Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

24.8.2016

Vauhtia ja käännöksiä

Tänään oli hyvät Anun agilitytreenit taas (joita enään kohta reilu kuukausi.. nouu). Kertyi kovaa vauhtia ja sitten taas käännöksiä. Oli kolmessa kohtaa myös tarvetta vastakäännökselle, tuli toki testattua ensin oikea aikainen peruskäännös. Mulle on helpompaa vastakäännös ja ne toimii paremmin Gavalle. Pöllöpöksy aksaa, kun juoksut alkoi pe 19.8. Gava oli myös taukoillut lähes viime tiistaista eli viikon, jos ei lasketa torstain 5min treeniä.
Alku rata oli suoraan hyppy + okseri ja putkeen. Otin vähän etäisyyttä. Ekoissa tosin en tukenut okserilla ja tiputti aina riman. Ei auttanut vaikka keskeytin heti. Vaati että annan rauhan, pidän katseen ja tuen sen aikaa (meni niin nuollen).

Sitten suoraan 4. hyppy ja rengas. Irrotus hypylle, haasteena ettei ehtinyt kovin lähelle hyppyä 6. Ekassa en ehtinyt kääntyä Gavan nähden ja sujahti putkeen. Vasta käännöksellä saatiin sitten sujumaan. Ekalla kertaa ennen puomia jäin myös vain paikalleen enkä näyttänyt mihin suuntaan piti hypätä, rima alas. Toisessa, kun pienesti rytmitin mutta jatkoin kohti puomia niin hyvin.

Leijeröin takaakierto hypyn taakse, ei ongelmaa puomilla. Vapautin molemmat kerrat lelulle, ekassa selkeämpi stoppi ja toinen oli vähän pikaisempi. Sitten laitoin suoraan 2on-2offiin. Pystyin lähettää sinne takaakierto hypyn läheltä ja Gava meni myös oikeaan suuntaan kääntyen. Hieno G!


Takaakierto pakkovalssilla sujui hyvin. Tähän oli vinkkinä olla vähän viistommin, että koiralle selkeämpi että käännytään hypylle. Vaikeampi oli sitten jatko, mihin tein vastakäännöksen, piti antaa tilaa enkä saanut kääntyä katsomaan ennen keinua koiran suuntaan tai ottaa askelia päin. Alkuun sujahti helposti putkeen sitten sujui, kun tein vastakäännöksessä pienen viiveen ja näin, että lähtee lasketumaan tai sen kokonaan. Tosi hankala itselle keskittyä katsomaan tuollaista!

Keinulla tuli muistuteltua pitkästä aikaa ohi juoksemista. Muutenkin muistan tehdä noita harvemmin, puoli vuotta sitten tehtiin enemmän puomilla ja keinulla. Eka vapautti itsensä, mutta tajusi ettei mennyt ihan oikein. Gavan ilme on silloin aina niin hyvä. :D useampi keinu toisto, sitten jätin sen eteen.

Muuri kohta oli vaikein. Tässä vaikeutti se, että A esti liikkumisen kohdasta mistä yleensä olisi mennyt. Peruskäännöksessä en ollut laskenut alkuun että mun saama suunnan muutos ei ollut riittävän selkeä. 
Vastakäännöksellä vain saatiin onnistumaan. Se lähelle muuria, kuin tiputtaisi lelun sen eteen. Sitten katse koirassa, vaikka liikkuu A:n ohi. Hirmu vaikea kulma olla kääntyneenä! Kerran meinasin juosta A:n päälle. Hirveä olla noin sokkona. Jos toi sujui niin seuraava hyppy tuli sekunnissa. Onneksi Gava haki sen itse jos olin saanut vedettyä oikealle puolelle. Takaakierto kauempaa ei ollut ongelma jos tuin kohti kiertoa. Tässä vain mun usko onnistumiseen ensinnäkin putken ohitukseen tai hypyn oikealta puolen tuloon oli aika vähissä. Saatiin me lopulta useampi onnistunut, vika jo vähemmän räpeltäen! Täytyy vahvistaa käännöksiä missä joudun tulla lähemmäs Gavaa..

Ratapiirroksesta osasin jo katsoa nämä vaikeat kohdat. Onneksi oli aikaa hinkata keinun jälkeistä. 

Treenaa:
- Kääntymistä erikoisesteillä
- muurin kohdassa tiukka käännös, palkattuna
- tiukka käännös ansaputken edessä ja kovasta vauhdista
- käännös vaikka mä jatkan liikkumista (vaikein!)
- kova vauhti + tiukkakäännös meille vaikeata 


Ruuti teki kierto ohjatussa, kapula+ hyppy vaihetta. Oikeaa puolta. Hypyssä ei rimaa niin meinasi helposti ilman käsimerkkiä tulla ohi. Huvikseen harjoiteltiin myös hypyn takaakiertoa kapula suussa. Ekalla sujui, mutta sitten ei mennyt Ruutin kaaliin kuin itse ottaen askeleen. Tuli mieleen tilanne jos tulee hypyn ohi. :D Pääasia että Ruuti sai tehdä ja miettiä. Tuli sille oikein hiki.Torstaina pikaiset treenit kouluttamisen jälkeen

Gavan kanssa muurilla kääntymistä:
paneudettiin radan vaikeimpaan kohtaan. Tehtiin ihan yksittäisenä maksi muuri. Eka peruskäännöstä eli kävin saattamassa muurille ja muutin suuntaa kohti seuraavaa hyppyä ennen kuin hyppäsi. Ekoissa liikuin liikaa eikä tullut mukaan, sitten enemmän rytmitetysti kääntyen ja jos tuli mukaan vetoon niin sai lelun (joka kädessä). Erottelin hyvän muurin hypyn (kootun) ja räkäistyin 3m loikan muurin taakse. Ollaankin eniten tehty muurilla suoraan menoa, sitten niin että esim valssaan ennakoiden tai sitten niin, että lähetän ja jatketaan täyskäännöksen jälkeen suoraan. Niissä mun liike ei vie väärään suuntaan, annan mahdollisuutta lenkittää.

Kun peruskäännös alkoi sujua tehtiin vielä vastakäännöksellä. Niissä muistin neuvon "lelun tiputus muurin eteen". Joten kerran tehtiin niinkin että hyvissä ajoin ennen sitä tiputin lelun. Sitten niin, että tein hyvän vastakäännöksen merkkauksen ja jatkoin sitten siitä. Katse koirassa ja kun kääntyi palkkasin. Saatiin vähän vahvistettua sujumaan myös helposti seuraavat hypyt.

Tein kerran keinun kautta ja myös lähettäen keinun takana olevaan putkeen ja sieltä kovemmalla vauhdilla muurille.


Ruuti teki tokona sivuttais korjauksia ja takaakiertoa: Merkitöntä merkkiä korjauksia sivuttaissuunnassa niin, että Ruuti seisoi ja näytin suunnan. Ekaa kertaa tehtiin aloittaen läheltä ja sitten vaihdellen matkaa ja kulmaa muhun. Ainiin nyt tuli mieleen, että lähinnä olisi idea että siirtyy mun edessä olevalle linjalle.. Mutta tehtiin molempia suuntia niin, että näytin käsimerkin, naksaus kun liikkui ja heitin namin suuntaan. Alkuun oli kuin lentoon lähdössä ja sujui hyvin. Sitten tuli vaihe, missä ei meinannut siirtyä, mutta kelpuutin pienemmän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!