilitykoulutukseen, jota veti Tiia Söderholm. Oli kiva vauhdikas rata ja ehdin vaihtaa 1-2lk radan ja 3lk radan välillä, kun en osannut päättää. Päädyin kuitenkin muistamisen takia "helpompaan". Taisin kuitenkin ainakin putkia ajatellen valita sen vaikeamman, koska linjat tuli sellaiseksi että Gavan kanssa syötti helposti väärään putkeen, vaikka esteeltä katsoen, ihan siivekettä hipoen olisi ollut suora reitti seuraavalle esteelle. 

Treeneissä ja oli hyvää ja huonoa. Vähän jäi päällimmäisenä harmittamaan, että sorruin tekemään toistoja puomille ja kepeille niin, että pääsi mokaamaan molemmissa. Ensimmäiset kerrat teki tosi hienosti ja draivilla. Itse tiedän koiran parhaiten ja voin sanoa, ettei tehdä niitä enemmän. Vaikka mietin keppejen kanssa "uskallanko" tehdä enempää, olis pitänyt sanoa etten uskalla eli ei tehdä. Lähinnä kepeissä päästiin taas "en osaa" asenteelle asti. :( Saatiin sitten lopulta onnistunut, mutta ei liikaa toistoja. Ja välttämättä ei aina ollenkaan. Tarpeeksi saa treenattua ilmankin, että lähtee kokeilemaan sellaisissa koulutuksissa missä kouluttaja näkee koiran ekan kerran. 

Puomilla eka oli tosi hieno 2o2o, annoin pysähtyneenä seistä hetken ja vapautin heittäen lelun. Sitten seuraavalla nopea vapautus. Seuraavalla Gava lähtikin ennen vapautusta, en sanonut mitään mutta otettiin sitten uusiksi. Nyt tuli parit raviaskeleet, mutta pysähtyi hyvin ja vapautin leluun. Kaksi ekaa oli siis täydellisiä, sitten tuli epäonnistunut ja aavistuksen hitaampi. No katsotaan mitä seuraavalla kerralla taas on. 

Alku 1-3 tein ensin kutsulla. Muuri tuli vähän yllätyksenä ja juuri Gava ehti vielä kääntyä sinne murahduksen kera. Toisella kerralla, kun yritin olla ajoissa ei ehtinyt lukita muuria ja tuli ohi. Parempi vaihtoehto olis voinut olla hakea se 2.hypyltä ja linjata paremmin. Tehtiin sitten takaaleikkauksella ja se toimi hyvin. Ainut vain Gava tuli silloin puomin ylösmenon ylös, kun ehti kerätä kovan vauhdin. 

Hyppy 5 oli paras suoraan puomilta liikkeestä, että sai suunnattua putkeen 6. Ekalla menikin väärään putken päähän. Otin sitten jotkut kerrat niin, että Gava paremmassa linjassa ennen hyppyä 5 maassa. Ja onnistui se puomin yhteydessäkin, kun liikuin kohti oikeaa päätä. Gava ei tosin tykännyt aavistuksen työntävästä ohjauksesta ja hyppäsi riman 5 vähän huonommin. Jollakin kertaa liian kaukaa ja rima tuli. 

Hyppy 8 vaati vähän vetoa. Ekalla tein ihan liian liioitelltu ja Gava tuli hypyn ohi. Palkkasin, kiltti tyttö. Sitten osasin tehdä hillityn vedon ja nätisti tuli. Muistaa juosta myös äkkiä kohti keppejä, että sai kuljetettua niille. Ekassa jäi liikaa odottelemaan putkesta ja ei tiennyt mihin suuntaan hypätä 10. 

Kepeille menossa jossakin tuli liian lujaa ja itsekin tulin silloin liian lähelle niin meni 3 väliin. Muut haki hyvin, kun maltoin jarruttaa. Itse pujottelussa tuli virhe kun jäin liian jännittyneesti hitaasti juoksemaan. Kun menin rennommin ja rinnalla hyvin. Jollakin kerralla lähdin liikaa sivuttain. 

Kerran tehtiin 12-14 ja palkkasin siihen, ei ongelmaa siinä. 
Gava ei treenannut siis vauhtia, minä ehkä sen vauhdin hallitsemista ;)
Huomiona radalta tuli myös, että kun G tulee niin lujaa putkista niin kannattaisi pitää katse siinä, se voisi saada sen tulemaan hallitummin mukaan. Kun yleensä taas vilkaisen silloin minne jatketaan. 

17-20 pätkä näytti myös kinkkiseltä, kun putkien suiden välissä oli 1m. 

Ihan riittävä aika oli, raskasta kun oli vain luukutusta. "Helpot" irtoamiset ja vähän vaikeammat linjat irtoamisissa on meille myös haastavia. Suorilla linjoilla sujuu, mutta jos yhtään joutuisi mutkitella. Ykkösissä kaikki ei ole edes suoria. 

Treenaa:
- ei liikaa toistoja yhteen asiaan
- "mutkikkaat" irtoamiset
- putkella katso koiraan

Ruuti teki tokoa ensin 
- seurausta vähän pidempi pätkä kuin yleensä, hyvin teki ja hiljaa (suoraan lenkiltä). 
- kaukot: tässä neuvoteltiin siitä, että kun jätän Ruutin ja kävelen 15m mun takana ei nousta istumaan. Tuon Ruu on tehnyt kisoissa luoksetulossakin nollaten sen. Ehkä mun nopea lähtö sivulta, joku äänensävy tai muu. Pääsin paristi huomauttamaan, tosin nousi silloin ylös ja laitoin sitten uudestaan maahan. Kurkin välillä. Peili vois olla näihin hyvä! Sitten palkkasin myös jättöä eli 5-10m käveltyä jos hyvä huusin jes ja palkkasin. Itse kaukoissa 1-2 siirtoja ja kaikki tosi nättejä 15m matkalta. 
- jääviä: kaikki jäävät, istumisen sijaan meni maahan ekalla ja ekalla maahanmenolla (ei niin matala käsky) istui. Seisominen hyvin. Vika istuminen hieno. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!