Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

9.8.2016

Välistävetoa ja päällejuoksua

Anun agilitytreeneissä taas tänään tiistaina. Ratatreeniä vuorostaan ja ideana oli valita joku hankala kohta mistä aloittaa tai pätkä mikä näyttää kivalta. Päätin aloittaa sitten keskeltä rataa, että ehdistään välistäveto kohtaan, joka on meille hankalin. 

15-17 kepit: Pyöritys, putkeen ja kepeille. Ensin sisäpuolella eli kävin saattamassa kepeille. Ekalla kertaa meni 3 väliin. Tein väärin, kun itse lähdin kääntymään. Odottaa niin pitkään, että hakee kepeille sisälle. Gava pujotteli muuten 100% oikein. Onnistuneesti ja palkkasin suoraan.

15-21: Sitten uudestaan ja nyt jatkettiin putkeen 16, perjätön ehdin lyhyemmän putken eteen. Törkkäsy 19, 20. Puomilla nopea 2on-2off ja vapautus. Gava tuli kivan lujaa! Täytyy muistaa, että vapauttaisin vasta kun 2 tassua maassa pysähtyneenä, en voi ihan varmasti sanoa oliko niin..

Vielä uudestaan 15-17 pätkä, mutta niin että ohjasin putken oikealta puolelta. Vähän arastelin ottaa vielä lisää keppejä, mutta kannatti. Lähetys putken suun takaa, sitten jäin putken toiselle puolelle liikkumaan. Eli leijeröin putken. Ja vautsi se sujui! Anu palkkasi Gavan keppien loppuun. Gava pujotteli myös hienosti ja lujaa.

22-26 ohjauksen alotin 2on-2offista puomilta. Ekalle hypylle päällejuoksu persjättö = saksalainen, valssilla käännöstä hypyltä 24 ja hypylle 25 sylkkäri. Ekassa liian myöhään liikuin. Rohkeasti päällejuoksusta, katse laskeutumispaikkaan ja puolenvaihto, kun koira laskeutuu. Hyvin sain aikaa kyseiseen kohtaan. Sitten heti puolen vaihduttua tekemään sylkkäriä, jossa käännyin hypyllä jo osittain vasten kun lähi ponnistamaan = osasi tehdä lyhyen hypyn ja kääntyä. Loppu olikin helppo, sylkkäriosuus ja valssi hypyn 26 eteen. Ainiin ekassa, missä mun ajoitukset oli huonot Gava tiputti ekan ja kolmannen riman. Seuraavalla kerralla heti petrasi eikä tiputtanut yhtään, vaikkei mun ohjaus niin sulavaa ollut. Radalla hypyt oli myös aika samassa linjassa.

22-26 haastettiin tekemään vielä päällejuoksuina. Niitä kerran Niinulla talvella yrittiin tahkota ja pelkään aina siinä jäävän koiran alle, jos niitä pitäisi tehdä useampi tai jäädä samalle linjalle. Tuli huomattua, että koska väistän niin juoksen pidemmän reitin ja kädellä kurottelu takaakiertoon ei auta, jos en tule linjalle mistä koira juoksisi hypyn suoraan. Eli tärkein on saada jalka käymään takaakiertoon työnnössä. Voi ajatella siis vain, että tärkeintä on, että jalka ehtii tehdä työnnön silloin kun koira laskeutuu edelliseltä hypyltä. Kun sain kropan toimimaan ja jalan ehtimään ajoissa oikeeseen paikkaan saatiin 2 päällejuoksua peräkkäin! Jes! Täytyy saada vain luottoa näihin ja rutiinia omaan liikkumiseen.

Hirvittäviä noi viistohypyt on kyllä, pieni väärä ajoitus niin koira ehtii hypätä väärässä linjassa tai väärästä kohtaa hyppyä. Onneksi Gava on kapoinen niin mahtuu pienestäkin välistä. ;)

Kivat treenit, missä päästiin tekemään juuri sellaista mikä meille on vaikeata. Ja itse taas opin lisää ja koitetaan saada päällejuoksuissa omaa liikkumista oikeaksi niin voin unohtaa ne ajatukset, että täytyy väistää.

Treenaa:
- saksalainen + sylkkäri tai päällejuoksuina 22-26
- 12-15 A:n sisältävä pätkä jäi
- 1-10 vaikutti myös kivalta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!